spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

VIAȚA DUPĂ FLAGRANT | Locotenenții lui Buzatu, armăsari ieri, viitori șomeri de lux mâine

- Advertisement -

Locotenenții lui Buzatu, armăsarii de ieri ai PSD Vaslui, care nu mai știau ce funcții publice să aleagă din totalul sinecurilor pe care le aveau la dispoziție, sunt viitorii șomeri de lux ai Vasluiului. Alexandru Barbu, lăutarul din CL Vaslui, va trebui să-și caute serviciu. Fiindcă mentorul său e un pic parcat în arestul Poliției. Este personajul cel mai enervant din partid, cam la aceiași cotă cu Ana (Furnică) Obreja, fiindcă acesta, folosindu-se de talentul său de scouter, tot împingea în față dudui cu fusta scurtă care-i încețoșau mințile lui Buzatu. Să ne amintim de modul cum Teodora Panainte, cântăreața de muzică populară, a ajuns în grațiile liderului. Al doilea șomer e Ana Maria Obreja, care, teoretic, după suspendarea cabinetului se poate întoarce pe funcția publică pe care o deține în biroul de achiziții. Însă și aici e o problemă, fiindcă șefă e nimeni alta, decât Monica Cazacu, soția omului care-i făcea grătar la Cârja lui Buzatu înainte de a fi arestat. Al treilea armăsar care va fi curând șomer e chiar directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, fiindcă dacă nu va fi complice la mita lui Buzatu, sigur vor urma alte dosare în acest butoi cu pulbere de la Moara Grecilor. Valentin Caragață a mai fost o dată pe traiectoria DNA, când Buzatu era cercetat în dosarul consultanței de 5 milioane de euro de la proiectul gestionat din bani europeni de Aquavas. Atunci, cu toții au scăpat ca prin urechile acului, iar Vali Caragață a jucat un rol ușor pervers. Acum este complice la luarea de mită și vom vedea ce acuzații îi vor aduce procurorii DNA. Acesta se vedea primarul Vasluiului, iar acum are toate șansele să se întoarcă la catedra sa de la școală, unde predă Geografia. Marele director economic, Ioan Buruiană, va trebui să explice multe procurorilor DNA. Este omul cu gențile maro din DGASPC, un sifon de bani publici, o fabrică de făcut la mișto handicapați și nu numai. Dumitru Buzatu l-a răsplătit cu o funcție pentru fiul său, Horațiu Buruiană, care, atenție, girează toată afacerea cu managementul gunoaielor a Consiliului Județean Vaslui, unde milioanele de euro, strânși de la populație, trec prin mâinile acestui firav conducător, care va trebui să dovedească că e pe bune manager și nu băiatul lui tata.

Ana Maria Obreja este vedeta anului. Toate posturile TV din România o vede drept prințesa Vasluiului, numai fiul lui Buzatu o crede o fată bună, care dă mâncare la găini și care e fată-n casă la fostul conducător. Ana Maria Obreja are un istoric neobișnuit. A terminat 10 clase în 2002 la Zăpodeni, când purta numele de Furnică. Apoi, a fost angajată la Primărie, fiindcă PSD a dat o lege (116/2002) prin care garanta tinerilor până în 25 de ani, fără studii, dreptul la muncă, la asistență medicală, la educație, ca o măsură de prevenire a marginalizării sociale. La acel moment, Ana era folosită de Primăria Zăpodeni la tot felul de activități de curățenie, la școli, primărie, bibliotecă. Primarul de atunci, Constantin Gagrilă, profesor de meserie, întrebat telefonic de Ana Furnică, preferă să spună că e greșeală . Nu a vrut să vorbească cu reporterii Vremea Nouă, însă primarul actual își amintește că aceasta a fost pe la Primărie, dar că a prins-o când deja era la liceu la seral la Negrești și avansase de la femeie de serviciu, la conțopistă în registre. Adică avansase pe scara ierarhică. Liceul îl făcea la frecvență redusă la Negrești, unde cine credeți că era directorul ? Nimeni altul decât profesorul de filozofie Vasile Mariciuc, colegul ei de acum de la cabinetul președintelui. Ei, cum se întoarce roata! Omul care o duce pe Ana la școală, ajunge în subordinea acesteia. Întrebat dacă-și amintește de Ana Obreja, acesta spune că nu, dar parcă da. Ne trimite pentru siguranță la directorul actual al liceului, care are arhivat electronic registrul cu elevi doar din 2014. La insistențele jurnaliștilor Vremea Nouă, Vasile Mariciuc se scuză și spune că nu o știe din liceu pe Ana Obreja: “Nu vă supărați, nu am memoria lui Iorga”. L-am întrebat, firește, dacă cineva din PSD a trimis-o la școală, însă acesta a zis că nici vorbă. Ba mai mult, ne-a garantat că Buzatu nu i-a cerut niciodată în mandatul său de director vreo favoare. Dar miturile că la Negrești era fabrică de diplome de bacalaureat s-a dus în toată România. Îl mai țineți minte pe fotbalistul Vali Badea de la FC Vaslui, care la rându-i este absolvent al Liceului de la Negrești? Facem pariu că nici nu știe unde-i liceul, dar important e că are diplomă de Negrești. Ana știe unde-i liceul, însă ce mai contează dacă Mariciuc nu e înzestrat ca Iorga, și nu-și amintește. De aici o pescuiește PSD pe Ana, de la Primăria Zăpodeni, și o aduce la CJ Vaslui. Iar cum intră în grațiile lui Buzatu, ajunge cu o viteză meteorică și absolventă de studii superioare. Bine că nu a mai chinuit pe nimeni și nu și-a luat doctoratul, că era chiar ca Elena Ceaușescu.

Ana, de la femeie de serviciu, la biroul de Achiziții din CJ Vaslui

Acum, dacă Ana Obreja nu mai este șefă de cabinet, trebuie să se întoarcă la biroul de Achiziții, ca simplu funcționar unde șefă este soția lui Dragoș Cazacu. Aici era postul ei înainte de a se suspenda, când a preluat funcția de șef cabinet președinte. În acest birou robotește pentru toate beizadelele Petrică Manolache, un pensionar care știe rostul lucrurilor. Ca să facă ca lucrurile să meargă la Achiziții, acesta este angajat pe cabinetul lui Buzatu și dus la acel serviciu. Numai că acum, omul va pleca acasă și în locul său vor munci două specialiste cu școală: Monica Cazacu și Ana Maria Obreja, absolventa de zece clase de la Zăpodeni și cu restul de studii făcute la frecvență redusă.

Popică și Dragoș Cazacu, doi băieți care plâng după tătucul lor

Primul care a plâns din cei doi copii de suflet ai lui Buzatu, după arestarea acestuia, este Dragos Cazacu. A plâns când a fost întins pe mașina lui Buruiană în timpul flagrantului și la conferința de presă de luni, la două zile de la arestarea lui Buzatu. Parcă era o scenetă teatrală virginală. Dragos Cazacu, care ne spunea că a fost la un pescuit lapidar la Savin, că ar fi trebuit să fie și fiul său prezent, bla, bla, bla. Introducerea elementului emoțional, al fiului, a fost folosit și când a venit la biroul din Direcție, sâmbătă, la o zi după flagrant ca să scrie în registru că era în concediu. O să ne întrebați dacă avem probe în acest sens. Da, și e vorba de mărturiile oamenilor din instituție care acum nu se mai tem și care l-au văzut. La fel, a venit însoțit de fiul său, probabil că îi era frică să nu fie prins și atunci iar ar fi avut acest element teatral care să producă emoție. Teatral a fost și gestul că va face credit ca să acopere cheltuielile lui Buzatu cu avocații. Mai bine ar vinde ce a primit de la niște persoane de bine, decât să se împovăreze acum cu credite, de dragul lui Buzatu.

Același gest îl face și Edi Popica, care ar trebui să se gândească mai bine dacă rămâne în Parlament, de partea legii, fiindcă nu poți să cultivi la televizor Legea Tăcerii a mafioților (Omerta), ca mai apoi să schimbi Codul Penal sau Civil în Comisia Juridică din Camera Deputaților unde este vicepreședinte. Până și pușcăriașii din celebrul film BD știau ce să facă când găsesc un portofel pe jos.

Cine-i verifică lui Ionuț Sava averea, un alt copil de suflet al lui Buzatu?

Ionuț Sava

BĂNUIELI… Ionuț Sava este un alt copil de suflet al lui Buzatu. Cunoscut în mediul de afaceri drept “Cărniță”, acesta este bănuit că sub paravanul afacerilor sale, de fapt, se ascund niște proprietăți ascunse ale lui Buzatu. Are hotel, o fermă de porci, aprovizionează prin companiile sale și ale familiei, DGAPC condus de Cazacu, cumpără terenuri extravilane, pe unde teoretic va veni șoseaua de centură și se vor primi despăgubiri, dar după ce primarul Vasile Pavăl le va trece în intravilan. Se știe că prețul la despăgubiri în intravilan e foarte mare, comparativ cu pretul unui teren din extravilan. Se spune că mai are pe numele său niște proprietăți prin Iași, pe care le deține, iar actele sunt făcute la notari discreți. Până în acest moment, nu avem probe concludente și din acest motiv doar cerem verificarea averii acestuia dacă tot a început ANI să verifice modul în care s-a îmbogățit Dumitru Buzatu. Unele indicii sunt cum ar fi faptul că ferma sa de proci este pe terenul lui Buzatu de la firma ACIP Perla, acolo unde Ana Obreja este administrator și Buzatu acționar. De când a cumpărat hotelul Vaslui, afacerile îi merg foarte bine. În ultima perioadă, toate mesele festive organizate de Primăria Vaslui și CJ Vaslui, vezi Hora din Străbuni, Nunta de aur sau alte activități sunt organizate absolut aleatoriu la hotelul acestuia. Nu mai vorbim de cursurile organizate de DGASPC. O cină la nunta de aur organizată de Primărie a fost 300 de lei, 100 de lei un prânz pentru cursurile de la DGASPC, în condițiile în care, meniul zilei nu depășește nicăieri în Vaslui 35-40 de lei. Nu-l contactăm telefonic pe Ionuț Sava, fiindcă acesta îi înjură pe reporterii Vremea Nouă. A făcut-o de multe ori și, din acest motiv, nu o să o mai facem.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

37 COMENTARII

 1. pe cind declaratiile de avere / incasarile acestor persoane vor fi publce ( salar …………/pensie…………… alte incasari……………………. sa vada lumea
  ce bani iau asa numiti alesii si functionarii publici.
  Dar si fratii lor rromii in functie sa publice .. veniturile … Brateanu liderul judetean al rromilor, sava Sergiu, raducanu , Prisan, etc
  Macar sa spuna adevarul,, sa vada lumea … si apoi sa… voteze.
  posibil PSD sa iasa cu.. rromii caldarari /traditionali, – care nici gind nu au avut sau au sa mearga la vot,

 2. Nu sunt de compătimit, d_l Caragata primește salariul de la o unitate de învățământ din Vaslui (care se grăbesc să o reabiliteze), fără să presteze nici o oră de muncă. Și daca se vor face controale ,toți sunt plătiți la fel prin diferite posturi fantomă înființate prin diferite instituții bugetare. Rușinos domnilor din PSD,

 3. Ionut Sava are combinatii pe la Londra , cred ca se ocupa cu fetite de vreo 15 ani , avea bani si s-a apropiat de rahaturile din PSD ca sa isi protejeze si sa isi creasca averea stransa acolo.

 4. În psd e o rușine sa fii deștept cu studii făcute pe bune. Toți analfabeții funcționali cu facultăți la x și 0 sunt promovați și ocupa cele mai mari funcții din administrațiile locale și centrale. E puțin sa le spui gunoaie la aceste persoane.

 5. Foarte tare Ana asta, in mod normal te-ar uimi asemenea chestii dar daca stai si te uiți mai atent, la bugetari cam asta e practica, majoritatea sunt specialiști aduși de la curul vacii

  • Si cica sa dai inainte, cum sa dai inainte cu astia ?
   Nici măcar sa nu facă probleme, sa zici ca ii ai acolo si uiți de ei, sa își facă doar treaba, din contra, tot la ei apar mereu probleme, fiind niște tămâie ajunși unde nu trebuiau sa ajungă niciodată bineînțeles, li se pare ca muncesc si mult , extraordinar de greu si important

  • Tot la Zapodeni si-a facut rodajul si Ramona Mocanu. De la felcer ajunge profesoara, directoare la Munca si Prestatii Sociale de unde pleaca cu codita si apoi doctor in litere si mare directoare la Muzeu. Pepiniera de rebuturi umane Zapodeni.

 6. psd -ei au sef nou, oare au copiat procedura de la rromi? La rromi sef este Daniel Vasile, un ratacit prin judet, care traieste cu o femeie din Husi , si care umbla permanent drojdit.. mereu e cu ciupeala , alaturi de lingai Boby, Raducanu, Sergiu. vai ce sa ajuns judetul Vaslui . Pe cind va venii Vlad Tepes, ? sa faca curatenie totala .

  • Și jegul de Mariciuc cum s a remarcat la CJ?Acest nenorocit s a strecurat că Moș Căcat prin toate funcțiile fara să facă nimic și a încasat salarii babane….și asta ar trebui scuturat bine…că știe multe

  • Ce-ar fi sa pupi tu toate tigancile in mij?Alta treaba n-ai decat sa arunci cu mizerii in romi,mai porcule?Daca esti tigan,atunci o sa-ti iei rusinea, cand o sa ti se toarne o galeata cu pisat in cap,boule!

   • adevarul supara .. sa dus tatucul… pe cine mai lingeti pizti tat. Si tigancile merita pupate,, de …. cei care se cred sefii tiganilor ,, si care de fapt i i intereseaza ciordeala si mijeala . Magari cu chip de oameni . Cloaca ordinara … in frunte cu Tiganul din Alexandria .. care miroase a pisat de departe. – .. Stringe ti mai bine neamurile de pe strazi trimitei la scoala, mergi si impaca clanurile de tigani ca tu esti precursorul scandalurilor.

    • ,,costele,petrule,trifan,calin,, o sa facem o plangere pentru defaimare,calomnie si rasism sa vedem si noi cine esti ,cu adevarat, si ce urmaresti?Te informam ca ai incalcat prevederile mai multor legi,asa ca pregateste-ti apararea!

   • Adevarul supara .. mai bine ai pleca si tu ,, sa mai lingi in alta parte ca altfel ……. o sa te duci la taticu si o sa i ceri iertare ,,, .. de cit ai lins. .

 7. Frustrați sunt cei care citesc și își dau seama că le fuge pământul de sub picioare. Schimbați ușile și dosul, pupați adânc și o să vă fie bine în continuare. Dar cred că știți ce aveți de făcut. Doar așa ați tronat în scaune bine plătite și nemeritate, iar copii inteligenți au plecat în străinătate.

 8. Pai din articol reiese ca oamenii au o meserie, nu rămân pe drumuri. Ori devin șomeri de lux, ori e un articol de toată jena, comandat?
  Tâmpiților!
  Dacă prostia ar durea, v-ar bubui capetele!

 9. Pai din articol reiese ca oamenii au o meserie, nu rămân pe drumuri. Ori devin șomeri de lux, ori e un articol de toată jena, comandat?
  Tâmpiților care sunteți!
  Dacă prostia ar durea, v-ar bubui capetele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.