spot_imgspot_img
5.8 C
Vaslui
20-apr.-2024

Viața unui avertizor de integritate în Vaslui, cu chederele scoase de la geam, pentru a îngheța de frig în birou (AUDIO, DOCUMETE)

- Advertisement -
PRACTICĂ DES ÎNTÂLNITĂ… Toți avertizorii de integritate au simțit că sunt vânați la locul de muncă, astfel încât să fie găsite greșeli care ar fi putut conduce la concedierea lor. Unul dintre cele mai frecvente mecanisme prin care avertizorii de integritate sunt cercetați în comisiile de disciplină vizează “afectarea imaginii instituției” și se declanșează imediat ce avertizorul de integritate iese în spațiul public cu sesizările.

TACI SAU ZBORI… Majoritatea vasluienilor se declară nemulțumiți de felul cum este condus acest județ. Printre noi se află însă și cetățeni care nu doar că nu se lamentează, ba mai mult, refuză să întoarcă privirea atunci când sunt martorii unui abuz sau a unei fapte de corupție. Aceștia sunt avertizorii de integritate, adică oameni care vorbesc despre neregulile din domeniile lor de activitate și care speră că semnalele de alarmă pe care le lansează în spațiul public vor contribui la o societate mai bună. Sunt oameni care riscă să-și piardă locurile de muncă pentru a-și păstra conștiința curată. Azi vom prezenta cazul unui astfel de avertizor de integritate, angajată a Primăriei Poinenești, care de aproape un an de zile este supusă unui adevărat linșaj din partea superiorilor săi, doar pentru că a avut curaj să demaște mai multe nereguli săvârșite în interiorul instituției. Una dintre aceste nereguli îl viza chiar pe superiorul său direct, adică pe primarul comunei, Nelu Caragață,  care timp de mai mulți ani s-a scutit de la plata impozitului pe mașina, marca Porche, după ce a vândut autovehiculul chiar mamei lui, care are certificat de handicap. Valoarea anuală a impozitului se ridică la peste 5.000 de lei, o sumă deloc de neglijat pentru o comună precum Poienești. Cum în instituțiile publice din județul Vaslui cei care au curaj să ridice capul sunt rași de pe funcții, nu a durat mult timp, iar Ana Maria Crețu a rămas fără post. În luna februarie 2021, aceasta a fost demisă din Primăria Poienești după ce edilul i-a restructurat postul. Angajată în funcția de consilier I, grad profesional superior, femeia a luptat în instanță pentru dreptate, iar în septembrie, anul trecut, Curtea de Apel Iași a stabilit, definitiv, ca Primăria Poienești să o repună în funcția de pe care fusese dată afară. Revenirea în instituția condusă de Nelu Caragață a însemnat însă un coșmar pentru Ana Maria Crețu, care acum este supusă la tot felul de abuzuri, în speranța că de această dată își va da singură demisia și va pleca de bună-voie. Chederele scoase de la geam pe timp de iarnă, punerea în gardă a angajaților să țipe la ea, tăierile de salarii, toate acestea fac parte din arsenalul de șicane cu care primarul Nelu Caragață speră să se descotorosească de “oaia neagră” din primărie.

Toate partidele au avut, de-a lungul ultimilor 30 de ani, o agendă de politizare a instituțiilor publice, mai mult sau mai puțin agresivă. Această politizare evidentă și excesivă, fără nicio legătură cu criterii de competență, a crescut gradul de nemulțumire în sectorul public. În căutarea unor soluții de a face față abuzurilor, avertizarea în interes public a fost singurul instrument la care mulți funcționari sau angajați au apelat. În ultimii ani, presa a scris despre aceste cazuri, arătând că flagelul politizării excesive este extins în toată țara, de la cea mai mică primărie de comună până în instituțiile centrale de conducere.

Avertizorii de integritate, marginalizați de o societate tot mai bolnavă

În județul Vaslui, numărul avertizorilor de integritate este semnificativ mai mic decât în alte județe din mai multe motive. În primul rând, din cauza lipsei locurilor de muncă, problema cea mai cruntă cu care se confruntă județul Vaslui. În al doilea rând, odată “deconspirat” ca fiind avertizor de integritate, nicio instituție publică nu își mai asumă riscul să te angajeze, pentru că nimeni nu-și dorește astfel de angajați. Redactorii ziarului Vremea Nouă au stat de vorbă cu un astfel de avertizor de integritate, care lucrează la Primăria Poienești. Ana-Maria Crețu ne-a povestit de la ce a început războiul cu primarul Nelu Caragață, dar și la ce abuzuri a fost supusă după ce instanța a repus-o în funcție. Iată ce ne-a declarat aceasta. “În luna ianuarie 2021 a venit doamna auditor intern, Magdalena Toșu, iar eu fiind operator rol mi-a spus că persoanele cu handicap grav care beneficiază de scutire la impozit conform certificatului de încadrare în grad de handicap grav trebuie să aibă dosar separat cu cerere de scutire înregistrat în decembrie 2020, spre exemplu pentru a beneficia de scutire de impozit pe anul 2021, pe lângă dosarul fiscal. Am ajuns la doamna A. Caragață, mama domnului primar, și nu am găsit dosar de scutire impozit autoturism Proche înregistrat în poziția sa de rol. Acest autoturism avea stabilit în programul informatic un impozit de aproximativ 5.500 lei. Am mers la domnul primar deoarece el circula cu acest autoturism și i-am cerut ca să îmi dea actele mașinii ca să constitui dosarul de scutire și dosarul fiscal pentru doamna Adela Caragață. A țipat la mine că nu am eu acest drept și m-a dat afară din birou. În data de 5 februarie 2021 a venit la mine în birou doamna Buza Maria (n.r. angajațI din Primărie) și mi-a adus un contract de vânzare-cumpărare dintre Caragață Manole Nelu și Caragață Adela, dar fără a fi înregistrat în REMTII (registru mijloace de transport de la nivelul comunei Poienești). I-am spus doamnei Buză asta, dar aceasta a zis că primarul așa i l-a dat. Am mers la registratura primăriei Poienești și am înregistrat acest contract neînregistrat în REMTII. În data de 8 februarie, a venit la mine în birou dl. Dascălu (n.r. angajatul Primăriei) și mi-a adus contractul de vânzare-cumpărare dintre Caragață Manole Nelu și Caragață Adela, înregistrat în REMTII. L-am rugat să îmi semneze că astăzi, în data de 8 februarie 2021, mi l-a predat. Mi-a comunicat că astăzi l-a găsit prin actele lui și a refuzat să îmi semneze pentru predare”, ne-a declarat Ana-Maria Crețu.

Avertizorul de integritate a fost dat afară, folosindu-se manevra arhicunoscută în instituțiile publice: restructurarea postului

La finele lunii februarie, în ședință de Consiliu Local, primarul comunei Poienești restructurează postul angajatei sale, lăsând-o practic fără serviciu. Ana Maria Crețu se adresează instanței, iar în data de 29 aprilie 2021 câștigă acțiunea de suspendare a hotărârii de CL, la Tribunalul Vaslui. “Am primit hotărârea instanței în data de 20 mai 2021 și am așteptat ca să-mi trimită adresa cu dispoziția de reluare a activității, dar nu am primit nimic. Am rugat-o pe doamna secretar general să-mi înmâneze dispoziția de reluare a activității pentru a o depune la șomaj ca să îmi fie încetată indemnizația de șomaj. Mi-a spus că nu este nevoie, dar în data de 19 mai anul acesta m-a chemat în birou la ea și mi-a dat dispoziția de reluare a activității începând cu 05.04.2021. Nu pot să nu mă întreb ce a determinat-o să dea această dispoziție la aproape un an distanță de când trebuia să o facă?”, a mai spus angajata Primăriei Poinenești. Ana-Maria Crețu ne-a mai declarat că în prezent există dosarul de cercetare penală nr. 774/P/2021 privind scutirea cf certificat de handicap pentru autoturismul Porche dintre primarul Nelu Caragață și mama lui, dar și privind suprafața casei sale, nedeclarată corect și prin urmare, neimpozitată corect.

Primarul, către ceilalți angajați din primărie: “Eu țin la voi, ajutați-mă și voi”

Nelu Caragață, primarul comunei Poienești

Reangajată la Primăria Poienești, după ce instanța a anulat hotărârea de CL, Ana-Maria Crețu a fost mutată pe un alt post, apoi, rând pe rând, a fost lăsată fără atribuții. “Din data de 14 iunie 2021 nu am mai lucrat pe fișa postului nr. 10 din 25.05.2020, ci mi s-a dat o altă fișă a postului, total nelegală și nu am semnat pentru luarea la cunoștință. Așa cum după un an au ajuns la concluzia că în urma câștigării proceselor trebuie să mă reangajeze cu 05.04.2021, așa trebuiau să îmi dea și fișa postului nr. 10 din 25.05.2020. În data de 26 iunie 2021, au avut prima tentativă de a-mi lua căsătoriile, așa că au reluat acțiunea în 12 august 2021. Mi-au luat căsătoriile ilegal deoarece nu au revocat corect dispoziția privind delegarea atribuțiilor de stare civilă. Pe lângă aceste aspecte, în permanență îmi scria în condica absent cinci minute, pentru că numai eu trebuia să depun cereri pentru a merge cu actele de stare civilă la instituțiile din Vaslui. Până în data de 05.04.2021 am avut biroul de stare civilă separat, așa cum prevede legea și toate condițiile pentru desfășurarea activității de stare civilă. Din 14.06.2021 m-a pus în birou cu asistentul social și asistentul comunitar și în permanență era o gălăgie de nedescris, iar cu toate acestea, la controlul din 3 martie 2022, efectuat de Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor (D.J.E.P) Vaslui, nu mi s-a găsit nicio greșeală. Tot în luna martie 2022 am primit calificativul “satisfăcător” la evaluarea pe anul 2021. Asta se întâmpla imediat după ce am câștigat definitiv acțiunea din dosarul nr. 1182/89/2021, privind plata salariilor restante. Mai trebuie să spun că la ultimele controale, pe anii 2019, 2020 și 2021, efectuate de DJEP Vaslui nu mi s-a imputat nicio greșeală, însă comisia de evaluare din cadrul Primăriei Poienești mi-a dat calificativul “satisfăcător”, a mai spus Ana Maria Crețu.

Avertizorul de integritate, audiat la Comisia de Disciplină

Ana Maria Crețu a povestit că șicanele nu s-au oprit. Din contră, acestea s-au intensificat. “În data de 28 aprilie anul acesta, am fost audiată de comisia de disciplină constituită la Primăria Pușcași, în urma sesizării domnului primar pentru nu mai puțin de 14 abateri disciplinare. În sesizare, dumnealui spune că am comis “infracțiuni” și îi pune martori pe toți colegii din primărie. Vă imaginați în ce mediu îmi desfășor eu activitatea, dacă toți angajații primăriei Poienești sunt martorii primarului. Ca să vă faceți o idee asupra abaterilor reclamate, la numărul șapte de pe listă, primarul îmi impută că am plecat din primărie la o recepție la domnul Pârgaru, la pensiunea domniei sale, fără a avea acordul domnului primar. Am declarația domnului Pârgaru ,care combate spusele primarului. În permanență, domnul primar îmi trimite adrese că nu știu să îmi fac meseria, că greșesc la întocmirea actelor de stare civilă, de față cu cetățenii mă umilește și nu îmi dă sigiliul de stare civilă, cu toate că și doamna director de la D.J.E.P. Vaslui și Consiliul Județean i-au transmis că eu, ca ofițer de stare civilă delegat, trebuie să utilizez acest sigiliu. În data de 31 martie anul acesta, mi-a pus absent 8 ore în condica de prezență, deși eu am lucrat toată ziua și am întocmit acte de stare civilă. Avem pontaj electronic, avem camere de supraveghere prin care se poate dovedi că nu am lipsit. Cu privire la acest ultim abuz săvârșit împotriva mea, am făcut plângere, iar vineri 27 mai 2022, poliția mi-a comunicat că s-au constatat aspecte de natură penală și se efectuează cercetări pentru abuz în serviciu”, ne-a mai declarat Ana Maria Crețu.

Dialoguri halucinante și chinuri ca în timpul inchiziției: chedere scoase de la geam pentru a intra frigul în birou

INCREDIBIL… Pentru a înțelege mai bine hățișurile din interiorul Primăriei Poienești, aceasta ne-a pus la dispoziție transcriptul unei discuții purtate în data de 9 decembrie 2021, de primarul comunei Poienești cu asistentul social și asistentul comunitar, cele două colege de birou ale Anei Maria Crețu, în timp ce aceasta era în pauza de masă. În timp ce le cerea subalternelor sale să fie de partea lui în războiul cu Ana-Maria Crețu, primarul Caragață se pare că desfăcea chederele de la geamuri pentru a-și lăsa “adversara” să stea în frig și curent. În ziua respectivă, după terminarea pauzei de masă, asistenta comunitară și asistenta socială au fost mutate în alt birou, pentru a nu fi supuse și ele aceluiași tratament. Iată dialogul dintre cei trei:

Asistenta comunitară: N-avem vorbitor

Primar: N-aveți

Asistenta comunitară: Și nici nu vreau

Primar: Și ea ce face?

Asistenta comunitară: Scrie, nu știu ce scrie, a vorbit cu o doamnă de la Vaslui care a zis că îi trimite să facă o rectificare ceva.

Primar: Nu mai hăhăiește, nu mai zâmbește?

Asistenta comunitară: Îi supărată azi!

Primar: Lasă că vă mut acuș, să vină Cici (n.r. secretara primăriei) să dea referatul

Primar: Dar Cici nu vine

Asistenta socială: Dar, unde?

Asistenta comunitară: Dar unde ne mutăm?

Primar: Nu știu!

Asistenta comunitară: O muți pe ea (n.r. Ana Maria Crețu)!

Asistenta socială: Cum faci?

Primar: Vă mut pe voi cu Aurelia, îi bun acolo!

Asistenta socială: Nu mai zicem nimic, e bun!

Primar: Aduc fetele (n.r. două angajate pe proiecte europene care nu fac parte din aparatul de specialitate al primarului)

Asistenta socială: Cum vrei, numai să ne…

Primar: Nu-i bun așa, le pun în gardă să țipe la ea!

Asistenta comunitară: Dar cu ele nu cred că vorbește, cu ele nu vorbește ea!

Primar: Nu o lăsăm singură!

Asistenta comunitară: Dar de ce nu o duceți acolo…? Las-o aici ca să nu îi dăm satisfacție că după asta zice că <<uite, le-am făcut-o eu!>>

Primar: Dar e prea cald aici la voi, opresc eu și caloriferul ăsta după ce plecați voi!

Primar: Vine frigul acum, tu-i gura mamei ei (n.r. în timp ce scoate chederele de la geam)!

Asistenta comunitară: Chederul, chederul!

Primar: Dacă aud discuții…

Asistenta comunitară: Dar noi nu ducem vorbă de ici colo..

Primar: Cu ea, să vă ferească Dumnezeu!

Asistenta comunitară: Aici rămâne!

Asistenta socială: Nu am văzut nimic!

Primar: Uite așa, și ea, când stă aici singură o apucă trepădușul, uite așa…Să o f** în gură!

Asistenta comunitară: Dă-le încoace!

Primar: Nu le aruncăm aiestea!

Asistenta socială: Dar am zis, gata…

Primar: M-ați înțeles, eu țin la voi, ajutați-mă și voi!

Asistenta comunitară: aici rămâne, între noi, noi…

Primar: Pentru ce să stați voi obstrucționate și, și…vine frigul…vălei…

Asistenta socială și asistenta comunitară – hohote de râs

Primar: Nu se cunoaște (probabil verificând dacă se observă că a scos chederul de la geam)

Și în acest caz au fost sesizați procurorii, fiind întocmit un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui!

Ce s-a întâmplat cu alți avertizori de integritate?

Ana Maria Crețu

CAZUISTICĂ… Abuzurile la care este supusă angajata primăriei Poienești nu reprezintă excepția, ci regula cu care sunt tratați avertizorii de integritate atunci când semnalează fapte în afara legii. Cazul lui Ovidiu Ianculescu, inginerul care a condus Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureș, a devenit cunoscut în toată țara după ce acesta a dezvăluit pentru jurnaliștii de la Recorder că – în timpul Guvernului Orban – a fost nevoit să demisioneze pentru a face loc, în funcție, unui membru PNL fără nicio pregătire.

Jurnaliștii l-au întrebat, la acel moment, pe directorul impus de PNL ce îl recomandă pentru funcție, iar acesta a recunoscut că nu are pregătire de specialitate și că va pleca așa cum a venit. Adică odată cu partidul care l-a pus director. Din păcate, în ciuda mediatizării cazului, lucrurile nu s-au rezolvat pentru Ovidiu Ianculescu. În loc să fie repus în funcție, acesta a fost detașat la Baia Mare, la circa 200 de kilometri de casă. Colegii săi mai tineri, care au văzut ce a pățit el, nu mai au curajul să demaște corupția de la Apele Române. Valer Kovacs, un polițist din Timiș care a reclamat în 2020, în timpul pandemiei, că li se impune realizarea unui plan de amenzi pe care să le dea românilor pentru încălcarea restricțiilor, a avut și el de suferit. „Nu mi s-a părut normal să dăm amenzi doar ca la finele zilei să te laude superiorul. Era pandemie, noi verificam carantinați… Oamenii rămâneau atunci fără serviciu. Nu mi s-a părut corect să dăm cu biciul în populație”, spunea Kovacs în urmă cu doi ani. Acesta nu avea mecanismele necesare pentru a face o sesizare în cadrul instituției și să spere că se vor lua măsuri. Așa că a vorbit cu presa despre planurile de amenzi. Deloc surprinzător, cazul a făcut vâlvă, iar polițistul a ajuns să vorbească până și cu Ludovic Orban, premierul României la acea vreme. Kovacs i-a cerut lui Orban să modifice statutul polițistului pentru că nu înțelege în ce fel poate fi de folos ca oamenii legii să fie evaluați, la finele anului, în funcție de numărul de amenzi aplicate. “La o lună după ce am vorbit cu premierul, am fost dat afară. Pentru 8 zile, am fost dat afară din Poliție. Și dacă n-ar fi fost presa care să mă sprijine, tot dat afară aș fi rămas”, a susținut Valer Kovacs. Acesta se judecă, în continuare, cu Inspectoratul Poliției Județene din Timișoara. Dar spune că, de fapt, după 18 ani și 2 luni de activitate, atunci când l-a dat afară, sistemul l-a învins. Colegii îl privesc acum ca pe un turnător și, la un moment dat, a primit cadou o oaie neagră. Kovacs a mai declarat că indiferent de rezultate, în Poliție nu poți avansa decât dacă ești „omul șefului”. Iar șefii Poliției din fiecare județ sunt numiți cu avizul prefectului, care este, de fapt, un om numit cu sprijin politic. Adrian Valentin Moise, un alt avertizor de integritate de la Societatea Română de Radiodifuziune (RRA), a povestit că a fost concediat după ce a sesizat starea de incompatibilitate în care se afla directorul Ovidiu Miculescu. „S-a înființat o comisie disciplinară care să mă cerceteze. A fost condusă de un om pe care îl cunoșteam de 20 de ani. L-am întrebat atunci «De ce ai făcut asta?». Și mi-a răspuns «Din cauză că altfel mă dădea pe mine afar㻓, a spus Moise.

Avertizorul a susținut că, în urma sesizărilor făcute, a fost concediat. S-a luptat în instanță și a pierdut pe fond. Abia la apel și-a formulat apărarea, ținând cont și de prevederile Legii 571/2004, a avertizorului de integritate. Moise a susținut că vreme 3 de ani, deși a fost la mai multe concursuri, nimeni nu a mai dorit să îl angajeze.

Viața de avertizor de integritate în România, o țară profund coruptă

Deși activitatea unui avertizor de integritate se prezumă a fi de bună-credință, reacția aproape instantanee a instituțiilor, în urma sesizărilor, este de a pedepsi avertizorul, de cele mai multe ori prin intermediul comisiilor de disciplină sau de etică, și nu de a analiza problemele semnalate. Majoritatea avertizorilor au suferit represalii, iar cele mai comune au fost reducerea salariului, detașarea fără consimțământ, reducerea fișei de post până la limita la care nu aveau nimic de făcut și desfacerea contractului de muncă. Majoritatea avertizorilor de integritate sunt convinși că represaliile pe care le-au suferit în urma sesizărilor lor au avut și rolul de a descuraja orice potențial viitor avertizor de integritate din instituție. În cele mai multe dintre cazuri, represaliile asupra avertizorului de integritate se intensifică odată cu apariția în spațiul public a faptelor sesizate. Toți avertizorii de integritate au simțit că sunt vânați la locul de muncă, astfel încât să fie găsite greșeli care ar fi putut conduce la concedierea lor. Unul dintre cele mai frecvente mecanisme prin care avertizorii de integritate sunt cercetați în comisiile de disciplină vizează “afectarea imaginii instituției” și se declanșează imediat ce avertizorul de integritate iese în spațiul public cu sesizările. În general, avertizorii care au primit sancțiuni în baza acuzației că ar fi afectat imaginea instituției, au cîștigat în instanță procesul de contestare a deciziilor comisiilor de disciplină sau de etică. Spre deosebire de alte țări, în România, pârghiile de sprijin pentru aceșt avertizori de integritate au fost complet în afara unor mecanisme instituționale, și au venit de la persoane, organizații și comunități care înțeleg să fie alături de ei, fie cu expertiză, fie cu suport emoțional. Pe tot parcursul experienței, deși avertizorii sunt convinși că lucrează în sprijinul interesului public, au simțit în oamenii din instituțiile publice ostilitate, violență și acțiuni menite să-i facă să cedeze, nicidecum sprijin. Instituțiile din care fac parte avertizorii de integritate au o serie de reacții la activitatea avertizorilor, ceea ce indică un tipar în astfel de situații: declanșarea de controale, înființarea de comisii de disciplină împotriva avertizorilor prin care sunt instituite o serie de sancțiuni progresive, până la destituirea din funcție, detașarea împotriva voinței pentru perioada maxim admisă de Codul Muncii, reorganizarea departamentului din care avertizorul face parte și chiar desființarea postului acestuia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

  1. Cazul lui Ianculescu a fost creat in laborator pentru campania electorala(a plâns ca nu se culca nevasta cu el, copii lui erau disperați ca nu mai este director, i-a spus un om bătrân sa nu se pună cu ei, si pana la urma a ieșit o telenovela completa de campania electorală).
    Nu s-a spus ca este finul lui Cristian Bratanovici(fost Director General adj. la Apele Romane, fost director de ABA Mures) care lucrează in continuare in Apele Romane Mures si a fost condamnat de către DNA pentru ca a luat șpagă in valoare de 100.000 de lei pentru o lucrare Hidrotehnica.
    Nu s-a spus cu cine a dat Ianculescu Ovidiu examenul, cu cine a dat soția lui care lucrează in ape examenul de intrare la stat, si dacă îndeplineau condițiile de vechime in gospodărirea apelor si in munca pentru funcția de director.
    Nasul lor in perioada respectiva era șeful lor ierarhic, când au intrat cei doi actori de telenovele/”avertizori de integritate in Apele Romane.
    Cu cine a dat Ianculescu Ovidih examen pentru postul de Director pe Apele Mures, si de ce nu a mai avut nici un candidat pentru funcția de conducere ?

    In cazul Apelor Romane a ieșit la iveală ca Inginerul Musteața de la Iasi are angajata toată familia, si s-a legat de o fata care provenea de la casa de copii.
    Soția lui care este directoare economică la Apele Romane, bazinul Prut Bârlad era profesionista la 22 de ani??
    De ce pot acești specialiști sa lucrează cu șotiile si cu nemurire in Apele Romane, si oamenii din mediul privat sunt discriminați si jigniți(chelnerițe, vânzătoare, magazioniere…).
    A declarat ca au murit 9 oameni in cazul unor inundații de la Galați?
    Tot cu Chelnerita lucra si atunci acest inginer care se plângea ca nu mai rămâne director??
    https://gazetadecluj.ro/apele-romane-involburate-de-coruptie-avertizorii-de-integritate-s-au-angajat-tot-pe-usa-din-dos/

  2. Aceste „doamne” care participa la măgăriile primarului sunt fina(asist. sociala) și nașa (aistenta comunitara, preoteasa) oare cum au putut sa accepte aceste măgari și sa mai și rada? Rușine „doamnelor”

  3. Ce a făcut acest primar cu mașina lui se numește,, gainarie”, mi-ar fi rușine să fac așa ceva, aici vorbim de caracter, care omului ii cam lipsește

  4. Acest domn Ghiorghies nu stie ca atunci cand alegi meseria de jurnalist, si te trezesti dupa o betie crunta, nu poti pur si simplu sa te apuci sa scrii un articol fara sa verifici informatiile din el.Sunteti de rasul curcilor, ziar de 2 lei

  5. Dreptatea o faci singur, vb cu băieții fără milă și îl vinde la kg , în tot Județul pe oligofren, până se pun în mișcare autoritățile statului e mâncat!

  6. Ana Maria, te sfatuiesc sa deschizi un dosar pentru hartuire profesionala, ai destule probe. La fel, adreseaza-te CNCD. Deschide drumul si la Vaslui pentru sutele de femei abuzate la locul de munca de tot soiul de diletanti, misogini si mitocani !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.