23.2 C
Vaslui
18-aug.-2022

Viceprimarul „contrabandist” al comunei Ibănești, Ionel Iacomi, condamnat și demis!

- Advertisement -
Ionel Iacomi

PENIBIL… Viceprimarul comunei Ibănești, Ionel Iacomi (PSD), a fost demis din funcție! Condamnarea acestuia la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru contrabandă, rămasă definitivă, l-a lasat pe viceprimarul Iacomi fără demnitatea publică. Povestea acestuia este una de notorietate, căci, în iulie 2017, cand a ieșit la iveală faptul că vicele de la Ibănesti se ocupa de zor cu traficul de tigări din Republica Moldova, situatia a fost una intens comentată și mediatizată. În casa edilului, anchetatorii au găsit la perchezitii  462 de pachete de țigări, marca Plugaru, din Republica Moldova, care i-au fost confiscate. Ionel Iacomi a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, iar judecătorii bârlădeni l-au condamnat la doi ani închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi, printre care și ocuparea unei funcții publice. Așteptăm cu interes rezultatul anchetei penale în care este implicat și primarul comunei Ibănești, Benone Pletea și, bineînțeles și viceprimarul Ionel Iacomi. Aceștia au fost chiar și reținuți 24 de ore și apoi puși sub control judiciar, fiind  bănuiți de comiterea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și abuz în serviciu. Despre acest dosar încă nu s-a mai auzit nimic, fiind în “focurile” cercetărilor!

Întreaga conducere a Primăriei comunei Ibănești a ajuns pe mâna procurorilor și judecătorilor din Bârlad, fiind suspecți de trafic cu țigări de contrabadă, făcând parte din rețeaua destructurată de polițiștii de frontieră vasluieni pe 27 iulie 2017, ori din septembrie 2020, când au fost reținuți și cercetați pentru fraudarea alegerilor din comună.  În luna iunie 2017, printre 46 de persoane ridicate pentru a fi duse la audieri,  în urma unor percheziții făcute, se numărau și  cele două nume sonore din fruntea comunei Ibănești: primarul Benone Pletea și viceprimarul Ionel Iacomi. Iată că viceprimarul Ionel Iacomi, a fost demis, în cadrul unei ședințe a CL Ibănești, în urma unei adrese emise de Judecătoria Bârlad. Viceprimarul Ionel Iacomi a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii bârlădeni. “Admite acordul de recunoaştere a vinovăției, încheiat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad şi inculpatul IACOMI IONEL, înregistrat pe rolul acestei instanţe. Condamnă inculpatul IACOMI IONEL, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor (dreptul de a fi aleas în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 (trei) ani, ce se va executa de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare. Dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani, dispune ca inculpatul să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei comunei Ibăneşti sau la Şcoala Gimnazială din localitatea Ibăneşti, instituţie ce va fi stabilită de către consilierul de probaţiune pe baza evaluării inculpatului. Dispune confiscarea cantităţii de 462 pachete de ţigări marca Plugarul cu timbru de acciză al R. Moldova, aflate în Camera de Corpuri Delicte a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui”, este pe scurt sentința dată de magistrații bârlădeni pe 26 iunie a.c. Cum sentința n-a fost atacată cu apel, ea a rămas definitivă și a fost pusă în aplicare, iar Ionel Iacomi a fost demis!

De ce a fost condamnat Ioacomi, fostul viceprimar de Ibănești!

În luna iulie 2017, polițiștii de frontieră vasluieni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au destructurat o rețea care desfășura activități în sfera contrabandei cu produse din tutun și care acționa pe raza județelor Vaslui și Galați. Pentru destructurarea rețelei, polițiștii de frontieră au efectuat 51 de percheziții domiciliare, în urma cărora au fost confiscate importante sume de bani și alte bunuri utile cauzei, 15 din membrii rețelei fiind reținuți pentru 24 de ore. Printre cei reținuți s-a aflat și viceprimarul comunei Ibănești, Ionel Iacomi. În urma perchezițiilor desfășurate au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 811 pachete de țigări de diferite mărci, de proveniență R. Moldova și duty-free, 179.960 lei și 2.020 euro, 12 autoturisme, 1 pistol cu bile, 16 cartușe, 61 petarde, 25 cutii artificii, 1,89 kg argint, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute, laptopuri, telefoane și cartele SIM, precum și alte obiecte/înscrisuri utile cauzei. Față de 36 de suspecți s-a dispus continuarea urmăririi penale, iar pentru 15 dintre aceștia procurorul de caz a emis ordonanțe de reținere pentru de 24 de ore.”, a precizat inspectorul principal de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al SPTF Vaslui.

Viceprimarul porno a ajuns șomer!

Ionel Ioacomi este cunoscut deja de toată mass media din România, după ce localnicii din satul Mînzați, comuna Ibănești, au avut parte în anul 2008, de un spectacol de striptease făcut de viceprimarul proaspăt ales, Ionel Iacomi, fost poștaș al comunei și care are doar 10 clase la activul „profesional”. Viceprimarul, beat mangă, s-a certat cu un localnic și a început să-i adreseze injurii. Ca să fie foarte convingător că el este la „putere” și că de acum nimeni și nimic nu-l mai poate atinge, viceprimarul Iacomi și-a dat pantalonii jos și și-a arătat “podoabele”. Le-a spus oamenilor că ceea ce le arată este papa pentru PSD-iști, el fiind atunci membru PNL. De față la tot spectacolul obscen erau copiii care veneau cu vacile de la cireadă și câteva femei, care s-au revoltat văzând în ce fel se manifestă „alesul” comunei. De precizat că viceprimarul Ionel Iacomi este din 2014, membru PSD și iată că a intrat “glorios” în rândul infractorilor cu „ștaif” politic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.