spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Viața unui copil de 15 ani, salvată de prof. dr. Victor Costache. Intervenția de transplant a fost un succes și o premieră pentru medicina din România – VIDEO

- Advertisement -

Copil român de 15 ani cu malformaţie cardiacă gravă salvat printr-un transplant de homogrefa pulmonară donată de un bărbat de 47 de ani din Germania.

Viaţa unui copil român de 15 ani a fost salvată în urma unei intervenţii de transplant a unei homogrefe pulmonare. Donatorul a fost un bărbat de 47 de ani din Germania, decedat în urma unui accident vascular cerebral. Grefa a fost adusă joi noapte din Germania de către personalul Fundaţiei Germane pentru Transplant de Ţesuturi iar intervenţia cardiovasculară a fost realizată de către o echipă mixtă romano-germană vineri seara.

Tânărul pacient fusese deja operat pe inimă la vârsta de 18 luni şi se afla în stare gravă necesitând această intervenţie pe cord deschis. Operaţia, deosebit de complexă, a constat în autotransplantul trunchiului valvei pulmonare în poziţie aortică şi implantarea la copil a grefei pulmonare venite din Germania. O astfel de operaţie îi va permite pacientului să trăiască o viaţă normală, fără insuficientă cardiacă sau fără nevoia unei operaţii viitoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.