spot_img
13.4 C
Vaslui
08-iun.-2023

VIDEO | Bătaie cruntă între doi elevi de clasa a VI-a într-o școală din Bârlad! Imaginile sunt revoltătoare!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

SĂLBĂTICIE… Imagini incredibile, cu doi elevi ai unei școli bune din Bârlad, care se încaieră chiar într-o sala de clasă, în timpul pauzei. Filmul circulă în grupurile de părinți și generează ample discuții! A ajuns și la redacția noastră și a stârnit indignarea, deoarece se văd câțiva copii de clasa a VI-a, care sunt îndemnați de un coleg să se ia la bătaie. Nimeni nu alertează vreun profesor și astfel micuții se tăvălesc pe jos, lovindu-se cu pumni, unul dintre ei fiind lovit în abdomen, iar altul a primit un pumn în față. Bătaia a avut loc în luna noiembrie anul trecut, când, spune directorul școlii unde a avut loc incidentul, s-au luat măsuri serioase împotriva acestui fel de comportament.

Trei elevi ai Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad, și-au împărțit pumni și picioare, în sala de clasă, în timpul unei pauze. După cum se vede în filmulețul trimis la redacția noastră, unul dintre elevi din clasa a VI-a, i-a pus pe ceilalți doi să se ia la bătaie, după o ceartă copilărească. Incidentul a avut loc pe 17 noiembrie anul trecut. Din imaginile video trimise de mama copilului care ar fi „acuzat” că este generatorul conflictului, doi băieți se bat cu pumnii și picioarele, în timp ce ceilalți colegi privesc fără să intervină. Filmarea bătăii, dar mai ales apariției acestui material în spațiul public a creat tot deranjul la nivelul conducerii școlii. Din acest motiv s-a ajuns ca cel mai „pedepsit” să fie elevul care a filmat și cel considerat de profesori, drept generatorul conflictului. Bătaia n-a durat mult, dar suficient ca ambii „combatanți” să se fi lovit reciproc, iar unul chiar destul de rău. Acesta a început să plângă de durere. Clar este un singur lucru! Trei elevi s-au altoit – unul fiind arbitru, iar doi combatanți, iar un alt elev se presupune că a filmat. Și aici e buba. Fiindcă elevul cu pricina a fost adus prin transfer în clasa lor de la altă școală, din cauza unui comportament deviant. De fapt acesta ar fi bănuit că a inițiat bătaia respectivă! Iar mama acestuia, în replică, acuză directorul școlii de comportament abuziv asupra copilului ei și spune că fiul ei nu ar fi putut filma scena bătăii fiindcă în acea zi nu era la școală.

Ce măsuri a luat conducerea școlii? Clasicele ședințe cu părinții și scăderea notelor la purtare…

Alina Roșca, directorul Școlii „M.C.Epureanu”, ne-a confirmat incidentul petrecut acum două luni și a spus că s-au luat măsurile necesare de stopare a unor astfel de fenomene: „Este vechi incidentul, s-a întâmplat prin noiembrie anul trecut. A fost o altercație între copii, sub formă de joacă la început. A degenat întradevăr situația și am gestionat de la început lucrurile, la nivelul școlii. Copiii implicați au fost sancționați cu scăderea notelor la purtare și sperăm să nu se mai repete astfel de incidente. Am anunțat și Inspectoratul Județean Școlar Vaslui, am făcut comisie de discipiină, s-au dat sancțiuni, totul s-a rezolvat la nivelul școlii”.

Mama copilului bănuit că a filmat incidentul este revoltată că ISJ Vaslui nu-i răspunde la plângerile înaintate!

„Eu am băiatul la Școala 9 (Școala Gimnazială M.C.Epureanu – n.r.), iar de ceva timp doamna directoare și fosta lui dirigintă îmi tot acuză copilul de multe nedreptăți. Nu spun că e un copil cuminte, e un copil care mai face și năzbâtii, ca orice copil. Am tot trimis sesizări la Inspectorat (ISJ Vaslui – n.r.) dar degeaba, nimeni nu ia măsuri. Am cerut să vină de la Inspectorat să vadă dumnealor dacă într-adevăr este așa cum spune doamna directoare. Dar degeaba. Mi s-a tot reproșat că este un copil violent și i-am spus doamnei directoare că ce a fost atunci în clasă (pe 17 noiembrie 2022 – n.r.) se numește violență. Dar n-am fost luată în seamă! Atunci băiatul meu nici nu era la școală! Ce măsuri s-au luat? O ședință și atât. E filmată bătaia de colegii lui, nu de el! Eu doar că vroiam să arăt că asta este violență, nu ce spune doamna directoare”, a precizat mama elevului din clasa unde a avut loc bătaia. Se pare că acesta are grave probleme de comportament, după cum spun cadrele didactice, chiar dacă nu a participat la bătaia din noiembrie anul trecut. Directoarea școlii nu și-ar fi dorit ca acest incident să apară în presă. Preferă să rezolve totul în interiorul școlii și speră că cu ajutorul mamei, copilul își va schimba comportamentul agresiv. Mai rămâne de stabilit dacă acest copil chiar a generat acel incident. Fiindcă până acum, se pare, doar s-a căutat Acarul Păun.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Chemați Poliția Școlară, altfel nu rezolvați nimic. În Huși nu mai sunt probleme la școli, au fost polițiștii școlari și au rămas ei corigenți în locul elevilor.

  2. Doamna Rosca ar cand dumneavoastra distribuiati filmul de la Scoala de Arte unde sunt invatatoare era bine? Atunci cand faceti plangeri peste plangeri colegilor este bine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.