spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Viceprimarul Vasluiului, Cătălin Mîndru, anunță implementarea proiectului privind bugetarea participativă

- Advertisement -
IMPLICARE… Procesul presupune asumarea de către cetățeni a unui rol de participant activ în definirea și abordarea problemelor comunității din care fac parte.

COLABORARE… Viceprimarul Vasluiului, Cătălin Mândru, a anunțat implementarea, în premieră, pentru municipiul reședință de județ, a proiectului privind bugetarea participativă, inițiat de USR, partid care împreună cu PNL formează majoritatea în Consiliul Local. Această bugetare participativă își propune implicarea cetățenilor municipiului Vaslui într-un proces democratic, deschis, incluziv, transparent de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local. Procesul presupune asumarea de către cetățeni a unui rol de participant activ în definirea și abordarea problemelor comunității din care fac parte.

Dincolo de cheltuielile fixe și proiectele multianuale deja aprobate la nivel de instituție, administrațiile locale pot aloca în fiecare an o parte din bugetul orașului pentru alte proiecte care pot deriva din propuneri de utilizare a acestor sume, venite chiar de la cetățeni. ”Bugetarea Participativă” va permite tuturor cetățenilor să se implice în mod direct în deciziile luate de administrația publică privind dezvoltarea localității lor. Întreg procesul are la bază o serie de pași care urmăresc o structură unică: depunerea proiectelor de către cetățeni, analiza și revizuirea acestor proiecte de către autorități, finalizarea listei de propuneri, votul public și desemnarea proiectelor cîștigătoare. Fiecare primărie poate organiza acești pași în funcție de propriile regulamente și hotărâri odată ce intră în administrarea soluției. “Proiectul USR Vaslui, propus în planul de guvernare locală încă din 2020 este, în sfârșit, implementat! Vasluienii vor putea propune proiecte pentru a primi finanțare de la bugetul local. De asemenea, tot vasluienii vor fi cei care vor alege proiectele care vor primi finanțare. (…) Vasluienii vor putea propune proiecte în cinci domenii, prin intermediul platformei https://bugetareparticipativa.primariavaslui.ro, începând cu 10 august”, a transmis viceprimarul Cătălin Mândru. “Perioada de depunere a proiectelor este de 30 de zile, așa că dacă ai o idee bună într-unul din domeniile de mai sus, nu ezita să aplici! În cazul în care ai nevoie de sprijin pentru scrierea proiectului, USR Vaslui va oferi asistență la sediu. Trebuie doar să vii cu ideea”, au mai transmis reprezentanții USR Vaslui. Cele cinci domenii în care vasluienii vor putea depune proiecte pentru a primi finanțare sunt: alei, trotuare și zone pietonale; mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației; spații verzi, locuri de joacă și amenajare de spații publice; infrastructură educațională, culturală, de mediu și de sănătate și orașul digital.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. Va dau eu un proiect:
  scapati de toti cei care fac bisnita din piete. Sa ramanda doar comerciantii adevarati si verificati ca ceea ce vand chiar produc, la volumul de marfa vanduta in realitate. Sa nu se duca si sa cumpere de la Matca legume si apoi sa le vanda la suprapret.Comerciantii sa dispara din piete. Vor sa faca comert? Sa isi inchirieze spatii comerciale, dar nu la tarabele din piata.

 2. Felicitari pentru initiatiava dl viceprimar Mindru. Pentru a scapa de baronii Buzatu si Paval, doar prin participarea activa a cetatenilor in luarea deciziilor se poate realiza. O alta problema pentru cei 2 baroni este lipsa de transparenta in luarea deciziilor si in cheltuirea banilor publici. Luati exemplu doar cum s-au cheltuit banii la Festivalul Hora din Strabuni – editia 2023. Atitudinea dnei Bohotoneanu este de apreciat, dar ati fi si mai tare bagati in seama daca ati prezenta publicului cheltuielile in detaliu facute de Primarie si Consiliul Judetean la editiile festivalului din 2013-2015-2017-2019-2021. Solicitati un audit extern ca numai asa veti afla ADEVARUL

 3. Bravo Catalin! Nu baga in seama cateii lui Buzatu, gen Barbu, care incearca cu disperare sa te trage la nivelul lui. E o initiativa care trebuia implementata de mult, e ceva absolut normal, insa acum sar comunistii cleptocrati si incearca sa-ti ia din merite. Ei stiu ca aceasta initiativa le va mai taia din cascaval, plus ca oamenii se vor obisnui cu acest mod de a gestiona un buget incat isi vor da seama cat de mult ai furat alde Paval, Buzatu si toti ceilalti. Dictatura va apune si la Vaslui!

 4. Şi despre bugetarea Zilelor Orasului când spuneți în presă? Că despre cum ați bugetat Hora din străbuni ştim tot din ziare. Ruşinos adică!!!
  Pentru regulamentul cu bugetarea participativă AȚI UITAT să multumiți colegelor dvs din primărie care l-au muncit. Nu e prima dată când uitați să vorbiți despre cei care lucrează cu adevărat la ceea ce promovați aşa-i?

  • Toleranța a ajuns la un asemenea nivel, dle viceprimar, încât oamenilor inteligenți le este interzis să gândească pentru a nu jigni idioții pe care îi protejați.
   De la un cadru didactic apreciat ați ajuns să vă umpleți de dispreț. Pentru cine sau pentru ce?

   • Aici iti dau dreptate. Dar problema nu e la viceprimar .. se intampla peste tot in tara . Daca nu esti prost si pari un pic mai rasarit si vii cu idei bune pntru dezolvtare .. imediat esti luat de prost de majoritatea asistatiilor sociali formati de PSDL… asa ca mai bine nu complici.
    Ori plecam si lasam „prostimea” sa traiasca in mocirla creeata de ei din indiferenta . Ori ne lasam si noi pagubasi si „ne adaptam ” si noi si invatam sa fim „prosti” ..
    Tara asta pe zi ce trece devine din ce mai idiodata . Majoritatea nu intelg ce se intampla in jur…. ei asteapta sa vina ajutorul social .. cardulide de alimentele .. sau ajutoarele de la guvern .. ca doar na asa ne-am „obisnuit”
    Si din cauza asta avem clasa politica pe care o avem .

    • Mihai, să ştii că acest viceprimar şi când era învățător la Şcoala 6 făcea din astea. Manipula părinții să îi scrie proiecte şi se lăuda că sunt ale lui.
     Acuma este prof la primărie în strategii de prostire a primarului şi celor de acolo. Politica dumnealui este DEZBINĂ ŞI CUCEREŞTE!
     Şi pe fraieri prăduieşte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.