26.2 C
Vaslui
04-iul.-2022

Viata de caine comunitar in adapostul de la Goscom

LA ADÃPOST… Câinii comunitari din Vaslui nu o duc prea rãu în adãpostul înfiintat de SC Goscom SA Vaslui. În afara faptului cã li se face curãtenie cam rar, odatã la câteva sãptãmâni, dupã cum aratã podeaua plinã de fecale, câinii nu suferã de foame, frig si îngrijire medicalã. Singurul lucru care le lipseste este un stãpân…

Într-una din halele pustii de la Termica, închiriatã de Goscom pentru a fi transformatã în adãpost pentru câinii comunitari, au fost amenajate boxe pentru ca animalele sã poatã fi separate dupã anumite criterii: mame cu pui, câini bolnavi, câini agresivi etc. Hala are ferestre destul de mari, astfel încât animalele sã aibã luminã si pe jos a fost pus un strat gros de rumegus. Directorul SC Goscom SA, Cãtãlin Bârlianu, spune cã întretinerea unui câine costã circa 180 lei pe lunã si se face tot posibilul ca animalele din adãpost sã aibã conditii de viatã cât mai bune. Primesc de mâncare de trei ori pe zi si, mai ales de când a venit iarna, au parte de mese calde, îndeosebi cu ceea ce rãmâne de la cantina Grupului Scolar Industrial „Ion Mincu“ si de la alte unitãti din oras. Pentru ca mâncarea sã nu se strice în zilele cãlduroase, adãpostul este dotat cu o ladã frigorificã. Directorul Goscom spune cã printre vasluieni se gãsesc multi iubitori de animale, o dovadã în acest sens fiind aceea cã, lunar, se înregistreazã cel putin patru adoptii.

Adãpostul pentru câini, la fel de inaccesibil ca o bazã secretã!

Nu oricine are chef sã vadã câinii comunitari poate sã o si facã! Adãpostul este atât de ascuns si de bine pãzit, încât poate fi comparat, fãrã exagerare, cu o bazã secretã! Hala unde este amenajat se aflã undeva, departe, în spatele clãdirii cu birouri a SC Termica SA si nimeni nu poate ajunge acolo fiindcã este oprit cu strãsnicie de paznicii de la portile societãtii! Prin urmare, cine vrea sã vadã cum o duc câinii comunitari sau doreste sã adopte unul, trebuie sã facã o cerere la Goscom si, abia dupã ce este aprobatã, persoana respectivã poate merge la adãpot, însotitã, fireste, de reprezentantul Goscom-ului. Cu paznicii de la Termica, Goscom-ul face economie pentru cã nu mai trebuie sã-si angajeze propriii paznici pentru adãpost. Si, de asemenea, cei care au în grijã câinii comunitari nu au cum sã se teamã cã pot fi prinsi pe picior gresit în ceea ce priveste grija pe care trebuie sã le-o poarte. În repetate rânduri, reporterii Vremea Nouã i-au solicitat directorului Goscom Cãtãlin Bârlianu sã le acorde permisiunea de a vizita adãpostul si, de fiecare datã au fost amânati si refuzati, fapt care nu avea cum sã nu dea nastere la suspiciuni în ceea ce priveste soarta câinilor comunitari închisi acolo. În cele din urmã, prin metode jurnalistice, au reusit, totusi, sã arunce o privire în adãpost. În afarã de fecalele de pe jos, ( ceea ce aratã cã directorul Bârlianu vrea sã stie din timp dacã adãpostul va fi vizitat, pentru a putea da ordine ca totul sã fie pus la punct) câinii nu arãtau a fi chinuiti si din alte …motive, în afarã de dorul de libertate. Au luminã, stau la dos, nu sunt scheletici si…asteaptã un stãpân.

Nu vrea nimeni sã-i omoare!

„Adãpostul pentru câinii comunitari este la limita legii. Mai sunt destule de fãcut, dar pe parcurs vom rezolva toate problemele, astfel încât el sã corespundã celor mai înalte standarde. Pânã atunci, însã, am fãcut tot posibilul ca animalele sã nu sufere de frig, stau într-o halã unde am amenajat boxe, ca sã le putem împãrti pe categorii, le-am pus rumegus pe jos, le aducem mâncare caldã…Nu vrea nimeni sã-i chinuie si sã-i omoare pe acesti câini! Vasluienii continuã sã adopte câini comunitari, avem si patru, cinci, sase adoptii pe lunã“, a declarat Cãtãlin Bârleanu, directorul SC Goscom SA Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here