spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Victor Dughie, primar pentru o zi: “aș prioritiza punerea în aplicare a unei strategii de tineret”

- Advertisement -
ROLURI… Câștigătorii Concursului “Primar pentru o zi” sunt Victor Dughie (primar), Raluca Spinache și Rareș Bot (viceprimari).

ÎNLOCUIȚI… Trei elevi din Vaslui au preluat, timp de o zi, atribuțiile primarului și ale viceprimarilor. Este vorba despre Victor Dughie, Raluca Spinache și Rareș Bot, câștigătorii concursului “Primar pentru o zi”. Victor i-a convins pe organizatori că merită premiul cel mare cu un proiect gândit ca o invitație către tineri pentru a se implica activ în comunitate. Acesta a propus instituirea unei săptămâni dedicate voluntariatului, cu activități pentru tinerii din oraș: concerte, expoziții, workshop-uri, târguri educaționale etc. Experiența “primar pentru o zi” i-a plăcut, însă a mărturisit că, totodată, i s-a părut și obositoare. “Este într-adevăr greu să fii primar, dar sentimentul de reprezentare al unui întreg oraș echilibrează dificultățile. Nu știu dacă mi-ar plăcea să fiu cu adevărat primar, însă sunt sigur că îmi doresc un viitor cât mai bun pentru orașul Vaslui și că vreau să fiu unul din oamenii care contribuie la acest viitor”, a declarat Victor Dughie.

Victor Dughie are 16 ani și este elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu”, specializarea matematică-informatică. În clasa a V-a a participat la etapa națională a Olimpiadei de Matematică, iar apoi a descoperit Informatica și Fizica: “am continuat să particip la etapele naționale ale olimpiadelor, precum și la diferite concursuri de profil. Totuși, viața mea de elev nu se rezumă la rezultatele școlare. Am avut norocul de a descoperi destul de devreme lumea voluntariatului, mai exact în clasa a VII-a, când am fost acceptat după primul meu interviu în asociația Interact Vaslui, în care ocup la momentul actual funcția de președinte. În ultimii doi ani am realizat că voluntariatul este un element important în dezvoltarea personală a unui individ, iar spiritul meu civic m-a îndemnat să caut cât mai multe oportunități de reprezentare a tinerilor. Astfel, sunt membru în Boardul Copiilor UNICEF România în cadrul căruia am avut șansa de a face auzită vocea tuturor copiilor. Am participat la evenimente precum Summitul ReThink România, în cadrul căruia, în calitate de speaker, am avut ocazia de a semnala probleme precum instabilitatea/ineficiența sistemului educațional și lipsa consultării părerilor tinerilor și mi-am imaginat cum va arăta viața copilului meu în anul 2050 dacă nu facem o schimbare.Tot în cadrul proiectelor susținute de Unicef România, am participat la programele Senat Junior și Guvernul Copiilor, unde am simulat o ședința de Guvern, eu având rolul de Ministru al Internelor. De asemenea, lupt pentru drepturile elevilor și sunt activ în Biroul de Presă al Consiliului Național al Elevilor, vicepreședinte al Consiliului Școlar al Elevilor și secretar în Consiliul Județean al Elevilor Vaslui”, a declarat Victor.

“Dacă aș fi, totuși, primarul municipiului Vaslui, primele măsuri pe care le-aș lua ar impacta în mod direct sistemul de tineret”

Tânărul a fost primar al municipiului Vaslui pentru o zi, ocazie cu care a aflat cum funcționează administrația locală. “Mi-am început ziua cu o introducere în modul de operare al primăriei, urmată de un interviu și o ședință de lucru. Am avut oportunitatea de a cunoaște reprezentanți ai orașelor Cahul și Anenii Noi cu care am reușit să dezbat modalități de eficientizare și optimizare a administrării locale. De-a lungul zilei, am fost alături de domnul primar la fiecare activitate organizată în cadrul zilelor Vasluiului la care a participat și acesta. Seara am fost premiat pe scenă și am vorbit în fața a sute de vasluieni. Experiența primar pentru o zi a fost, cu siguranță, obositoare. Concluzia zilei a fost că este într-adevăr greu să fii primar, dar sentimentul de reprezentare al unui întreg oraș echilibrează dificultățile. Cu această ocazie am avut parte de o introducere în lumea administrației locale și, cu toate că am colaborat de-a lungul timpului cu instituția primăriei prin intermediul proiectelor de tineret organizate, am descoperit că este un ecosistem mai complex decât credeam. Nu știu dacă mi-ar plăcea să fiu cu adevărat primar, însă sunt sigur că îmi doresc un viitor cât mai bun pentru orașul Vaslui și că vreau să fiu unul din oamenii care contribuie la acest viitor. Cu toate acestea, momentan este prea devreme să pot afirma că mi-ar plăcea să fiu primar. Dacă aș fi, totuși, primarul municipiului Vaslui, primele măsuri pe care le-aș lua ar impacta în mod direct sistemul de tineret. Cred că se fac pași spre ajutarea tinerilor, dar aș prioritiza punerea în aplicare a unei strategii de tineret și asigurarea resurselor necesare activităților tinerilor, precum centre de tineret”, a povestit Victor Dughie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Atunci cand faci doar act de prezență la olimpiadele naționale, bagi rapid scuza ca nu-s asa importante rezultatele scolare. Asta are mari sanse sa ajunga politician….

 2. Toți vor sa proritizeze tineretul dar nimeni nu a zis niciodată nimic de bătrânii noștri, tinerii au o mie și una de oportunități în ziua de azi ,numai sa nu se vrea sa se facă ceva ….dar ei visează bani mulți pe munca putina ….bătrânii însă….mai ales cei fără familie .sunt lăsați de izbeliște….

 3. Mai bine ne-ar spune tânărul primar pentru o zi, dacă l-a auzit pe bătrânul primar pensionar Vasile Pavăl cum răcnește la angajații primăriei de zici că-i stăpânul pe plantația sa.
  Sau mai bine ar spune ce recomandări i-ar da primarului în funcție să nu mai gândească ca un comunist.

 4. Pustiule , toate bune si fumoase pana aici: ”Am avut oportunitatea de a cunoaște reprezentanți ai orașelor Cahul și Anenii Noi cu care am reușit să dezbat modalități de eficientizare și optimizare a administrării locale”. Un mic pui de Vasile Paval…. Vorbarie multa, dar nimic concret.

  PS. Si ce cauta tigrul buldog in foto?:E o incompetenta de mare clasa!

  • Doamna TIGRU BULDOG? 😂😂
   Asta doar să mănânce nu uită
   S-a înfipt între niște elevi cu merite, dar a uitat să organizeze gala olimpicilor și a dezamăgit toți premianții cu rezultate mari
   Chiar incompetenta !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.