spot_img
16.3 C
Vaslui
10-sept.-2024
spot_img

VIDEO: Ceaiul din frunzele de zmeurã are superputeri! Iatã reteta secretã a acestei bãuturi miraculoase (FOTO)

- Advertisement -

TERAPIE MINUNE …Frunzele de zmeurã au o multime de efecte benefice pentru sãnãtate, în special pentru femei. Bogate în continutul de magneziu, potasiu, fier, dar si în vitaminele ce fac parte din complexul de vitamine B, frunzele de zmeurã au numeroase virtuti terapeutice, de care e bine sã stiti. Înainte de a discuta despre efectele benefice ale ceaiului din frunze de zmeurã, este bine de mentionat si cã zmeura este bogatã în multe vitamine si minerale esentiale. Zmeura contine vitamina C, majoritatea vitaminelor B (în special acid folic), vitamina A, vitamina E si vitamina K. Printre mineralele din zmeurã se numãrã calciul, fierul, magneziul, fosforul, potasiul, zincul, cuprul, manganul si seleniul. Mai mult, aceste fructe mici si rosii au un continut scãzut de grãsimi, calorii si carbohidrati si sunt o alegere excelentã pentru cei care trebuie sã-si tinã sub control glicemia. Ceaiul se face cu în jur de 20-30 de frunze la 200 ml de apã si se foloseste de trei ori pe zi cu 30 min înainte de masã, timp de sase sãptãmâni. Orice ceai din plante se foloseste minim 21 de zile maxim 28, de câte trei ori pe zi, dupã care pauzã douã sãptãmâni si reluati doar dacã este nevoie.

 

Stii cã frunzele de zmeurã au superputeri? Pentru cã sunt bogate în antioxidanti si nutrienti esentiali, acestea luptã împotriva stresului oxidativ si protejeazã celulele împotriva deteriorãrii. Sustin sãnãtatea cardiovascularã, reducând tensiuniea arterialã si a nivelului de colesterol în sânge. La femei regleaza ciclul menstrual, reduce durerile menstruale si a alte simptome neplãcute asociate menstruatiei. Este un bun sprijin pentru digestie, ajutã la calmarea sistemului digestiv si reducerea disconfortului, asociat cu afectiuni precum diareea si inflamatia intestinalã. La fel, reduce inflamatia si vindeca pielea afectata de acnee sau alte afectiuni cutanate. Pentru a beneficia de toate aceste minuni, bea ceai din frunze de zmeurã, care este foarte usor de preparat. Pui frunzele de zmeurã într-o canã de apã fierbinte si le lasi sã-si facã magia timp de câteva minute. Rezultatul este un ceai deosebit si gustos, care nu doar îti încântã papilele gustative, ci îti si hrãneste corpul cu beneficii incredibile pentru sãnãtate.

Beneficiile ceaiului din frunze de zmeurã

Prin consumul de ceai din frunze de zmeurã oferi organismului nutrienti de pret precum: calciu, fier, magneziu, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina C, niacinã, seleniu si mangan. Cantitatea mare de fier care se regãseste în frunzele de zmeurã este în special beneficã pentru persoanele care suferã de anemie. Pentru a-i spori eficacitatea, poti prepara un ceai din frunze de zmeurã alãturi de urzici, acesta fiind extrem de benefic în combaterea anemiei. Frunzele de zmeurã contin taninuri si flavonoide, care sunt antioxidanti puternici. Antioxidantii pot ajuta la protejarea împotriva radicalilor liberi care pot deteriora celulele si care contribuie la dezvoltarea unor boli precum cancerul si bolile cardiovasculare. Prin urmare, frunzele de zmeurã pot avea unele beneficii în reducerea riscului acestor afectiuni. Un studiu mai vechi pe eprubetã, care investigheazã efectul frunzelor de zmeurã în cancerul de laringe uman si cancerul de colon sugereazã cã acestea pot avea proprietãti antioxidante si ar putea avea efecte benefice asupra sãnãtãtii.

Amelioreazã durerile menstruale

Ceaiul din frunze de zmeurã are un efect relaxant asupra musculaturii uterului, ajutând astfel la calmarea crampelor menstruale. Mai mult decât atât, acest ceai consumat cu regularitate pe perioada menstruatiei are capacitatea de a reduce sângerãrile menstruale. Frunzele de zmeurã sunt aprobate ca ingredient pentru utilizare în medicamentele pe bazã de plante în Uniunea Europeanã. Potrivit Agentiei Europene a Medicamentelor (EMA), acestea pot fi utilizate pentru a trata crampele menstruale minore la adulti. În Statele Unite ale Americii, FDA nu evalueazã sau reglementeazã ceaiurile din plante pentru uz medicinal. Cu toate acestea, unele femei gãsesc confort într-o ceascã caldã de ceai din frunze de zmeurã în ameliorarea durerilor menstruale. Desi nu sunt raportate efecte secundare atunci când se consumã acest timp de ceai, asigurã-te cã discuti cu medicul dacã simptomele pe care le ai se agraveazã sau dureazã mai mult de o sãptãmânã.

Sporeste chiar si fertilitatea!

Ceaiul din frunze de zmeurã este folosit pentru sporirea fertilitãtii, în general fiind asociat cu trifoiul rosu. Acest ceai este eficient întrucât echilibreazã din punct de vedere hormonal atât organismul femeii, cât si pe cel al bãrbatului. Este benefic în travaliu! Unele dovezi aratã cã atât în studiile pe oameni, cât si pe animale, ceaiul din frunze de zmeurã poate creste fluxul de sânge cãtre uter si poate afecta în mod pozitiv muschiul neted. Muschii netezi sunt cei care intrã în alcãtuirea organelor interne, ca de exemplu restul tubului digestiv, intrinsecii globului ocular, piloerectori s.a.m.d.

Reduce inflamatia, ajutã în curele de slãbire si stimuleazã digestia!

DIETÃ…Ceaiul din frunze de zmeurã contine compusi cu efect antiinflamator, de aceea poate fi folosit în ameliorarea simptomelor artritei si a gutei, dar si pentru eliminarea durerilor de cap. De altfel, ceaiul este benefic si în lichenul plan (n.r. denumirea unei boli) oral. Este o afectiune inflamatorie care are ca rezultat inflamarea suprafetelor mucoasei gurii. Are ca rezultat leziuni si ulcere si poate fi dureroasã. Iatã cum frunzele de zmeurã poate înlocui ceaiul verde, folosit pânã acum sã scapi de kilogramele în plus. Ei bine, ceaiul din frunze de zmeura poate sã îti fie de mare ajutor în acest sens întrucât stimuleazã metabolismul si oferã totodatã senzatia de satietate. Datoritã proprietãtilor sale antiinflamatoare, ceaiul de zmeura amelioreazã crampele abdominale si stimuleazã totodatã digestia. Dacã suferi de constipatie, acest ceai este de ajutor întrucât are si efecte laxative. Ceaiul din frunze de zmeurã contine antioxidanti si vitamina E în cantitãti mari, de aceea are capacitatea de a calma inflamatia specificã acneei, iritatiilor cutanate si a eczemei. Acesta e benefic pentru piele atât atunci când este consumat, cât si atunci când e aplicat pe piele.

Cum sã prepari ceai din frunze de zmeurã

SFATURI…Pentru a prepara 250 de ml de ceai concentrat din frunze de zmeurã, ai nevoie de 20-25 de frunze. Fierbe apa, pune frunzele de zmeurã, opreste focul si acoperã recipientul cu un capac. Lasã ceaiul pret de cinci minute sã se infuzeze, apoi strecoarã-l si consumã-l. Poftã bunã si multã sãnãtate, cã-s mai bune decât toate!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.