spot_imgspot_img
5.8 C
Vaslui
20-apr.-2024

VIDEO | Blocaj la Penitenciarul Vaslui: nou-încarcerații au fost întorși din drum, aparținătorii au așteptat cu orele să intre la vizită

- Advertisement -
ÎNTÂRZIERI… Excesul de zel de care au dat dovadă angajații Penitenciarului a făcut ca cei care trebuiau să intre la ora 7:00 la serviciu să întârzie cel puțin 2 ore.

GREVĂ… Activitatea Penitenciarului Vaslui a fost paralizată aproape în totalitate, marți dimineață, după ce angajații și-au îndeplinit sarcinile de serviciu întocmai cum scrie la regulament. Excesul de zel de care aceștia au dat dovadă a făcut ca angajații care trebuiau să intre la ora 7:00 la serviciu să întârzie cel puțin 2 ore. Greva a început luni și se va termina vineri, angajații Penitenciarului Vaslui fiind primii din țară care recurg la această formă de protest pentru a atrage atenția factorilor decidenți asupra condițiilor de muncă și a salariilor.

Prezent la protest, Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, s-a declarat extrem de mândru de colegii lui de la Vaslui. “Era ora 9:15 și schimbul plutonului care trebuia să intre în serviciu la ora 7:00 încă nu se efectuase pentru că ai noștri colegi din post și-au îndeplinit cu maximă conștiinciozitate atribuțiile profesionale. Sunt aproximativ 300 de angajați ai Penitenciarului Vaslui care au așteptat de la ora 7:00 până la ora 9:15 să intre la serviciu. Asta înseamnă birocrația din penitenciare. Dacă s-ar respecta întocmai legile și regulamentele interioare, s-ar bloca activitatea. Toată lumea își desfășoară activitatea așa cum scrie la lege, nou-depușii nu s-au mai încarcerat astăzi, poliția a plecat înapoi cu ei, persoanele vizitatoare așteaptă să intre la vizită. Nu este vina noastră că avem un regulament foarte stufos care implică multe activități. Deși numărul de ore a rămas același, activitățile din sistemul penitenciar s-au înzecit, ceea ce face aproape imposibilă desfășurarea activității profesionale în cele 12 ore de serviciu. Preconizăm că apelul deținuților va fi dat în jur de ora 11:00. Penitenciarul Vaslui a dat semnalul, ar trebui ca și restul colegilor din celelalte penitenciare să îi urmeze exemplul și să tragă un semnal de alarmă politicienilor care nu ne respectă și nu ne-au respectat până acum. Este momentul să spunem că nu se mai poate așa. Deși suntem în anul 2022, muncim în niște condiții demne de anul 1990: frig pe secții iarna, toropeală vara, ploșniște și altele. Pentru noi, ca organizație sindicală, angajații penitenciarelor contează mai mult decât deținuții. Noi punem angajații pe primul loc”, a declarat Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, comisar Nicolae Toma, până la această oră sindicaliștii nu au înaintat nicio revendicare conducerii penitenciarului. “Activitatea a fost puțin îngreunată pentru că s-a făcut acel exces de zel în privința accesului în unitate. În ceea ce privește ieșirea la muncă, prezentarea la instanță, la programul de tratamentele medicale nu au fost probleme în prima zi de protest”, a declarat purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Dacă nu vor da rezultate, protestele se vor muta în fața ministerelor

Sindicaliștii din sistemul penitenciar reclamă “lipsa de reacție” a decidenților politici în ceea ce privește problemele din închisori și anunță că, după “excesul de zel” de care vor da dovadă polițiștii din penitenciarul Vaslui, aceeași atitudine o vor avea și colegii lor din penitenciarul de la Deva. “Sindicatele din penitenciare consideră că PSD și PNL au dat dovadă de lipsă de seriozitate în negocierile purtate cu sindicaliștii din poliție și din penitenciare. Timp de câteva luni s-au purtat negocieri la sediile partidelor PSD și PNL pentru aplicarea integrală a legii salarizării și pentru eliminarea discriminării generate de actuala lege a pensiilor militare însă, de fiecare dată, reprezentanții coaliției de guvernare nu și-au respectat promisiunile. Politicienii au făcut ping-pong cu reprezentanții sindicatelor, tergiversând aplicarea legii salarizării votate chiar de actuala alianță toxică pentru democrația din România”, menționează comunicatul FASNP. Organizația sindicală transmite, de asemenea, că, din august, sindicatele din poliție și din penitenciare vor declanșa acțiuni comune de protest în fața Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Justiției, „culminând cu ample acțiuni de protest în fața Guvernului și Parlamentului României, cu deplasarea protestatarilor între cele două instituții fundamentale, în orele de vârf ale traficului din București”.

 

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Sindicalistii vor numai bani, se folosesc de cei inscrisi in sindicate, îi prostesc să iasă în stradă. Toate fabricile României au fost puse pe chituci cu ajutorul liderilor de sindicat, care au facut bara-bara cu hoții care au cumpărat fabricile. Toată lumea urlă de foame, dar ei nu au bani, asa nu se mai poate, auzi la ei. Intrati pe declaratiile lor de avere si vedeti adevarul, nu ce declara liderul lui peste. Este rusinos, te mint pe față.

  2. Să ne spună și nouă muritorilor de rând, domnii analfabeți funcționali de la penitenciar, care este cel mai mic salariu pe care un angajat de la ei îl are, precum și vârsta la care ei, săracii, păzitori de hoți, ies la pensie și dacă au bunăvoința să ne spună suma pe care o încasează ca tineri pensionari ar fi senzațional de știut de cei care lucrează până la 65 de ani și ies cu o pensie de 2000, sau mai puțin. Așa ca să știm și noi populimea pentru ce protestează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.