10.8 C
Vaslui
01-apr.-2023

Vești bune pentru vasluienii care nu au participat la recesământ: perioada de recenzare a fost prelungită, iar 12 puncte fixe au fost înființate la nivelul județului pentru a veni în ajutorul populației

- Advertisement -

SPRIJIN… Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor (CCRPL) a prelungit perioada a doua de colectare a datelor de la populație până la data de 24 iulie, decizia fiind luată “întrucât ritmul de recenzare la RPL 2021 în anumite localități este scăzut și nu permite recenzarea întregii populații rezidente a României până la data de 17 iulie”. În ceea ce privește situația din Vaslui, până la finalul acestei perioade a mai rămas de recenzat un procent de 11,2% din populația estimată a județului.  

Totodată, pentru creșterea ritmului recenzării, în fiecare județ au fost înființate puncte de recenzare unde populația este așteptată să se recenzeze. Totuși, această acțiune este destinată pentru persoanele și locuințele care nu au fost autorecenzate în prima perioadă de colectare a datelor de la populație (16 martie -27 mai) sau, din diferite motive, nu au primit vizita recenzorilor de teren. De asemenea, această inițiativă de înființare a punctelor fixe a fost aprobată prin Hotărârea nr.11/ 04.07.2022 de către CCRPL.  “Sunt mai multe motive obiective care au stat la baza acestor decizii ale comisiei, cum ar fi lipsa de timp a populației pentru a răspunde la chestionare, schimbarea modului de colectare a datelor statistice la acest recensământ, tipologia informațiilor solicitate etc. Schimbările sociale și tehnologice sunt printre motivele pentru care Institutul Național de Statistică are o strategie de colectare adaptată condiții actuale din societatea românească. O inițiativă foarte nimerită mi se pare înființarea acestor puncte fixe de recenzare, pentru persoanele care nu au reușit să se autorecenzeze în prima etapă sau nu au putut primi acasă vizita recenzorului. Cetățenii au astfel posibilitatea să meargă la unul dintre punctele fixe de recenzare deschise în județul Vaslui, dar numai în municipii și orașe, unde un recenzor îi va recenza on-line. Locurile fixe pentru recenzare vor funcționa până pe data de 24 iulie. Fac apel la vasluieni să dea dovadă de spirit civic în îndeplinirea obligației legale de a se recenza și să primească vizita recenzorilor de teren sau să meargă la aceste centre fixe”, a declarat Teodor Iancu, directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Vaslui. Cu 371 de recenzori de teren și 12 puncte fixe de recenzare, județul Vaslui se situează în acest moment pe locul 16 național în ce privește procentul de recenzare. Până la finalul acestei perioade (24 iulie) a mai rămas de recenzat un procent de 11,2% din populația estimată a județului. 

Punctele fixe de recenzare din județul Vaslui sunt:

Municipiul Vaslui (3 puncte):

-Clubul Sportiv Municipal Vaslui – Str. Ștefan cel Mare, Bl. 434, parter;

-Centrul de Informare și Promovare Turistică Vaslui – Str. Ștefan cel Mare, nr 51A;

-Casa de Cultură a Sindicatelor ”Constantin Tănase” – str. Ștefan cel Mare, nr. 153;

Municipiul Bârlad (4 puncte):

-Serviciul Administrare Fond Locativ Bârlad – Str. George Enescu, nr.4;

-Direcția de Asistență Socială Bârlad – Bd. Epureanu, nr. 35;

-Primaria Municipiului Bârlad  – Str. 1 Decembrie, nr. 21.

-Biblioteca municipală “Stroe Belloescu” – Bd. Republicii, nr. 149.

Municipiul Huși (3 puncte):

-Primăria municipiului Huși – Str. 1 Decembrie, nr.9;

-Direcția de Asistenă Socială Huși – Str.  1 Decembrie , nr. 17;

-Casa de Cultură „Alexandru Giugaru” Huși – Str. Alexandru Giugaru nr. 2;

Orașul Negrești (1 punct):

-Sediul Primăriei Negrești – Str. Nicolae Bălcescu, nr. 1;

Orașul Murgeni (1 punct):

-Zona fostei Judecătorii Murgeni – intersecția DN 24A cu Str. Mihai Eminescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Majoritatea celor care au vrut sa se recenzeze au facut-o in prima etapa in timpul autorecenzarii. Ce se intampla acum, in special cu prelungirea lui peste, este de fapt o tragere de timp ca autoritatile locale sa mai completeze formularele de recensamant a celor care sunt plecati in afara dar au buletin in tara. Au suficiente date ca sa faca mizeria asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.