spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
26-apr.-2024

Viceprimarul Cãtãlin Mîndru vrea parteneriat cu Asociatia Habitat for Humanity: noi locuinte sociale pentru vasluienii cu venituri reduse

- Advertisement -

PROIECT… Viceprimarul Cãtãlin Mîndru a anuntat cã va propune Consiliului Local un parteneriat cu Asociatia Habitat for Humanity, un ONG cunoscut în întreaga lume pentru proiectele de locuire socialã. Din 1996 si pânã în prezent, Habitat for Humanity România a ajutat peste 91.000 de români sã aibã un cãmin primitor sau sã îsi îmbunãtãteascã conditiile de locuit si a construit sau reabilitat peste 2.700 de locuinte. Viceprimarul Mîndru a spus cã a fost sustinut de cãtre primarul municipiului Vaslui sã se ocupe de acest proiect. „Am ajuns la momentul în care vom propune parteneriatul Consiliului local. Dacã proiectul va fi aprobat de cãtre consilierii locali, vom pune la dispozitia partenerului terenul si utilitãtile aferente constructiilor, se va elabora documentatia premergãtoare deschiderii santierului si se va trece la executie. Angajatii Primãriei Municipiului Vaslui, care sunt implicati în acest proiect, sunt optimisti în legãturã cu succesul proiectului”, a spus viceprimarul USR PLUS.

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit globalã, prezentã în 70 de tãri, care are misiunea de a eradica locuirea precarã si de a ajuta comunitãtile vulnerabile sã depãseascã lipsa cronicã a locuintelor decente si accesibile. În anul 1996, România a devenit cea de-a 50-a tarã din întreaga lume care s-a alãturat misiunii Habitat for Humanity. Organizatia a prins viatã în nord-vestul tãrii, în orasul Beius, judetul Bihor. „De 25 de ani în România, Habitat for Humanity România construieste si reabiliteazã locuinte destinate persoanelor cu venituri reduse, deruleazã programe de preventie si rãspuns la dezastre naturale precum si programe de advocacy în domeniul locuirii sociale. Lucrãm în parteneriat cu beneficiarii, voluntarii, partenerii din sectorul public si privat, societatea civilã si guvernele pentru a aduce schimbãri legislative si a construi comunitãti puternice si sustenabile”, explicã reprezentantii ONG-ului pe propriul site. Potrivit acestora, ultimele statistici aratã cã mai mult de un sfert (31.2 %) dintre români se aflã în risc de sãrãcie si excluziune socialã. Se estimeazã cã peste 3 milioane de români au nevoie de o locuintã decentã. Acest lucru înseamnã cã 35% dintre români trãiesc în spatii neadecvate pentru locuire care au nevoie urgentã de reparatii. România este tara aflatã pe ultimul loc în Uniunea Europeanã la capitolul locuire socialã. Desi statisticile sunt îngrijorãtoare, fondul total de locuinte sociale din România este de doar 1,5 %, cel mai mic din Uniunea Europeanã, spre deosebire de 30%, cifra pe care o are Olanda sau peste 20%, procentul locuintelor sociale din Danemarca si Austria. De asemenea47% din populatia României trãieste în locuinte supraaglomerate, adicã aproape jumãtate din populatie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.