spot_img
13.4 C
Vaslui
08-iun.-2023

Viața lui Eric e în mâinile noastre. Prețul pentru a învinge cancerul: 30.000 de euro (FOTO)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

DURERE… Eric este un băiețel din comuna Băcani, județul Vaslui, care are nevoie de ajutorul nostru pentru a se însănătoși. Diagnosticat cu cancer linfatic (leucemie) la o vârstă fragedă, speranța părinților este în mâinile medicilor de la spitalul Memorial din Turcia și în ajutorul oferit de Asociația „Născută Înger „ Piatra-Neamț, pentru a putea strânge suma necesară achitării tratamentului costisitor care îi poate salva viața micuțului. Viața lui Eric e în mâinile noastre. Prețul pentru a învinge cancerul: 30.000 de euro. Mesajul mamei micuțului Eric este tulburător. „Vă multumesc tuturor celor care ne înțelegeți durerea, a mea și a soțului meu care este în genunchi în fața acestei dureri de nedescris! Vă rog,cu lacrimi în ochi, cu sufletul plin de disperare, nu ne părăsiți, ajutați-ne! Un ajutor cât de mic pentru Ric și noi este un miracol, salvează viața fiului nostru! Mulțumim tuturor celor care ne vor ajuta”, a spus mama lui Eric. Pentru acest caz și primarul comunei Băcani, Vasile Stoica se va mobiliza pentru a sensibiliza cetățenii și oamenii de afaceri din comună și nu numai. La fel și voluntarii bârlădeni din cadrul Asociației „Născută Înger” din Piatra Neamț, unde membru fondator este Carmen Suciu, bârlădeancă prin naștere.

Cazul lui Eric a fost analizat de un profesor specialist în hematologie pediatrică din cadrul spitalului „Memorial” din Atașehir, Turcia. Acesta a menționat următoarele: „Recomandăm pacientului tratament cu chimioterapie, cu spitalizare de o lună. După o lună de tratament vom recomanda transplant de aspirație a măduvei osoase. În perioada tratamentului vom efectua de două ori aspirația măduvei osoase. Perioada de ședere poate varia între 30 și 35 zile”, a spus profesorul doctor turc. Costurile tratamentului, internării, cazării și transportului se ridică la 30.000 de euro.

„Când un copil este diagnosticat cu cancer, este greu de știut ce ar trebui să facem sau să spunem părinților lor, fiecare reacționează diferit. Unii se prăbușesc și nu-și pot imagina că este real, alții devin plini de o forță nepământeană deciși să lupte pentru a-și salva micuțul.Știu, din păcate știu ce înseamnă gaura această neagră care te cuprinde din secunda când primești acest diagnostic pentru copilul tău. Îți vine să te tăvălești pe jos de durere, să mănânci pământ, sperând totuși într-un miracol. Timpul se oprește când primești un astfel de diagnostic, iar rutina normală este uitată, începi o altă viață. Așa sunt doi părinți tineri care au pornit în viață plini de iubire și multe speranțe. A venit pe lume Eric, o minune de copil, însă de câteva zile totul s-a schimbat. Speranțele s-au năruit, și-au ridicat mâinile către cer, întrebându-se «De ce ei?De ce Eric?», ne-a povestit Carmen Suciu, care a fost în comuna Băcani, la Eric și a găsit doi părinți înnebuniți de disperare și de durere.

Părinții sunt îngenuncherați!

„Astăzi privesc trupul băiețelului meu,manutele pline de branule și nu realizez ca este el,puiuțul meu e trist.Nu înțelege de ce este țintuit la pat și nu mai poate alerga, parcă se scurge viața din el! Ce aș putea să-i raspund? Are doi anișori, știe că are «bubuța» și că îi trece și apoi mergem acasă, în parc,la copii.Cu credință și putere, știu ca nu voi claca, dar fără voi, țoti cei cărora vă pasă nu voi reuși”, scrie mama băiețelului către redacția noastră. .

Nu știm de ce, însă cert este că tatăl și-a revenit primul din șocul acesta și a început să lupte fără a concepe că fiul său nu va deveni un copil sănătos. Așa a ajuns la noi, la ziarul Vremea Nouă și la Asociația „Născută Înger”, implorând să-i dăm o mâna de ajutor, să își salveze micuțul! „Avem nevoie de ajutor și este cumplit de greu să acceptăm asta. Fiți în continuare buni, ajutați-ne, suntem singura speranța. Noi murim pe dinăuntru, suntem noi, Dumnezeu, medicii și voi, toți, cei care sperăm să ne fiți alături! Eric are nevoie de voi, toți. Nu ne abandonați!”, spune și Dan Pintilie, tatăl micului puști bolnav de leucemie.

„Acesta este mesajul părinților, este unicul lor copil. Chiar dacă îmi repet zi de zi că sunt puternică, nu sunt. Nu sunt puternică. Tot timpul aud cât sunt de puternică. Nu sunt. Plâng des. Des îmi vine să renunț la tot, dar sunt mamă de înger. Nu vreau să mai cunoască nimeni durerea asta, de aceea nu pot spune niciodată NU! Câteodată îmi spun: «Nu mai pot, nu mai vreau să mă implic, doare rău, dar cum să renunț, cum să răpesc speranța unui părinte?». Părinții ajunși în acest abis au nevoie să știe că nu sunt singuri, că suntem umărul pe care ei pot plânge, că din puținul fiecăruia vom reuși să găsim puterea să-i ajutăm”, ne-a declarat bârlădeanca Carmen Suciu de la Asociația „Născută Înger” din Piatra-Neamț.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.