spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

VIDEO | Codul Roșu de vijelie a adus ploaia cu gheață la Huși

- Advertisement -
VIJELIE… Vântul puternic a rupt copaci, a luat pe sus bunuri din gospodăriile oamenilor și a pus la pământ gardurile mai șubrezite. Un copac uriaș a fost doborât în zona fabricii Hușana, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

PANICĂ… Natura dezlănțuită a făcut prăpăd în ultimele două seri la Huși. Dacă marți seara, furtuna iscată din senin a smuls arbori, a avariat câteva mașini și a pus la pământ gardurile unor gospodării, aseară a plouat cu grindină, bucățile de gheață fiind destul de mari, cât să facă praf grădinile oamenilor. Urmează ca pagubele să fie evaluate. Aseară însă, spre deosebire de marți seara, hușenii au primit pe telefoanele mobile o Alertă de Urgență, unde se preciza că va fi vijelie puternică, averse de peste 215l/mp și grindină între orele 17:45 și 18:30.

Marți seara, pentru câteva minute, furtuna i-a speriat și pe hușeni, după ce în municipiul reședință de județ măturase totul în cale, smulgând acoperișuri, care au căzut peste o benzinărie și peste un autobuz cu 4 oameni în el. La Huși, vijelia a făcut mai puține pagube, însă spaima a fost la fel de mare. Vântul puternic a rupt copaci, a luat pe sus bunuri din gospodăriile oamenilor și a pus la pământ gardurile mai șubrezite. Un copac uriaș a fost doborât în zona fabricii Hușana, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit. Unii s-au trezit cu mașinile avariate de crengile rupte și de obiectele care zburau care încotro, purtate de vântul extrem de puternic. Peste zi fusese la Huși o caniculă insuportabilă, cu temperaturi resimțite de peste 35 de grade Celsius, iar vijelia a fost ca urmare a acestei călduri sufocante. Și aseară, după o zi la fel de toridă, o furtună năprasnică, pornită în jurul orelor 17:45, a adus cu ea grindina ale cărei bucăți de gheață destul de mari au creat pagube ce urmează să fie evaluate de autorități.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.