spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

VIDEO | Atenție, cuțitar în școală: a vrut să braveze în ziua în care a devenit major și și-a amenințat un coleg cu un cuțit!

- Advertisement -
SCANDALAGIU… Cuțitarul este nimeni altul decât elevul implicat în cazul profesorului judecat de instanță, după ce s-a pierdut cu firea, când a văzut că acesta îl sfidează și aruncă cu cașcaval pe pereți.

REVOLTĂTOR… Un incident deosebit de grav s-a petrecut ieri dimineață, în municipiul Huși, în parcul din proximitatea celor două licee din oraș: un elev de clasa a XI-a, cunoscut cu un comportament inadecvat, a scos un cuțit și a amenințat cu el un băiat în vârstă de 17 ani. Se pare că puștiul scăpase de individ cu o seară înainte, însă acum acesta l-a prins și, sub aparența unei atitudini „glumețe”, dar cu o vizibilă tentă agresivă, elevul și-a prins victima de cureaua rucsacului și tot îi arăta, sugestiv, cuțitul, pe care l-a și apropiat la un moment dat de gâtul băiatului de 17 ani. Cele întâmplate au fost filmate de un martor, iar imaginile au ajuns în scurt timp la polițiștii din Huși, care, destul de rapid, au mers și l-au săltat pe individ. Acesta, spun colegii, apucase să arunce cuțitul, însă polițiștii au cercetat locul și l-au găsit. Ambii tineri au fost aduși la sediul Poliției, pentru audieri, iar acolo au ajuns și rudele liceanului în cauză, iscându-se o mare zarvă în sediul Poliției. Prompți, oamenii legii au deschis dosar penal pe numele tânărului acuzat de „folosirea de obiecte periculoase” și „amenințare”, iar, ca o coincidență deloc dorită, totul s-a petrecut chiar de ziua lui, căci liceanul răzvrătit ar fi împlinit 18 ani, spun colegii, aniversarea găsindu-l în plin scandal, în secția de Poliție.

Totul s-a petrecut în jurul orelor 9.00, ieri dimineață, în parcul „Cuza Vodă”, situat în fața a două licee locale din municipiul Huși. Tânărul care chiar ieri împlinea 18 ani, s-a gândit, probabil, să își marcheze intrarea în majorat, amenințând cu cuțitul un minor. Cei doi se cunoșteau, iar cu o seară înainte se pare că puștiul scăpase cu fuga, însă ieri dimineață liceanul l-a prins în parc. „Aseară de ce ai fugit?”, se aude întrebând tânărul care ținea la vedere cuțitul, în timp ce îl apucase pe băiatul de 17 ani de cureaua rucsacului și, într-un stil voit „golănesc”, își continua întrebările. „Mai ești șmecher, ia zi?”, l-a întrebat liceanul cu cuțitul în mână pe băiatul vizibil speriat, care tot încerca să țină mâna în dreaptul cuțitului fluturat spre el. Imaginile sunt de-a dreptul revoltătotare, privite de oricine, fie copil, părinte sau cadru didactic, iar ele, din fericire, au ajuns în foarte scurt timp la polițiștii din cadrul Poliției municipiului Huși. Oamenii legii au trecut destul de repede la cercetări și, în scurt timp, i-au identificat pe ambii protagoniști și i-au adus la secție. După o verificare amănunțită, au găsit și cuțitul cu care minorul era amenințat. La secție au ajuns apoi și aparținătorii celor în cauză, iscându-se o zarvă serioasă pe marginea cazului, spun unii, mai ales că familia liceanului de 18 ani i-a luat apărarea îndârjit „copilului nevinovat”, care „doar glumea” cu un cuțit în mână.

Băiatul cu cuțitul este nimeni altul decât cel implicat în cazul profesorului judecat de instanță, după ce s-a pierdut cu firea, când a văzut că elevul îl sfidează și aruncă cu cașcaval pe pereți

La o privire mai atentă, polițiștii au înțeles că liceanul care a scos cuțitul în parc este, de fapt, o cunoștință mai veche a lor. Băiatul e nimeni altul decât elevul care anul trecut apărea în rol de victimă în cunoscutul caz de la Colegiul „Cuza Vodă”, în care un profesor a fost avertizat de instanță după ce a lovit un elev și l-a apostrofat cu expresii necuvenite. Ei bine, același elev care anul trecut a sfidat profesorul și, în semn de batjocură, arunca pe pereți cu cașcaval în timpul orei, provocând dascălul să reacționeze complet deplasat, iată-l acum cu cuțitul în parc, amenințând un minor. Degeaba au încercat unii să arate că băiatul are serioase probleme de comportament și o lipsă de respect alimentată, cel mai probabil, de aparținătorii care nu au putut să îl educe altfel, căci nu au fost crezuți. Profesorul care l-a lovit, de pildă, era să ajungă după gratii, din cauză că și-a pierdut cumpătul cu el, ceea ce a fost un fel de victorie pentru liceanul greu de disciplinat la vârsta majoratului. Iată însă că nu a durat prea mult timp până când el să se dea în stambă din nou, însă de data aceasta nu a mai provocat un profesor, ci a amenințat cu cuțitul un minor în parc.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru două infracțiuni, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și amenințare

Polițiștii hușeni vor verifica dacă acel cuțit a ajuns cumva și într-o unitate școlară, precum și toate detaliile care trebuie să lămurească întreg incidentul. Ieri au deschis în acest sens un dosar penal. „În data de 17 mai 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Huși s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări, ca urmare a apariției în spațiul online a unei videofilmări, în care un tânăr folosește un cuțit pentru a amenința un alt tânăr. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii hușeni au identificat persoanele care apar în videofilmare, respectiv un tânăr de 18 ani (prezumtiv autor) și un minor de 17 ani (persoana vătămată). Totodată, polițiștii au ridicat, în vederea cercetării, cuțitul care apare în videofilmare și au identificat persoana care l-ar fi purtat și adus în zona parcului din municipiul Huși (unde a fost făcută videofilmarea), un alt minor, în vârstă de 17 ani. În cauză, a fost deschis dosar penal și sunt efectuate cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Persoanele implicate au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Huși pentru dispunerea măsurilor legale”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Toti astia care acum vor fi oripilati si scandalizati sunt aceeasi care atunci cand profesorul a luat atitudine erati in stare sa l ardeti pe rug pe profesor!
    Tot aceeasi care atunci cand ii verifica politia sau jandarmeria sariti ca arsi !!!
    Asta e directia societatii din pacate…

    • si pe buna dreptate, nu exista nici lege care iți da dreptul sa faci justiție in numele instituțiilor împuternicite sa facă treaba asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.