5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Vestea bună pentru România, luată la summitul NATO de la Chicago. Eventualele atacuri cu rachete balistice, respinse de scutul anti-rachetă

- Advertisement -

Summitul NATO de la Chicago a adus o veste bună pentru România. Prima fază a proiectului de scut anti-rachetă a fost finalizată. Sud-estul Europei, inclusiv o parte din ţara noastră, este, acum, apărat de eventuale atacuri cu rachete balistice. Dar principalul subiect al discuţiilor a fost retragerea din Afganistan. Şi, ca la fiecare reuniune de acest gen, n-au lipsit nici protestele de stradă.

Summitul NATO a debutat cu scandal pe străzile din Chicago, unde manifestanţii s-au încăierat cu forţele de ordine.

Protestele au rămas însă fără ecou. Aliaţii au anunţat încheierea primei etape a construirii în Europa a scutului american anti-rachetă.

Elementele scutului amplasate la Deveselu vor deveni însă active abia în 2015. Reuniunea NATO a fost dominată de tema retragerii din Afganistan. Noul preşedinte francez François Hollande anunţase, încă din campania electorală, că-i va readuce pe soldaţi acasă chiar din acest an.

Liderii întruniţi la Chicago au confirmat retragerea dar, în acelaşi timp, au precizat că ea nu se va încheia decât în 2014 şi că Afganistanul nu va fi lăsat, nici după aceea, în voia soartei. România va respecta calendarul iniţial şi îşi va retrage trupele în 2014.

Preşedintele Băsescu a glumit cu Barack Obama, iar apoi, la fotografia de grup, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.