spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Viața unui copil de 8 ani atârnă de un fir de ață. Poți să îl ajuți să învingă boala nemiloasă!

- Advertisement -
AJUTOR!… Viața Ioanei depinde de un tratament inovativ care reușește să topească în fiecare zi, milimetru cu milimetru, tumora cu care micuța se luptă de patru ani!

APEL PENTRU VIAȚĂ… Cancerul lovește la vârste din ce în ce mai fragede. Ioana are numai 8 ani și de la 4 ani se luptă cu boala nemiloasă a secolului. Micuța a suportat o operație extrem de riscantă și mai multe ședințe de chimioterapie – extrem de agresive pentru trupul unui copil vlăguit deja de boală. Acum, viața Ioanei depinde de un tratament inovativ care reușește să topească în fiecare zi, milimetru cu milimetru, tumora cu care micuța se luptă. Costurile tratamentului depășesc însă posibilitățile financiare ale unei familii obișnuite cu 4 copii. Circa 3.000 de euro pe lună, atât costă viața unui copil greu încercat de soartă. 

Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine? „Când propriul copil îți pune o asemenea întrebare, te cutremuri! Am simțit un fior puternic pe șira spinării și m-am blocat. Nu știam ce să îi răspund. Până la urmă m-am adunat și i-am spus din toată inima, cu toată convingerea mea de părinte: Tu nu o să pleci nicăieri, mami! Tu o să rămâi mereu lângă mine, pentru că Doamne-Doamne e acolo sus și te va face bine!” ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi, dar și cu încredere în privire Alina, mama micuței luptătoare.

Debutul cumplit al bolii

Ioana a ajuns prima dată la spital în 2019, când părinții au observat că are abdomenul umflat, iar fetița slăbea de la o zi la alta. „Am mers la urgențe, la Spitalul Județean din Suceava. Medicii i-au făcut mai multe analize, ecografii, iar diagnosticul a fost unul cumplit: neuroblastom de lanț ganglionar paravertebral – practic o tumoră îi afecta nervii periferici ai abdomenului. Am simțit că se prăbușește cerul pe mine. Nu mai știam ce e cu mine, eram prăbușită efectiv. În sufletul meu de mamă este o luptă continuă. Sufletul meu este zdrobit în mii de bucăți, dar trebuie să merg mai departe, să lupt cu toate forțele pentru copilul meu.”, ne-a mai spus Alina.

S-a trezit după trei săptămâni de comă profundă, medicii nedându-i șanse de supraviețuire!

Ioana a fost operată de urgență la un spital din Iași. Intervenția a durat nu mai puțin de 11 ore și a fost una extrem de riscantă, pentru un copil care la acea vreme avea doar patru ani. Tumora nu a putut fi extirpată în totalitate și imediat după operație micuța Ioana a intrat în comă timp de 3 săptămâni.  „Când s-a trezit era ca o legumă, cântărea doar 14 kilograme. Medicii ne-au propus să o internăm la secția de îngrijiri paliative, dar că nu mai are șanse să supraviețuiască. A fost un moment extrem de greu pentru noi, însă am decis să o luam acasă, în familie, să o îngrijim câte zile va mai trăi”, ne-a povestit cu lacrimi în ochi și cu sufletul răvășit de durere mama fetiței. Părinții Ioanei nu au renunțat nicio secundă la copilul lor, au luat legătura cu alți medici din București și Timișoara și au decis să înceapă un tratament inovativ. Pe lângă clasicele și groaznicele cure de chimioterapie, Ioanei i se administrează și un tratament naturist care dă rezultate.

Dumnezeu face miracole prin oameni 

„Nu știu ce planuri are Dumnezeu cu fetița noastră, dar dintr-o legumă, că asta era când am adus-o acasă de la spital, corpul ei respingea orice fel de medicament, fetița se simte mult mai bine. Pentru noi este un miracol. În acest moment însă nu mai avem resurse financiare pentru continuarea tratamentului, iar dacă îl întrerupem tot efortul nostru va fi în zadar,” ne-a mai povestit mama fetiței. Alina a încetat să mai lucreze în momentul în care Ioana a avut nevoie de asistență permanentă. Astfel, familia se bazează doar pe veniturile tatălui, care lucrează cu ziua, pe ajutorul de handicap al micuței Ioana și pe alocațiile copiilor.

„Noi, cei de la Asociația Salvează o inimă, nu am putut fi indiferenți față de situația extrem de dificilă în care se află această familie și vă cerem ajutorul fiecăruia dintre voi. Donați, indiferent cât, un mic sacrificiu financiar poate însemna enorm pentru viața unui copil, așa cum s-a întâmplat în nenumărate cazuri. Ioana are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor,” Vlad Plăcintă președintele Asociației „Salvează o inimă”. Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/ioana-dobrea/. Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Ioana Dobrea!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.