spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Viceprimarul Lucian Braniște a fost confirmat candidat la funcția de primar al municipiului din partea PSD

- Advertisement -

DECIZIE… Viceprimarul liberal Lucian Braniște va candida la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Vaslui din partea Partidului Social Democrat. Anunțul a fost făcut pe Facebook de către organizația municipală PSD Vaslui. Lucian Braniște a fost racolat din PNL, în aceeași perioadă cu primarul Bârladului, Dumitru Boroș. Acesta s-a aflat în competiția internă pentru desemnarea candidatului la fotoliu de primar al municipiului Vaslui alături de Ana Rinder, managerul Spitalului Județean Vaslui, Valeriu Caragață, administratorul public al județului și Dragoș Cazacu, directorul DGASPC Vaslui.

Pentru că imaginea ultimilor doi candidați este asociată cu cea a lui Dumitru Buzatu (n.r. Dragoș Cazacu era împreună cu Dumitru Buzatu la momentul flagrantului, iar Valeriu Caragață îndeplinea ordinele președintelui CJ în proiectul în care Buzatu a luat șpaga de 1,25 mil), în competiția internă au rămas doar Lucian Braniște și Ana Rinder. Potrivit PSD Vaslui, Ana Rinder a făcut un pas în spate, aceasta dorindu-și să-și continue mandatul din fruntea SJU Vaslui. „Infomass Iași a realizat 842 de chestionare, iar studiul rezultat arată că între cele două nume propuse, Ana Rinder și Lucian Braniște, există un număr egal de opțiuni din partea cetățenilor municipiului Vaslui. Decizia doamnei manager de a continua mandatul în fruntea Spitalului Județean de Urgență a dus, în mod natural, la conturarea unei hotărâri a Organizației Municipale. Procentele fiecărui candidat, întrebările și problemele identificate cu ajutorul repondenților vor fi făcute publice într-o conferință de presă ulterioară. Opțiunea vasluienilor este clară către o continuitate în administrația orașului precum și a județului, astfel, prin intermediul domnilor Lucian Braniște și Ciprian Trifan, Partidul Social Democrat Vaslui propune o echipă de oameni cu experiență în administrarea comunității noastre, singurii capabili să ducă mai departe proiectele de dezvoltare începute sau aflate în curs de finanțare fără sincope și perioade de adaptare în funcție”, se arată în anunțul organizației municipale PSD.

Braniște, motanul ales să prindă „șoareci” pentru PSD

Reamintim modul în care președintele PSD, Adrian Solomon, a explicat decizia racolării celor doi liberali în partid:  “ Eu nu pot să impun pe nimeni, nici nu pot da idei. Cu siguranță există și idiosincrazii dezvoltate în acești patru ani de mandat, în care domnul Braniște a fost viceprimar PNL, dar eu sunt convins că înțelepciunea tuturor va fi să avem un rezultat favorabil la municipiu, iar acest rezultat să contribuie și la câștigarea Consiliului Județean. În momentele acestea cred că nu contează ce culoare are pisica, ci dacă ea prinde șoareci. Eu sper ca noi să găsim acea pisică harnică, aducătoare de voturi din toate părțile și care să ne facă câștigători. Sunt oameni foarte buni în cele două organizații municipale PSD, atât la Vaslui cât și la Bârlad, numai că la un moment dat trebuie adus și sânge proaspăt”. Potrivit lui Solomon, o contribuție la decizia de a-l lua în calcul pe Braniște pentru Primăria Vaslui l-a avut actualul edil al municipiului, Vasile Pavăl. “Domnul Pavăl este parte a deciziei și evident că am avut discuții îndelungate pentru a găsi cele mai bune soluții. S-a ușurat această misiune în momentul în care Organizația Municipală PNL Vaslui i-a dat un șut elegant în dos domnului Braniște, după ce timp de patru ani de zile acesta i-a reprezentat în Consiliul Local ca viceprimar. Nouă ne-a convenit acest lucru, nu am ce reproșuri să fac colegilor de la PNL, care s-au dovedit a fi parteneri de nădejde ai coaliției, punându-ne și acolo unde nu am avut, oameni buni la dispoziție pe care să-i putem contacta și a ajunge la o înțelegere cu ei”.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

 1. Tradatorii si Oportunistii sunt candidatii perfecti pentru PSD ! Aici nu trebuie caracter , trebuie sa fii sluga si sa executi ce spun baronii. D-le Braniste , tocmai ai preluat rolul de sluga si de carpa cu care sa se stearga PSD

 2. Dragi cetățeni citiți cu mare atenție. Cum este posibil ca un shaormar sa ne considere pe noi cetățenii, cei ce votam, șoareci?
  Din acest motiv și din multe alte motive acești pesediști chiar trebuie eliminați definitiv ca și partid…..
  Nu va lăsați umiliți, și nu va puneți eticheta pe fruntea voastră de șoareci…

  „În momentele acestea cred că nu contează ce culoare are pisica, ci dacă ea prinde șoareci. Eu sper ca noi să găsim acea pisică harnică, aducătoare de voturi din toate părțile și care să ne facă câștigători” spune Solomon

  • Cine a tradat o data, va trada si a doua oara! Acestia sunt indivizii care in cazul unui atac din afara tarii se vor da imediat de partea dusmanului.

 3. Daca e asa eu unul nu ma duc la vot, doamna Rinder merita o sansa, in rest nu ai pe cine sa votezi.. Se pare ne mai asteapta vreo 4 ani de stagnare daca iese viceprimarul actual nou primar..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.