24 C
Vaslui
04-iul.-2022

Verificări ale Poliției în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Patru șoferi lăsați pietoni într-o oră!

RAZIE… În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au verificat peste 35 de vehicule și au legitimat peste 35 de persoane.

CONTROALE… Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Biroul Rutier, au acționat atât pentru reducerea riscului rutier în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, cât și pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor, în colaborare cu reprezentanți din cadrul R.A.R. Vaslui. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au verificat peste 35 de vehicule și au legitimat peste 35 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 12.100 de lei pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost: neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată (4), neacordare prioritate vehicule (1) și neprezentarea la unitatea de poliție competentă, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea unui eveniment rutier (1), iar certificatele de înmatriculare au fost retrase pentru constatarea de defecțiuni tehnice (3).

Polițiștii rutieri, acțiune preventiv-reactivă în zona arondată Bârladului

În data de 19 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sprijiniți de polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au acționat preventiv-reactiv pe drumurile publice din municipiul Bârlad și comunele arondate zonei de competență a municipiului Bârlad, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, pentru depistarea conducătorilor de vehicule care încalcă prevederile privind limitele legale de viteză sau care se află sub influența alcoolului. De asemenea, acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin sancționarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere. În cadrul activităților derulate, la care au participat peste 15 polițiști, au fost verificate aproximativ peste 150 de vehicule, fiind legitimate peste 180 de persoane și testate alcoolscopic peste 100 de conducători de vehicule. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 19.250 de lei. De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere. Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză (4), depășire neregulamentară (1) și conducere sub influența alcoolului (1).

Recomandările polițiștilor pentru reducerea accidentelor

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum. Rulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană! De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule. Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule! Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public! Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare! Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate! Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare! Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada.

De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Eu aștept să facă poliția rutieră o pândă de o săptămână cu o camera omologata, seara prin parcare pe la Kaudland si dupa aceea sa-i cheme si sa-i sanctioneze pe toti cei care isi testeaza abilitatile de soferi acolo , dupa care ies pe strazile vasluiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here