spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

VIDEO | „Căluțul” lui Piedone, Marius Iamandi, a arătat la București că poate fi o soluție la Primăria Bârlad

- Advertisement -

FORȚĂ… Marius Iamandi este deocamdată singurul contracandidat cu vână pe care îl are primarul în exercițiu al Bârladului, Dumitru Boroș. Candidează de la un partid mic, PUSL, însă sub bagheta lui Piedone, viitorul primar general al Bucureștiului, această formațiune va fi surpriza acestor alegeri locale. Marius Iamandi are suflu necesar să-l înfrunte pe Boroș la Bârlad și acest lucru s-a văzut la București, la lansarea candidaților PUSL din întreaga Românie, când Iamandi a venit în fața lui Piedone, cu vestă, cască și stație de emisie recepție, arătând astfel bârlădenilor că este pus pe treabă și că va copia la Bârlad modelul de succes cu care președintele său i-a cucerit pe bucureșteni. Un alt motiv care ne face să credem că Iamandi va ajunge în finală este faptul că, până acum, la orizont, nu s-a mai arătat vreun candidat mai vizibil și mai bine organizat. Putea fi doctorul veterinar Petcu, de la PNL, dar deocamdată acesta trăiește în epoca romantică a politicii. Și-a început campania electorală în mod pueril, creând videoclipuri de campanie siropoase prin lanuri de rapiță neînflorită și spune că, cu fiecare fir de rapiță înflorit ce va schimba culoarea colinelor Tutovei, așa va îngălbeni și el Bârladul.

Crescut în pepiniera PSD, Marius Iamandi a fost mulți ani un soldat disciplinat al lui Solomon. A început munca de partid de jos, a lipit afișe, a mers în campanii alături de greii partidului, a organizat mai apoi campanii ca șef de zonă, însă când a crezut că e suficient de copt pentru a candida la Primărie, Solomon l-a luat în râs. Atunci a înțeles Marius Iamandi că PSD nu este un partid serios și că, oricât ai munci, nu poți ajunge în vârf, fiind preferați traseiștii. A demisionat din PSD și a mers la Pro România, cu convingerea că va reuși să penetreze în politica de la vârf, numai că Ponta s-a aliat cu fratele mai mare, PSD, iar Marius Iamandi a ajuns de unde a plecat. Așa a ajuns la Piedone, care l-a luat sub aripă și astăzi acesta are la Bârlad o organizație solidă, de peste 400 de membri. La Lansarea candidaților de la București, trupa lui Iamandi, de 70 de persoane, a fost la înălțime, iar discursul lui Iamandi promite că poate fi o soluție pentru Bârlad.

Iamandi a fost exploziv la lansarea candidaților la București. Piedone a rămas mut de uimire și sala a vibrat

Marius Iamandi a plecat la Bucrești, acolo unde s-au lansat toți candidații PUSL la municipiile din țară, în prezența președintelui partidului, Cristian Popescu Piedone, hotărât să le arate la toți că poate fi primarul Bârladului. Când a fost anunțat, acesta a apărut pe scenă cu un rucsac, punându-i oarecum în dificultate pe prezentatoarea evenimentului, dar mai ales pe primarul Piedone. Aceasta inițial crezuse că Iamandi a venit cu o parașută, însă acesta ironic a spus că a lăsat-o pe centură, făcând aluzie la faptul că Ciolacu a venit în Bârlad să-l lanseze oficial pe primarul Boroș, aterizat cu elicopterul pe Centură, loc unde, de ani de zile, acesta își tot face campanie electorală. La un moment dat, Piedone i-a spus: “Să știi că dacă vei candida la Primărie nu vei avea nevoie de parasută”. Acesta i-a răspuns printr-un discurs genial: “Domnule președinte, ați spus mai devreme să înhămăm calul (n.r. semnul electoral al partidului) și să tragem toți la aceiași căruță. Prin această cale, vreau să anunț că bârlădenii sunt pregătiți să înhame căluțul (n.r. figură de stil pentru a se personifica), iar pe data de 9 iunie să-l pună la lucru, în folosul lor. Pentru a vă dovedi acest lucru, vreau să vă arăt ce am adus în rucsac”. Și a scos celebra vestă și cască cu care Piedone umblă pe șantierele Bucureștiului și pune lucrurile în mișcare spre bucuria oamenilor simpli și fără speranță. “Unde-i roaba, unde-i roaba”, striga Piedone la un moment dat pe scenă. Dar Iamandi mai face un gest prin care a entuziasmat sala. A scos două stații de emisie- recepție, imitându-l pe primar și acțiunile sale care l-au făcut celebru. Piodone, copleșit, s-a lăsat dus de val și a spus: “Fiecare primar PUSL din România va avea o astfel de stație, fie că e la Bacău, Cluj sau Bârlad”. Pe finalul discursului, Marius Iamandi a spus o frază, fără să-și dea seama că poate fi chiar sloganul său de campanie: “Toată lumea pe recepție, votăm PUSL!”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

 1. Mai are pe cineva de legat….umbla cu microfoane pe el….sa va spuna povestea cand umbla cu microfoane pe el sa lege oamenii ca sa scape el si nevasta…..

 2. Noul slogan al PUSL: Cautam primari fara scoala pe bune, neuroni putini dar cu tupeu si, cel mai important, care sa aiba puscaria deja facuta.

 3. AI SCĂPAT DE PUȘCĂRIE ȘI VREI LA PRIMĂRIE!

  Te și vezi vre-un constructor mare cu roaba aia. FIX cu roaba aia asfaltezi tu Bârladul. Tu crezi ca toate lucrările cu primăria se fac cum ai făcut tu veceul ăla pentru care ai intrat la bulău?Tu doar te-ai cacat și ai luat banii. Ai crezut ca se face ăla singur in urma ta. Nu ai stofa. Ai și tu puțină abitie, multă prostie, și ai sa faci cacatul praf. Nu ai fost in stare sa faci un gard la peco acolo… ești tu gospodar acum demn de exemplu? Stai cuminte ca e păcat de burta aia. Hai, rostogolește-te puțin din peisaj.

  • Acolo trebuia terminată o construcție încă de anul trecut. Arată a bataie de joc, e un loc infect, o groapă săpată în care s-au adunat doar gunoi. Asta înseamnă să găsești fraieri pentru o ciorbă și o șaorma, care merg după tine ca oaia după măgar. Dacă erai gospodarul care te dai îți puneai roaba la treabă pe proprietatea ta. Dar tu cum nu ești capabil să îți faci nici măcar ție, cum să avem noi încrede că poți face ceva pentru oraș. Cică Fapte, nu vorbe, sloganul lui Iamandi. Fapte penale vedem că ai, puturos ești și la tine acasă. Despre astfel de indivizi avem parte la primăria Bârlad? Plimbă bre roaba aia la altă masă că prea mulți nu reușești tu să păcălești la Bârlad.

 4. Pai Iamandi nu e cumatru cu Solomon și cu Popica, pesedisti până-n măduva p..ii?? Adică, acu’ stau la masa și-o pun de spritache și grătarele, iar apoi sunt „dușmani”??….. Și marmota învelea ciocolata…. Mda, de fapt noi suntem prostii care acceptam slobozeala-n gura cu efect turbo din partea ăstora, a tuturor, apoi ne văitam ca n-avem….. NIMIC!!!!!!

 5. Iamandi e fnul lui Farmazon iar firmele lui traiesc din contractele primite de la nasul sau. Deci tot de la PSD suge!
  PS Acum vreo doua – trei luni era prezentat ca viitorul primar al Barladului din partea AUR. Cine sa-l mai inteleaga?

 6. S a ridicat tot pe contracte cu statul, primariile! Are multi primari la mana, politicieni, carora Iamandi le a dat spaga! Solomon nu are tupeu sa il confrunte deoarece Mariusica il are la mana! I ar salta DNA ul pe multi!

 7. A fost dar a fost achitat! Toti primarii iau spaga comisioane din contracte, toti primarii dau spaga la Cj, La partid! Ce Bouros nu a luat si nu a dat spaga? Buzamat nu a luat si nu a dat spaga la partid PNL, Buzatu, toti sunt la fel! O tara de hoti! Petcu armasarul nu da si nu o sa ia? Iulia Clisu abia asteapta sa vina la iubitul ei Traian prinaru sa o puna capra! Asa ca mucles

 8. Cu cât a fost plătit articolul? Tot Bârladul știe, inclusiv din ziarul vostru, că Iamandi a făcut pușcărie fiind condamnat definitiv pentru mită pe vremea când era consilier local PSD.
  Că plătește niște oi pe care le-a purtat la capitală, se vede din avion, la Bârlad e sărăcie mare, iar el exact pe asta se bazează, că doar nu își închipuie cineva că cei 70 au fost la București pe banii lor. O astfel de excursie pentru atâția oameni costă o groază de bani. Are șanse la primărie câte are să devină prim-ministru. Chiar votează bârlădenii cu pușcăriași șpăgari? Or fi câțiva că îi cumpără el, dar câți cumpără atâția îl vor vota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.