Vestul sălbatic al Bacăului. Mai mulți localnici acuză poliția din comuna Palanca de bătăi crunte. „Mi-a pus cătușele și a început să dea cu bastonul”

Gabi Hăineală, 28 ani, și Doru Popovici, 59 de ani, povestesc cum au fost bătuți în sediul poliției din Palanca, respectiv în plină stradă. Mama unui tânăr care s-a sinucis anul trecut, la 20 de ani, susține că și fiul ei a fost agresat în 2019 de fostul șef de post. Un al patrulea sătean afirmă că fiul său a fost lovit de un personaj influent local într-un bar, iar poliția n-a vrut să-i înregistreze plângerea. „Toți sunt mână-n mână”, spune bărbatul.

Numele care se repetă în toate plângerile este cel al lui Ciprian Poițelea, șef de post timp de 16 ani în Palanca. Recent, acesta a fost mutat în satul său natal, la Agăș. Libertatea nu l-a găsit la sediul poliției de acolo, care era încuiat într-o zi de vineri, la ora 12! Procuratura din Bacău confirmă că există dosare deschise după sesizările primilor doi. Cel care viza agresiunea asupra lui Popovici fiind clasat în 2018, după 8 luni. Hotarul istoric dintre Moldova și Ardeal ascunde violențe despre care se vorbește de ani, doar în șoaptă, pe ulițe și prin văi. Însă, de câteva săptămâni, lumea a început să prindă curaj la Palanca. Acum 104 ani, pe aceleași meleaguri, ofițerul Emil Rebreanu era executat, după ce fusese prins încercând să dezerteze din armata austro-ungară și să se alăture forțelor românești. Din suferința fratelui său, Liviu Rebreanu, s-a născut romanul „Pădurea Spânzuraților”. În paginile căruia, Emil este întrupat de eroul condamnat la nefericire Apostol Bologa. Acum, monumentul ridicat în memoria ofițerului spânzurat stă martor la alte nenorociri. După ce localnicii au povestit pentru Libertatea cum un tânăr bătut în sediul poliției a fost plimbat ca să-și revină până la monument, alți săteni au prins curaj să-și spună întâmplările trăite cu polițiștii din Palanca. „Mi-a pus cătușele, a început să dea cu bastonul” Gabi Hăineală are 28 de ani. Cum mama a părăsit familia, tatăl nu prea stă pe acasă, iar sora s-a căsătorit într-un sat de peste deal, el e îngrijit mai mult de vecini. Asta pentru că tânărul are probleme de sănătate, fiind epileptic, iar pentru a face rost de bani muncește cu ziua la oamenii din comună.
Citeşte întreaga ştire: Vestul sălbatic al Bacăului. Mai mulți localnici acuză poliția din comuna Palanca de bătăi crunte. „Mi-a pus cătușele și a început să dea cu bastonul”

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ