spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Viața la bloc: nemulțumiți de activitatea asociației de proprietari, cîțiva vasluieni cer dizolvarea ei în instanță

- Advertisement -

DEMERS… Pot fi asociațiile de proprietari dizolvate prin voința majorității membrilor acestora? Este întrebarea la care am încercat să răspundem după ce în ultimii ani, tot mai mulți vasluieni s-au declarat nemulțumiți de activitatea președinților acestor asociații. În această perioadă, la Judecătoria Vaslui, are loc un proces prin care proprietarii de apartamente de la Asociația nr. 24 cer dizolvarea ei în instanță, din mai multe motive, însă în principal din cauza modului defectuos de cheltuire a fondurilor avute la dispoziție.

Potrivit lui Ioan Aionoaie, cel care a depus la Judecătoria Vaslui solicitarea de dizolvare, Asociația nr. 24 a obținut personalitate juridică pe bază de semnături false și date de identificare a proprietarilor contrafăcute. “Am solicitat în numeroase rânduri acesteia (n.r. asociației) comunicarea unor documente, inclusiv a acordului de asociere – aderare la asociație a subsemnatului precum și a celorlalți proprietari de la scara E și de la celelalte blocuri. La toate solicitările nu s-a primit răspuns, fapt ce a condus la suspiciuni rezonabile privind înființarea acesteia conform legii”, a declarat Ioan Aionoaie pentru Vremea Nouă. Aceste falsuri au fost cercetate într-un dosar penal, însă infracțiunea s-a prescris, conform vasluianului. “Am solicitat, legal, organului de cercetare penală să solicite dosarul privind înființarea Asociației nr. 24, probe care fără excepție sunt contrafăcute prin falsuri inclusiv modului de obținere a spațiului coproprietarilor scara E. Această asociație nu a susținut nicio adunare până în anul 2019, însă a contrafăcut documente în baza cărora s-au luat salarii prin neplata obligațiilor față de bugetul de stat. Întrucât infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals s-au prescris, prescripția penală nu înlătură acțiunea civilă privind prezenta acțiune, motive care coroborate cu probele depuse, conduc la dizolvarea asociației de proprietari nr. 24 și radierea din registrul asociațiilor și fundațiilor”, a mai afirmat Ioan Aionoaie.

Cercetări pentru săvârșirea a nouă infracțiuni

Scandalul la Asociația nr. 24 din municipiul Vaslui a izbucnit în urmă cu șapte ani, când locatarii de la blocul 377 au descoperit o antenă 3G montată pe terasa blocului, fără consimțământul lor. Aceștia au susținut că administratora asociației a încheiat un contract cu o firmă de telecomunicații fără acordul lor, rezultând o serie de pierderi financiare. În plus, banii percepuți pentru găzduirea antenei nu au ajuns în contul asociației, potrivit proprietarilor. Legea prevedea clar că administratorul trebuie să prezinte periodic situația financiară, însă în acest caz, documentația lipsea cu desăvârșire. În ciuda acestor nereguli, conducerea asociației a continuat să funcționeze ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Abia în 2021, administratora și-a dat demisia, lăsând locul unei alte persoane, care, potrivit proprietarilor, ar fi fost complice la furturile anterioare. Alegerile au avut loc în afara cadrului legal și au fost invalidate de către Tribunalul Vaslui, care a constatat utilizarea semnăturilor false pentru punerea în aplicare a planurilor conducerii. Ioan Aionoaie nu s-a mulțumit doar cu acțiunea în instanță, ci a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. Procurorii și polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o anchetă în acest caz, în care fosta conducere a asociației a fost acuzată de săvârșirea a nu mai puțin de nouă infracțiuni, printre care se numără înșelăciunea, gestiunea frauduloasă, uzurparea de calități oficiale, delapidarea, abuzul în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, însă majoritatea s-au prescris.

Asociațiile de proprietari pot fi desființate

Întrebați dacă asociațiile de proprietari pot fi desființate, reprezentanții Ministerului Dezvoltării au răspuns că da, însă aceștia atrag atenția că administrarea condominiilor nu poate fi făcută în lipsa asociațiilor. “(…) se observă că legislația în vigoare conține atât prevederi referitoare la dizolvarea asociațiilor de proprietari ca efect al legii, cât și ca efect al voinței proprietarilor din condominiu, exprimate în cadrul statutului asociației. Totodată, având în vedere scopul asociațiilor de proprietari și obiectivele acestora, și ținând cont de particularitățile deosebite ale proprietății comune forțate și indivize, în opinia noastră, administrarea condominiilor nu poate fi realizată în lipsa asociațiilor de proprietari. Totodată, atragem atenția asupra prevederilor art. 11 alin. (2) din Legea nr. 196/2018, potrivit cărora, consecințele neluării măsurilor de organizare și funcționare cu privire la administrarea și gestiunea proprietății comune sunt în răspunderea juridică a tuturor proprietarilor sau a reprezentanților acestora, după caz”, se arată în răspunsul oferit de MDLPA.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

 1. https://altex.ro/router-wireless-4g-lte-tp-link-tl-mr150-single-band-300-mbps-micro-sim-negru/cpd/ROUTLMR150/?cq_src=google_ads&cq_cmp=17680851531&cq_con=&cq_term=&cq_med=pla&cq_plac=&cq_net=x&cq_pos=&cq_plt=gp&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIsPywkq6FhgMVhKBoCR0pFQvWEAQYASABEgKZCPD_BwE

  ROUTER DE LA ALTEX PENTRU A SCAPA DE FIBRA OPTICA DE LA RCS-RDS DOAR PRIN INTRODUCEREA UNEI CARTELE SIM DE LA ORANGE.SINGURA CONDITIE ESTE SA FIE O CARTELA CU INTERNET NELIMITAT PENTRU CA FLUXUL DE DATE ESTE CONTINUU CAND VETI FOLOSI O APLICATIE SMART PENTRU PROGRAMELE TV

 2. Pentru cei de la blocul 377 trebuie sa strângem semnături pentru desființarea antenei de telecomunicații cu ajutorul asociatiei de proprietari .TOODATA SA DESFACEM CONTRACTELE DE LA RCS RDS PRIN CARE SUNTEM ABONATI (SA PLATEASCA SI EI PENTRU NERVII NOSTRII SI SANATATEA NOASTRA CARE ESTE PUSA IN PERICOL)SA TRECEM LA SOLUTII ALTERNATIVE LA ALTE COMPANII DE TELECOMUNICATII.SUNT ROUTERE(SE GASESC LA ALTEX ) IN CARE BAGI CARTELA DE LA ORANGE DE EXEMPLU SI AI INTERNET ACASA FARA FIBRA OPTICA SI FARA SETARI SUPLIMENTARE.PUTEM SA NE ABONAM PRIN APLICATIILE SMART DE PE TELEVIZOR LA PROGRAMELE TV COSTUL LUNAR ESTE DE VREO 30 LEI.ASTFEL SCAPI SI DE FIBRA OPTICA CARE LA FIECARE INDOIRE RAMAI FARA POSTURILE TV SI INTERNET.IN JURUL ACESTEI ANTENE SUNT INTRE 1000 SI 1500 DE OAMENI IN CARE AU SANATEA IN PERICOL PENTRU CA ACESTE RADIATII SUNT PUTERNICE LANGA ANTENA.ACEASTA ANTENA ESTE SI MULT MAI MARE DECAT CELE CARE AU FOST MONTATE PANA ACUM PE CELELATE BLOCURI.CEI DE LA RCS RDS FAC 1 MLD DE LEI VECHI DE PE URMA ABONAMENTELOR NOASTRE LUNAR,A CELOR DE LA BLOCUL 377 IAR NOI PLATIM CU SANATATEA.NU SUNTEM PROSTII LOR, LE DESFACEM CONTRACTELE DE ABONAMENT.

 3. La asociația nr.14 animalul de președinte majorează cheltuielile de întreținere după bunul plac.Proprietarii se mulțumesc să plătească hahalera chioară,că de doar nu o să-l supere.Un idiot care doar încasează banii proștilor.

  • Cheltuielile cu „întreținerea” reprezintă de fapt salariile pentru președinte, administrator, cenzor.
   De fiecare dată când este majorată această „întreținere”, inseamnă că aceștia și-au majorat salariile.

 4. PENTRU UN SINGUR CUVÂNT ( ASOC. DE LOCATARI TRANSFORMATĂ ÎN ASOC.DE PROPRIETARI ) ȘI O LEGE FĂCUTĂ DE NIȘTE NECUNOSCĂTORI IN DOMENIU , CARE NU AU URMĂRIT ALTCEVA DECÂT SĂ ÎMPOVĂREZE ȘI MAI MULT CHELTUIELILE COMUNE ȘI AȘA FOARTE MARI , NE FAC SĂ NE CERTĂM INTRE NOI IN BENEFICIUL ALTORA CARE PROSPERĂ PE BANII NOȘTRII !

 5. Niște chestii inutile care doar îți fac viața mai grea
  Curățenie fac când își aduc aminte, n-au nici măcar un program sa știi ca , marți de exemplu e zi de curățenie, habar nu ai
  Majoritatea facturilor la apa din cauza lor sunt umflate, ii doare la basca ca unii nu platesc si ii încarcă pe ceilalti, sa te duci tu, hai da-o in pana mea, pentru ce ești administrator ?

  • La cele 2 blocuri din zona Baicului/Sector 2 la fel au program zile de curatenie si nu il respecta dar curatenie face presedinta bloc are 2 functi de femeie de servici si presedinta de bloc si are 2 salarii adica dam douazei miilioane lei dar nu are contract mandat/contract de munca sa plateasca la anaf(dar ia si admistrator/cezora nu stim exact ce salariu au eu nu ia-m ales ca prestatia los lasa nedorit )ANF ar trebui sa fac control la singe la asoacie de proprietari ca sint foarte multe care lucreaza cu banii negru Asociata de proprietari Presedintele/cenzor/admistrator si comitetul nu respecta legea si nu respect nici Primaria Sector 2/Politia Circa 7/Politia Locala a sector 2 ca nu fac control legal.Pagubiti sintem noi locatari proprietari si legile pe care fac guvernul nu sint respectate/degeaba faceti legea parlamentari/senatori voi sinteti vinovati ca lasati sa se fure si asa se fura dativa demisia niciun partida nu ati facut nimic pentru oamenii de rand care muncesc din greu si pensii mici.ASA DATIVA DEMISIA GUVERNUL SI ASA NU AVETI GRIJA DE OAMENII DE RAND CARE SUFERA CU SALARI MICI/PENSI MICI SI FACETI LEGI CARE NU SE RESPECTA /VOI LE RESPECTATI ACELE LEGI NU NU .

 6. Asociațiile de Locatari sunt niște cuiburi mafiote , care doar incasează bani de la proprietari , (de multe ori păcăliți!) fără să administreze Nimic.Sub oblăduirea Primăriei. De câte ori vedeți ceva concret făcut la inițiativa lor?? Zero!
  Toate aceste furturi masive au loc sub nasul președintelui de asociație, plus a 3 consilieri frecători de mentă.
  Nu au nici un fel de control, e stat in stat. Dovadă Asociația Nr.31 care abia după decesul administratorei , i s-a găsit o ”gaură” de 880 de milioane de lei/vechi a căror recuperare e tot de la oameni, nu de la moștenitori, pt că a avut grijă să-și acopere Hoția.
  Ziua in care toate asociațiile astea o să dispară, o să fie o Victorie. Toate căpușele comuniste sunt adunate in ele!
  Ne descurcăm și fără ei….

  • Asa este sint facute legi care nu sint respectate Primaria sector 2/Politia s7/Politia locala sector 2 nu isi fac datoria si nu respecta legea si locatari de proprietari care vine sau trimite sezizarii prin saitu lor si mai ales iei trebuie sa respecta legea.Si mai ales avem o cenzora care a lucrat la primaria Sector 2 (mai ales a lucrat acolo ar trebui sa respecte legea) eu vad ca daca a lucrat acolo primaria sector 2 ii invata pe lucratorii primaria sa faca nimic legal a trebui sa desfiteze in toate primarile /asociatia de proprietari sa fie desfintat posturi din cauza ca nu respecta legea si ii sfatuiesc pe presedinti/admistratori/cenzoi sa faca totul la bani la negru /acte false si nimic legali.😡😡😡

 7. toate asociatiile de locatari sunt niste capuse ,bine spus,nu fac nimic ,cineva invarte bani buni acolo plus ca furnizeaza informatii unora despre imobile ,persoane .si nush cum se face ca la unele asociatii sunt numai femei singure in jur de 40 de ani ,care toata ziua stau si se informeaza!Desfiinta ti le!

 8. Ceretii banii lui Paraschiv Vasile care zeci de ani a papat bani din acea asociatie iar astăzi se da politician cinstit HOȚUL.

 9. Asociațiile de proprietari sunt niste căpușe pe spinarea proprietarilor,colectează banii fără să facă nimic.Niste relicve comuniste arogante și lipsite de bun simț conduc aceste entități .Toate asociațiile ar trebui desființate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.