ȘOC: PSD-ul a pierdut în instanță și trebuie să achite PNL-ului 4000 lei

 

Victorie în instanță pentru viceprimarii Vasluiului, Lucian Braniște și Cătălin Mîndru. Tribunalul a respins cererea consilierilor PSD

Viceprimarii municipiului Vaslui au obținut, astăzi, o victorie în procesul intentat de grupul de consilieri PSD. Tribunalul a respins cererea de anularea a hotărârii privind alegerea viceprimarilor. “Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Partidul Social Democrat – Filiala Județeană Vaslui, în contradictoriu cu pârâta Consiliul Local al municipiului Vaslui, cu privire la anularea Hotărârii nr. 114 din 24.11. 2020. Obligă reclamanta să plătească pârâtului suma de 4.000 lei cu titlu de cheltuială de judecată (onorariu avocat Borbârnat Radu). Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în decizia Tribunalului Vaslui.

Grupul de consilieri PSD a atacat în instanță hotărârea Consiliului Local privind alegerea viceprimarilor invocând nerespectarea dreptului de vot în cazul a cinci consilieri aflați, la momentul desfășurării ședintei, în izolare. Aceștia au participat în sistem de videoconferință, figurând prezenți în Procesul Verbal al ședintei, însă nu au votat, pentru că, potrivit Codului Administrativ, hotărârile individuale, cu caracter nominal, se adoptă prin vot secret cu buletin pus într-o urnă, iar consilierii PSD doreau să se voteze prin vot electronic.




2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ