spot_imgspot_img
spot_img
2 C
Vaslui
09-dec.-2023

VIDEO | Andrei Chirica a murit cu zile în accidentul de la Oprișița: a deschis portiera și a căzut cu capul în apă

- Advertisement -

CONSTATARE… E oficial. Andrei Chirica, unul dintre cei cinci tineri din accidentul de la Oprișița, a murit înecat. În certificatul constatator al decesului emis de Medicina Legală scrie că decesul a survenit în urma insuficienței respiratorii acute și contuziei pulmonare, deși a avut și alte contuzii la nivelul toracelui și al capului. Așa cum reiese și din filmările făcute de martori imediat după accident , se pare că Andrei a murit cu zile și, dacă nu ar fi deschis ușa la mașină, ar fi trăit și astăzi. Șoferul ar fi putut să-l salveze, dar acesta s-a preocupat doar să iasă la mal. Culmea, acesta a ajuns singur pe malul opus, față de locul de unde a ajuns la mașină. Și nici martorilor sosiți nu le-a spus de pasagerul căzut în apă. Poate acele câteva clipe scurse până l-au descoperit martorii ar fi fost vitale. Spunem aceasta fiindcă, la un moment dat, ambulanțierii au reușit să-l readucă la viață.

ATENȚIE! IMAGINI CU PUTERNIC CARACTER EMOȚIONAL!

Filmul unei misiuni de salvare făcute de oameni obișnuiți

Martorii care au ajuns imediat la accident au acționat ca la carte, de parcă ar fi fost salvatori. Prima dată, la locul grozăviei a ajuns o tânără familie, soț și soție și imediat după și un motociclist. Soțul a fost primul care de pe mal a sărit pe mașină să vadă starea victimelor. Soția, încălțată cu sandale de petrecere, n-a ținut cont că poate aluneca, a coborât și ea în gârlă. A filmat tot timpul cu telefonul și s-a dus la șoferul care era pe mal și l-a întrebat câți pasageri erau în mașină. Primul scos din mașină a fost cel de pe scaunul din dreapta. Șoferul ieșise singur și durerile la coloană l-au ținuit pe loc, pe malul râului, dar culmea, pe malul opus față de stânga mașinii. Acesta i-a răspuns femeii că doar patru pasageri au fost în mașină. Soțul a început să numere și, într-adevăr, ieșiseră patru la număr. Pe bancheta din spate erau doi, unul inconștient și altul prins între scaunele de la mașină și țintuit în urma impactului. Soferul, care era întins pe maul râului, și cel pe care-l scosese de pe scaunul din față. Deci, totul părea sub control. Numai că, la un moment dat, soțul femeii observă pe cineva în apă, se alertează, iar motociclistul curajos sare în apă și-l extrage pe tânăr, care era îmbrăcat și închis la culoare, acesta fiind și motivul pentru care nu a fost observat din prima. Femeia, supărată, și probabil și din cauza adrenalinei, îl ceartă pe șofer și îi spune că de ce nu a spus din prima că sunt cinci persoane în mașină. Apoi îi reproșează că nu l-a salvat, atunci când a ieșit singur din mașină, mai ales că era tot pe partea sa. În acest timp, își întreba întruna pe soț, care-i făcea masaj cardiac victimei: respiră, respiră? Când a văzut că situația se complică, deși era îmbrăcată de petrecere, aceasta sare și ea pe mașina aflată în râu și încearcă să-l trezescă pe unul dintre tinerii de pe bancheta din spate, leșinat. Se pare că-i știa după nume. După mai multe zguduieli, acesta se trezește și femeia îi mulțumește lui Dumnezeu. Între timp, atenția se îndreaptă către Andrei Chirica care, din păcate, nu dădea semne că-și revine. Ambulanțierii veniți la fața locului, pentru câteva momente, au reușit să-l readucă la viață, dar într-un final tânărul de 17 ani a murit.

Martorii sosiți primii la accident sunt eroi. Au acționat ca adevărați salvatori

Dacă acei martori nu ar fi ajuns la locul faptei, numărul victimelor putea crește. Trebuie remarcat prezența lor de spirit, dar mai ales profesionalismul cu care au intervenit, deși nu au cunoștințe de acordare de prim ajutor. Motociclistul venit la accident sare la un moment dat în apă să-l salveze pe cel căzut acolo, fără să se gândească la consecințe. Dorea doar să-l salveze pe adolescent. Imediat, a sărit și soțul femeii. El a fost cel care l-a observat prima dată. Femeia a dat la rându-i dovadă de luciditate și a acționat profesionist. A sunat la 112, l-a întrebat pe șofer câți pasageri sunt în mașină, s-a dus la cel care ședea inconștient, scoțându-l din starea de leșin și permanent vorbea cu voce tare să fie auzită de ceilalți. Specialiștii care au fost la locul accidentului spun că dacă nu ar fi fost cei trei, în accident ar fi murit mai mulți tineri. Curios este faptul că ușa din spate a mașinii s-a deschis, deși la acest tip de mașină ușa nu se deschide singură. Probabil, din reflex sau constient, Andrei Chirica a deschis portiera și a încercat să iasă. Prins cu picioarele între scaune, în momentul deschiderii ușii, a căzut cu capul în apă și nu a mai avut forța să se ridice. Așa se explică că acesta s-a înecat. Dacă nu ar fi deschis ușa, astăzi ar fi trăit și el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.