spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Premieră la Vaslui: viceprimar între orele 12.00 si 18.00, învățător cu normă întreagă, dimineața

- Advertisement -
CRITICI… Viceprimarul Cătălin Mîndru, atacat de consilierii PSD: “Dacă guvernul din care face parte și USR a anunțat că urmează tăieri masive de venituri pentru bugetarii României, întrucât nu sunt bani, de ce domnul Mândru are două locuri de muncă la stat?”

DOUĂ JOBURI… Caz nemaiîntâlnit la Vaslui. Viceprimarul USR PLUS, Cătălin Mîndru, are două joburi: unul de cadru didactic la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”și altul de viceprimar. Școala la care predă acesta a anunțat Inspectoratul Școlar Vaslui de situație, iar azi, 18 martie, va decide în ședință publică dacă viceprimarul va continua până la finalul anului școlar sau dacă va repartiza orele lui unui alt învățător, în cazul în care mai există o solicitare în acest sens. Evident, consilierii locali PSD nu au ratat ocazia de a-l critica și de a întreba public de ce are două locuri de muncă la stat, în timp ce Guvernul din care face parte și USR se plânge că nu sunt bani la buget. “Dacă domnul Mândru este remunerat cu normă întreagă atât la școală, cât și la primărie, de ce domnul Mândru nu petrece câte 8 ore la fiecare loc de muncă?”, a întrebat consilierul Alexandru Barbu într-un mesaj pe Facebook.Contactat telefonic, viceprimarul a explicat că legea îi permite să desfășoare două activități. “La școală, sunt încadrat la plata cu ora de la 1 martie, când am fost repus în funcție la primărie. Deci, nu mai lucrez cu normă întreagă ca învățător și nu mai beneficiez de toate sporurile”, a explicat Cătălin Mîndru.Întrebat cum reușește să se împarte între cele două joburi, viceprimarul a declarat că de la 08:00 la 12:00 este la școală, iar de la 12:00 până la 18:00-19:00 este la primărie. “Evident că după ce se va termina procesul în instanță și vom primi și atribuțiile, nu mai pot continua să mă împart. Este o situație temporară, care va dura până cel târziu 18 iunie, când se va termina anul școlar”, a explicat viceprimarul.

Viceprimarul Vasluiului, Cătălin Mîndru, este învățător de profesie. În momentul de față, predă unor elevi de clasa a II-a de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Vaslui, iar de când a fost repus în funcție reușește să se împartă între două joburi, unul la școală, iar celălalt la primărie. “I-am pus în vedere de la început că trebuie să aleagă unde e baza: la primărie sau la școală. Domnul Mîndru a acceptat să fie încadrat în plata la oră, a depus două cereri în acest sens, au trecut de Consiliul de Administrație, au fost aprobate, pentru că are tot dreptul. Orele sunt scoase în ședință publică la ISJ, poate să le ia oricine e învățător și are nevoie de ore. Dacă le ia domnul Mîndru, rămâne încadrat la plata cu ora. Nu are două salarii. Noi nu ne dorim să rămânem fără învățător în mijlocul semestrului, e normal și firesc ca elevii să termine anul școlar cu învățătorul lor, iar apoi, din toamnă, să vină un alt cadru didactic”, a explicat directorul Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu”, prof. Doina Lauriana Cocuz.

Viceprimarul Mîndru, împărțit între jobul cu situație certă și cel cu situație incertă

Cătălin Mîndru a explicat că decizia i-a fost influențată de procesul intentat de consilierii PSD, din cauza căruia viceprimarii nu și-au primit atribuțiile. “Într-adevăr, este o situație puțin mai delicată. Sunt două joburi pe care eu le-am văzut astfel: unul cu o situație incertă, iar celălalt cu o situație certă. Când spun incertă, mă refer la faptul că Tribunalul Vaslui încă nu s-a pronunțat definitiv pe contestația făcută de consilierii PSD privind alegerea viceprimarilor. Jobul cu situație certă este cel de învățător, un proiect început cu o clasă de copii acum trei ani de zile. Am zis că atât timp cât din punct de vedere nu e nicio problemă și pot să nu deranjez cel de-al doilea job, să încerc să le fac pe amândouă. Desigur, am luat decizia după discuția cu primarul municipiului, secretarul și șeful de la Resurse Umane. Codul Administrativ permite unei persoane care ocupă o funcțiede demnitate publică să încheie un al doilea contract. În cazul de față, la școală, sunt încadrat la plata cu ora de la 1 martie, când am fost repus în funcție la primărie.Deci, nu mai lucrez cu normă întreagă ca învățător și nu mai beneficiez de toate sporurile. Baza e la primărie, la școală sunt plătit strict pe numărul de ore pe care le țin elevilor – 16 ore/săptămână.Programul l-am setat astfel: după școală, adică cel târziu ora 12:00, vin la primărie. Nu am plecat până acum mai devreme de ora 18:00 sau 19:00. Domnul primar nu mi-a delegat deocamdată atribuții, având ca motivație aceeași decizie a Tribunalului Vaslui, care se lasă așteptată. Sunt în faza de cunoaștere a colegilor, a departamentelor, a legislației, a participării la ședințe. Evident că după ce se va termina procesul în instanță și vom primi și atribuțiile, nu mai pot continua să mă împart. Este o situație temporară, care va dura până cel târziu 18 iunie, când se va termina anul școlar”, a explicat viceprimarul.

Consilierul Leonard Negruți, ironic pe Facebook: “Mulțumim ca exiști, USR! Mare caracter…”

Opțiunea viceprimarului de a se împărți între cele două joburi nu a scăpat de atacuri din partea PSD-iștilor. Consilierii Leonard Negruți și Alexandru Barbu l-au criticat pe viceprimarul Cătălin Mîndru, acuzând USR-ul că a inventat “clonarea umană”, pentru a se bucura de un premiu de aproape 15.000 lei/lună. “știre bombă! USR Vaslui a inventat clonarea umană!!! Dacă timp de 2 luni viceprimarii aleși incorect și suspendați se plângeau că lupii cei mari și răi nu-i lasă să-și exercite mandatul întrucât au multe proiecte grandioase de implementat, iată ca unul dintre ei plusează ca la un poker între prieteni și își dorește atât funcția de viceprimar cât și cea de cadru didactic. Până aici nimic ilegal, însă domnul în cauză nu poate preda decât de la 8 la 12….în timp ce pe ușa Primăriei Vaslui e afișat programul 8- 16.30. Printr-un calcul simplu, domnului în cauza ii rămân vreo 4 ore și 30 minute de viceprimarie. Si aici intervine clonarea. Pentru a nu fi neglijați cei mici, sau mai rău, educați pe fugă între 8 si 12 și în același timp contribuabilul vasluian să nu se simtă la rândul lui neglijat și singur în vârtejul administrativ până la ora 12 dl viceprimar va fi în același timp în doua locuri. Wow! Unde mai pui că premiul pentru aceasta minunata invenție e în jurul a 15000 Ron lunar oferiți atât de la catedra cât și de la Primărie în condițiile în care șefii de la București ai inventatorului anunță vremuri grele pentru bugetari cu multă gheață de îngheață. Mulțumim ca exiști USR! Mare caracter…”, a scris consilierul PSD Leonard Negruți pe Facebook.

Alexandru Barbu aruncă cu piatra, dar a uitat că s-a aflat într-o situație asemănătoare

Alexandru Barbu

LA FEL… Un alt consilier PSD care l-a atacat pe viceprimarul Mîndru este Alexandru Barbu, care și-a expus punctul de vedere sub forma unei “probleme de clasa a II-a”: “Domnul Mândru este învățător și cîștigă peste 4500 de lei pe lună.Domnul Mândru este și viceprimar și cîștigă peste 11000 lei pe lună.Ziua de muncă a domnului Mândru se desfășoară după următorul program:8:00 – 12:00 – învățător clasa a II-a, la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Vaslui; 12:00 – 16:30 – viceprimar al municipiului Vaslui.Întrebări:1. Dacă domnul Mândru este remunerat cu normă întreagă atât la școală, cât și la primărie, de ce domnul Mândru nu petrece câte 8 ore la fiecare loc de muncă?2. Dacă domnul viceprimar Mândru va fi solicitat în cursul primei părți a zilei la primărie, cine se va ocupa să îi învețe pe copii, în locul său, să scrie și să socotească?3. Dacă Guvernul din care face parte și USR a anunțat că urmează tăieri masive de venituri pentru bugetarii României, întrucât nu sunt bani, de ce domnul Mândru are două locuri de muncă la stat?”. Ceea ce a uitat Alexandru Barbu să scrie este că, nu acum mult timp, s-a aflat într-o situație similară, încasând la greu bani din locuri de muncă la stat: în 2018 a fost șef de Cabinet al președintelui Consiliului Județean Vaslui, consilier al primarului de la Zăpodeni, consilier al unei senatoare și consilier local.

Edilul municipiului: “Primarul și viceprimarii nu au un program normal. Ei trebuie să fie disponibili și dimineața, și seara”

Vasile Pavăl

REACȚIE… Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, este de părere că, atât timp cât legea îi permite viceprimarului Mîndru să își desfășoare și activitatea de cadru didactic, nu există nicio problemă. “Legislația îi dă voie. Primarul și viceprimarii nu au un program normal. Ei trebuie să fie disponibili și dimineața, și seara. Eu nu pot să vin la 7-8, iar la 16:00 să mă duc acasă, pentru că mi-am terminat treaba. Responsabilitatea funcției presupune o disponibilitate aproape continuă. Poate să-și desfășoare activitatea și într-o parte și în cealaltă, sigur, dacă s-a consultat, domnul secretar a confirmat că există cadrul legal… Deocamdată nu au fost distribuite atribuțiile, urmează să discutăm pe organigramă, însă eu mă bucur pentru că am văzut că amândoi se implică”, a declarat primarul Vasluiului, Vasile Pavăl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

19 COMENTARII

 1. Mândru Cătălin este un fost ciumat roșu, de care a fost promovat că formator, etc.
  C Ar trebui să l pună să de-a declarație pe propria răspundere, privitor la culoarea lui politică înainte de a fi membru Usr Plus!
  Lui i se potrivește cel mai bine partidul HAur!

 2. Gasculita USR-ista (prefect, vice-primar, sef sindicalist tziplist sorinist si inca cativa zburati dezaxati care spera sa traga tzepe, tzepe, tzepe), e pusa pe treaba. Ei, cica fac dreptate, sanchi….De fapt, ei fac toti, bani, bani, bani. De la bolnavi pe bune sau inchipuiti, din doua slujbe tinute simultan, de la sindicalisti batuti in cap, din asociatii fantomatice etc. Si-au gasit niste fraieri pe care ii duc de nas in timp ce portofelul lor se rotunjeste. Asta e tot. Simplu…

 3. Domnul paval știe că este legal .este un supus pe la transurb care avea mai multe slujbe și tot așa zicea că este legal. Acum avem un șofer adus de partid care mai are un job. Se vorbește că soția domnului șofer este consilier PSD. Se poate…nu va mai scoateți ochii…ce mama masii. Potolițiva odată oameni buni.nu va mai saturați.???

 4. A venit usr si face ordine în sistem
  Hahaha
  Mi se se par tâmpite comparațiile ca și ala a făcut la fel, pai tu tocmai de asta ai venit, ca sa schimbi ceva, sa nu mai fie la fel

 5. Desrt, Barbu a fost în clasă cu mine… Nu mai contează care clasă… Ii plăcea de mic pupincurismul… Este o vorbă din bătrâni… Dacă pupi unde trebuie ajungi unde trebuie… Și uite asa urecheatul ăla cu cravată roșie a supt ușor ușor și acum sa lecții la alții mai bine pregătiți ca el… Cu tine nu am ce discuta… Ești sub demnitatea mea…

  • Și uite cum tu ai ajuns o rapandulă de care nu a auzit nimeni… Din ăștia care ați fost „colegi de clasa” cu nea consilierul Barbu, e plin internetul… Dă-te public dacă ai o părere contradictorie cu Barbu, nu te ascunde ca o pizdulice în anonimat, asa cum ai fost toată viata!

  • Bai vere, ca tot spui ca sti fost in clasa, eu cred ca Barbu nu-ți dădea sa copii la teze si la lucrările de control și de asta îl muiesti acum.
   El a ajuns ce a ajuns si tu ai dosarul la somaj.

 6. Nu cunosc pe nici unul dar mi se pare o aberație, ok se permite, dar cum face dacă are vreo urgenta si trebuie sa fie prezent ? ședințele tot dimineața se tin și ele ca si orele copiilor din clasele primare.
  Ii încurci si pe aia și pe aia, nu trebuie sa lași balta pe cineva dacă undeva arde ? doar nu programează copii sa facă ore când vrea el când trebuie sa fie dincolo.

  • Exact, mănâncă si Pavel rahat cu polonicul, ei trebuie sa aibă un program de lucru, audiente cu cetățenii, cred ca nu s-or duce noaptea, si la scoală nu sunt numai orele sa zici ca doar atât si are timp, trebuie sa pregătească si lecțiile pentru alte zile, dau lucrări, corectează, când naiba are timp sa le facă pe toate ?

 7. Bai barbule tu ești prea prost pentru secolul acesta… Îți place să lingi în „c. R” non stop… Știe mămica ta ce dobitoc a făcut?!!… Lăsai și pe alții sa manince o bucata de pâine…. Nu știu cum dracu ai norocul asta sa maninci rahat toată viata… Îți place amarnic… Ești doar un pion obosit, o săgeată, un pupincurist… Pari așa din depărtare un băiat ok… Păcat de caracterul jegos pe care îl ai și de mămica ta care ii este rușine cu tine…

 8. Chiar Paval nu mai are niciun consilier? Cum poate fi de acord cu aberația asta, privind programul de lucru al viceprimarului?
  Se creează un precedent aiuristic.
  Pai ce ar fi dacă toți viceprimarîi din judet, din tara, ar proceda la fel, ar lucra în doua părți și ar veni seara pe la primarie? Sau de ce nu, în trei locuri?
  Chiar îi voi trimite un link lui Țurcan sa vada cam ce o asteapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.