spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

UPDATE: VIDEO | Alertă de vijelii, grindină și inundații în județul Vaslui!

- Advertisement -

UPDATE: VREME REA… Ceea ce au prognozat meteorologii s-a întâmplat, în zona Huși și în zona comunei Muntenii de Jos, de pildă, fiind ploaie cu grindină. „Grindină căzută în zona municipiului Huși, respectiv comuna Muntenii de Jos. Reprezentanții ISU nu au fost solicitați să intervină. Nu au fost înregistrate victime”, au transmis pompierii vasluieni din cadrul ISU, alături de câteva imagini cu stratul de grindină, căzut în zonele mai sus menționate. Avertizarea de vreme rea a fost prelungită, de altfel, cu încă o oră, mai exact până la ora 22,00, în această seară.

AVERTIZĂRI… Autoritățile au emis deja în decurs de 15 minute două mesaje prin sistemul RO-ALERT, ambele atrăgând atenția populației asupra unor fenomene meteo severe care urmează să se manifeste pe raza județului. Primul mesaj a fost o avertizare privind municipiul Vaslui și zona arondată, peste care există riscul să cadă grindină de dimensiuni medii. Al doilea mesaj transmis prin RO-ALERT a avertizat populația cu privire la pericolul de inundații, în zonele inundabile.

Deja ploaia cu gheață a făcut prăpăd în zona de nord a județului, mai ales pe seama comunei Codăești. Imaginile de la fața locului arată cum ploaia cu grindină a făcut ca, în doar câteva minute, să se așterne un strat cu bucăți de gheață, care a făcut pagube importante în culturile localnicilor. Pompierii vasluieni, la rândul lor, au trimis o avertizare privind descărcările electrice, vijelii, averse torențtiale, care vor acumula peste 30 litri pe metru pătrat, valabil în intervalul 19,00 – 21,00, în această seară. În această după-amiază și Centrul Național de Prognoze Meteorologice, Serviciul regional Bacău, a transmis o avertizare de fenomene meteo periculoase, pentru o parte mai amplă din regiunea Moldovei, respectiv județele Bacău și Vaslui. În ceea ce privește județul Vaslui, localitățile vizate în mod deosebit în comunicarea meteorologilor Centrului Național de Prognoze Meteorologice, Serviciul Regional Bacău, au fost Ivănești, Dragomirești, Voinești, Pungești și Gârceni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.