spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
25-feb.-2024

Verificări riguroase după descinderile procurorilor la Albița: șoferii moldoveni nemulțumiți au blocat vama! (FOTO)

- Advertisement -
SCANDAL… Cât timp îi „cumpărau” cu câțiva euro, vameșii de la Albița erau buni. Acum, când le verifică șoferilor coletele după litera legii, au devenit ținta jignirilor!

TUPEU… Transportatorii de colete din Republica Moldova s-au făcut foc și pară pe vameșii de la Albița! Aceștia reclamă faptul că acum, după ce vameșii au ajuns în atenția procurorilor tocmai cu faptul că, pentru câțiva euro șpagă, erau mult prea permisivi cu cei care fac coletărie, verificările au devenit brusc riguroase. Iar lor acest lucru nu le convine, căci spun că stau și câte 12 ore pentru control! De supărare că sunt verificați pachet cu pachet, iar unii, care nu respectau regulile UE privind anumite mărfuri, erau respinși la vamă, moldovenii s-au apucat să protesteze. Nu s-au limitat însă să își reclame strict nemulțumirea față de orele petrecute la Albița, ci, cu o obrăznicie inacceptabilă, au început să înjure vameșii, să îi jignească și chiar să strige „România la gunoi”. „Moldovenii nu îi plac pe români, în general. Pe noi nu ne-a mirat că au spus România la gunoi sau alte lucruri. Noi îi auzim zi de zi cum îi înjură pe români și ce fel vorbesc despre țara care le-a dat la unii cetățenie, alocații, ajutoare. Asta este. Singuri s-au filmat și s-au postat pe internet, ca să fie văzuți în direct de toată lumea”, a spus unul dintre vameși.

Moldovenii care fac transport de colete între țările Uniunii Europene și Republica Moldova sunt cam grăbiți! Nu vor să stea prea mult la verificările vameșilor de la Albița, mai ales că o lungă perioadă de timp, fiecare dădea câțiva euro mită și trecea de control, într-o clipită. Necazul face că de practica aceasta ilegală au aflat nu demult procurorii, care au intrat pe fir, iar la începutul anului au descins în vamă, pentru a stopa fenomenul șpăgii date de cei care fac coletărie. Principala problemă era faptul că în coletele trecute aproape fără nicio verificare putea fi orice: de la substanțe interzise, la alimente nepermise în UE și tot felul de alte lucruri care nu aveau drept să pătrundă pe teritoriul Uniunii Europene. La fel de ilegală era și mita primită de unii vameși, pentru a nu-și îndeplini corespunzător atribuțiile de serviciu. Prin urmare, anchetatorii de pe ambele maluri de Prut au intervenit și au reușit să adune probe împotriva a mai mulți vameși, de la Albița, dar și din alte puncte de trecere a frontierei de stat, să fie reținuți și unii chiar puși sub control judiciar.

Cât timp îi „cumpărau” cu câțiva euro, vameșii de la Albița erau buni. Acum, când le verifică coletele după litera legii, au devenit ținta jignirilor!

Descinderea procurorilor însă i-a speriat puțin pe vameșii de la Albița, care acum sunt mult mai atenți la transportul de colete. Verifică pachet cu pachet în amănunt, iar operațiunea durează. De aici și până la revolta șoferilor moldoveni nu a mai fost mult. Miercuri seara, de pildă, aceștia s-au strâns cu toții și au pus la cale un fel de protest. Cu telefoanele gata de transmis live și nervoși nevoie mare, transportatorii s-au apucat să strige, să comenteze, reclamând că stau și până la 12 ore pentru a se încheia verificările, iar unii, mai ghinioniști, sunt trimiși înapoi, din cauza unor produse găsite în colete. „F** mamelor voastre!”, „Lua-v-ar d**”, „Vameși ***”, au început să strige unii, între multe alte comentarii făcute sonor, într-o limbă amestecată, româno-rusă. Cât se poate de clar însă s-a auzit unul dintre ei care a strigat: „România la gunoi”. Expresia jignitoare a fost aprobată de alte voci de moldoveni nemulțumiți. „Noi suntem obișnuiți cu ei. Moldovenii nu îi au prea mult la inimă pe români. Noi îi auzim cum vorbesc, ce spun de România. Ei nu degeaba au strigat România la gunoi. Ei chiar așa gândesc, mulți dintre cei cu care noi ne întâlnim des prin prisma profesiei”, a spus unul dintre vameși. De reamintit că în urma descinderii procurorilor în vama Albița, în ianuarie, trei vameși au fost duși la audieri, tocmai din cauza faptului că asupra lor exista suspciunea că primeau mită, pentru a lăsa să treacă coletele moldovenilor, fără verificările de rigoare. Probele au făcut ca față de doi vameși – Emil Bordeianu și Eugen Sălăvăstru, să fie impusă măsura controlului judiciar la acea dată, iar asupra șefei de tură, Tatiana Antohi, deși avea și ea calitatea de suspect în dosar, nu s-a luat atunci nicio măsură preventivă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. AVERTISMENT. Nu uitati faptul ca,datorita acestor MUTANTI,zeci de familii au avut de suferit,urmarea directa a provocarilor prin inmanarea de bani si diverse atentii.( abtineti-va de la comentarii inutile precum ca vamesii si politistii corupti si-au luat-o pe merit; asa o fi,dar,adevarul nu-l stim noi,postacii). Dupa atatea “interferente “ cu ei,am concluzionat ca mai nemernici,mai josnici,mai hoti,farisei,nu Exista natie in zona asta a Europei.NU VA LASATI ademeniti de ei….NU-I LASATI SA INTRE IN ROMANIA CU MIZERIILE LOR DE BAGAJE …SI VETI DORMI LINISTITI….Le dai un deget si….gata; exact ca TZIGANII SI ma p…is pe recomandarile UE sa nu folosesc termenul TZIGANI! ROMANIA LA GUNOI?……. Curve…lorrrrrrr.
  . DATI-le amenzi,puneti interdictii,la toate vamile…..Uniti-va,politisti si vamesi,puneti-I la punct si salavati si EUROPA de nemernici astia…..NIci macar la “ODIHNA “ sa nu-I primiti.SIgur au in bagaje tzigari,alcool,coca,etc….Puneti legea in fata si scapati de ei.

 2. Optitiila l vama! Fara viza de romania! Intorsi in republica moldiva acolo sa ramana! Afara cu rusofonii i interzis in Ro.snia Nu le acordati vize de Romania!!!!!

 3. Luarea de mită.
  Inevitabil se ajungea aici. Nimic surprinzător, chestiune de timp
  Vedem vreo 15 ani de pușcărie cu executare, ca exemplu pt ceilalți?
  Dovezi? Doar un cretin nu vede viloaiele, masinoaiele, averile. De unde?? Din bănci?? Atunci banca de ce nu dă la fel la tot prostul??

  Da, au dreptate, ROMANIA LA GUNOI, așa a ajuns, doar un ținut de sclaveți cretini.

 4. Aici e vorba despre altceva , in primul rând e vina vameșilor romani , pentru ca așa iau învățat : sa dea mita de fiecare data când trec vama. Acum când sunt verificați pe bune , ,romanasii ‘ ‘ iau foc și încep să-și bage tot ce vor in Romanica noastră . Întotdeauna aceeași problema , corupția da naștere la astfel de situații.

 5. Controalele au fost făcute ca urmare a anchetei jurnalistice a celor de la Recorder l, care au arătat cata corupție este în vămi! Felicitări jurnaliștilor care nu au renunțat la adevărata lor menire!

 6. Își dau arama pe fata mutanții..după ce le am dat cetățenie,ajutoare,curent,alocați,locuri la școli pt copii lor și alte multe favoruri,acum fac grevă și jignesc Romania… trebuie pus interdicția..

  • Hehe… n-ai cum sa le mai interzici sa intre in tara, ca 80% dintre ei sunt, deja, si cetateni romani si ioropeni, ca asa a poruncit UE, in dorinta ei de a deveni imperiu. La fel va fi si cu ucrainenii. Doar ca Bruxelles-ul nu e capabil sa le inteleaga mentalitatea si va avea mari… surprize, surprize, cu Andreea Marin 🙂 😀

  • Cooorect!
   Dar mai ceva, poliția de frontiera îi poate linisti pe scandalagii băgând amenzi la greu pentru tulburarea liniștii publice.
   Amenzi la greu moldovenilor recalcitranți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.