spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
13-apr.-2024

Veste uriasã la începerea noului an scolar si … electoral!

- Advertisement -
ÎN SFÂRSIT… Tocmai în anul scolar în care revine campania electoralã, grãdinitele, scolile si liceele din Bârlad au fost echipate si dotate cu mobilier ultramodern.

CULMEA COINCIDENTEI!…Tehnologie avansatã, sãli de clasã inteligente, echipamente IT si mobilier modern în grãdinitele, scolile si liceele din Bârlad! Tocmai în anul scolar în care revine campania electoralã, 2024! Spre marea bucurie a elevilor si, cel mai mult a politicienilor care se pregãtesc sã se „umfle în pene”, cã au rezolvat o mare problemã pentru scoli taman în anul… electoral!

Anul scolar începe la Bârlad cu o veste uriasã: un nou val de investitii, cel mai mare din ultimii 30 de ani (!?), va avea loc în lunile care urmeazã în cea mai mare parte dintre grãdinitele, scolile si liceele din Bârlad. Culmea este cã, nici în ultimii 8 ani nu s-au rezolvat prea multe, chiar dacã edil a fost tot Dumitru Boros! Astfel, fãrã a ne preciza exact cu ce proiect a obtinut o sumã uriasã, taman în anul electoral, iatã ce ne comunicã primarul Boros! 15.844.814,78 lei este suma pe care Primãria Bârlad a obtinut-o în cadrul unui proiect cu fonduri europene, pentru dotarea cu echipamente de ultimã generatie a unui numãr de 35 de unitãti de învãtãmânt. Concret, unitãtile de învãtãmânt vor primi echipamente IT pentru 9 laboratoare de informaticã, echipamente IT pentru 243 de sãli de clasã si de grupã, mobilier si materiale didactice pentru 235 sãli de clasã/grupã , echipamente IT, mobilier si materiale didactice pentru 6 laboratoare de stiinte, 9 cabinete scolare de diverse specialitãti (dintre care unul de limbã englezã nou înfiintat la Scoala „Stroe B. Belloescu), 12 cabinete de activitãti sportive (sãli de sport), 17 cabinete de asistentã psihopedagogicã/logopedie.

Ce ne transmite primarul, uitând sã mentioneze si ce proiect a accesat!

„Învãtãmântul trece, din pãcate, de câteva decenii încoace, prin convulsii în fata cãrora noi, ca autoritãti locale, nu putem face nimic. Însã, acolo unde putem atrage fonduri, punem umãrul si cãutãm sã nu ratãm nicio usã care se deschide. Noile fonduri merg în dotãri de care era mare nevoie în unitãtile scolare din Bârlad, pentru ca si elevii bârlãdeni sã poatã învãta în sãli de clasã inteligente, având tablete moderne, table interactive, laptopuri, sisteme all-in-one, sisteme sunet, routere WiFi, imprimate, scannere de ultimã generatie. În ciuda celor cãrora nu le place sã audã cã derulãm investitii de care Bârladul nu a avut parte de 30 sau de 50 de ani, pot sã afirm si de aceastã datã cã aceasta este cea mai mare investitie în dotãri pentru învãtãmântul local de la Revolutie încoace. Cine ne contrazice, sã dovedeascã! Nu putem decât sã fim mândri cã am reusit sã aducem la Bârlad acesti bani si sã ne bucurãm cã, în sfârsit, scolile noastre vor fi dotate conform exigentelor lumii moderne, unde actul de învãtare sã le creeze elevilor, dar si cadrelor didactice, o atitudine pozitivã fatã de scoalã”, a transmis primarul Dumitru Boros. Întrebarea noastrã, a ziaristilor, ar fi: Aveti perfectã dreptate, de la Revolutie încoace, pânã acum, spuneti cã nu s-a revolutionat învãtãmântul local! Dar din 2016, de când ati urcat pe scaunul de primar, de ce nu ati rezolvat în cei 8 ani de guvernare? Cine v-a oprit?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

20 COMENTARII

 1. Ca sa vezi! Cum se apropie campania electorala cum se activeaza trolii lui Red Bull! Astia sunt la fel ca si membrii cireziiȘaroganti, frustrati, pupincuristi si agresivi in limbaj si comportament!

 2. Unele scoli stau sa se darame peste elevi iar Red Bull face ce stie el mai bine, imagine de 2 lei! Pai bine mai primar inconstient, cand o sa se prabuseasca cladirile peste elevi ce o sa faci o sa pui tablele pe post de stalpi de sustinere si grinzi? In logica fireasca a lucrurilor trebuia ca mai intai sa consolidezi scolile (nu toate o data cum ai facut cu orasul, ca vezi ce a iesit) si dupa aceea sa le dotezi cu tot ce au nevoie. In schimb ce vedem Red Bull pune carul inaintea boilor! Probabil asa o fi invatat la CAP Banca!
  PS stim ca ai niste pupincuristi, care posteaza osanale de fiecare data, dar te rugam sa ai simtul masurii si sa le spui sa nu mai faca asta cand este evident ca mint! Nu de alta dar te pun intr-o postura proasta pentru ca nu ai cum sa negi evidentele!

 3. Indiferent de carcotasi , adesea agramati si needucati, primarul Boros a miscat ceva in Barlad . Barladul va capata o fata noua , cu investitii obtinute fara indatorarea contribuabililor , iar daca tocmai a mai obtinut niste bani pentru scoli , asta e un lucru foarte bun si nu mai conteaza daca a coincis cu venirea anului electoral !

 4. Cînd îți place să mănânci câcat si ai de unde, au dreptate cei de la vremea nouă ,ce disperare ai sa mai prinzi postul de primar, oare în anii trecuți nu învățau tot copii ,de ce nu ati investit ?

 5. Excepțional, la atâtea și atâtea investiții, atâtea și atâtea schimbări, atâtea și atâtea realizări,nimeni nu se aștepta, și în doar în nici două mandat..Felicitări domnule primar, infine, Bârladul, oraș uitat de toți, oraș vitregit de soartă, oraș jecmanit de toți, și soartă…,are, și.a găsit primar..Nu o spun eu,nu doar eu,o spun toți care sunt oameni, adică majoritatea,o spun faptele,o spun atâtea și atâtea investiții, toate din fonduri europene,de practic nu le mai ții numarul,o dovedesc cu prisosință..Efectiv, fără să spun vorbe mari,nu trebuie decât să mai răbdăm puțin, să avem răbdare, și să.i fim alaturi ,să.l.incurajam, să.l apreciem,pt că chiar merită…..
  Sigur,toate bune și mai mult decât utile, frumoase,dar nu, absolut deloc, tot ceea ce se întâmplă, tot ceea ce face domnul Boroș,nu la toți place,nu este pe placul găștii roșii și chiar galbene, care, tovărășește, și.au dat mâna, și o grijă au,o grijă îi macină, și zi de zi îi chinuie, realizările nemaintalnite,în ultimii 33 ani, ale acestui excepțional primar și al consilierilor locali care.i sunt alaturi.Pai bine mai parveniților, sinecuriști roșii și galbeni,de ce credeți voi,viperelor haine, că barladenii sunt prosti și pun botul la mizeriile, manipulările, dezinformările ordinare pe care le tot fabricați.Iata că și cu această ocazie, găsiți voi motive hilare, jalnice, să diminuați cat puteți, meritele incontestabile ale acestui primar chiar pus pe treabă !???

  • Mai vladuca ,pui de curca,daca tot ii dai limbi lui bouros ,de ce trebuie sa-i jignesti pe cei care nu sunt asemenea tie?Lovi-te-ar damblaua de catea limbista,nici comunistii cei mai fanatici nu aduceau atatea osanale conducatorilor!Apropo,sluga infecta,primarul este asa de tare pus pe treaba,incat a uitat de cetateanul barladean,care isi strica masinile,cade in canale deschise,face entorse si luxatii,pe trotuarele lasate in paragina,asteapta de doi ani sa i se raspunda la petitii,este dus cu vorba,mintit,manipulat,batjocorit!De unde si pana unde iti permiti tu sa jignesti barladenii,mai nenorocitule?De cand suntem obligati sa avem aceleasi idei,si sa gandim la fel ca bouros?Chiar ti-ai pierdut uzul ratiunii,de tot?Pe ce lume traiesti cap de sobolan intrat in putrefactie?

 6. Adevărat primar domnul Bouros. Asta este numele dumnealui adevărat.La schimbat fiindcă îi era rușine.Acum se numește Boroș. Să-l întrebați oe domnul primar ce făcea în tinerețe când era președinte ce CAP la Ghermanesti sat comuna Banca. Își mai aduce aminte cum alerga femeile pe dealuri.Mare gigolo în tinerețe. După ce atribut de la CAP la primăria comunei Banca și pe urma practicând meseria de avocat sa rușinat domnul Bouros cu propriul nume(mai pe înțelesul tuturor în perioada cât a făcut parte din primăria Banca,soția dumnealui lucra în aceiași ,și se rusina de propriul nume.Cum sa fie dumneaei soție de ,,bou ros”.Ca urmare si-au schimbat numele din Bouros în Boroș).Trecând peste perioada câtva practicat avocatura,nubinteleg cum a putut ajunge acest specimen de om primar al Bârladului. Și are câteva mandate.Ce clanțe alins pe la partidele pe unde sa perindat.TREZIȚI-VĂ BÂRLĂDENI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.