spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

UPDATE: VIDEO | Lovitură de teatru la Tribunalul Vaslui: consilierul PSD acuzat de șantaj este lăsat liber

- Advertisement -

UPDATE: DECIZIE… Arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a fost acuzat de camătă și șantaj, consilierul județean PSD Costică Lupu capătă o decizie nesperată la Tribunalul Vaslui. Judecătorii decid că măsura privativă de libertate nu este cea corectă și decid plasarea acestuia sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, impunându-i anumite obligații. De asemenea, unul dintre fiii consilierului județean, Narcis Lupu, scapă și el de arestul preventiv și judecătorii îl plasează în arest la domiciliu. Singurul care rămâne după gratii este celălalt fiu, Elvis Lupu. În cazul său, magistrații Tribunalului Vaslui decid că măsura arestului preventiv este una corectă, ținând cont și de cazierul acestuia. Fiul consilierului a fost implicat într-un scandal cu săbii chiar sub geamul primăriei Negrești. Costică Lupu, cel care în actualul mandat face parte din grupul Partidului Social Democrat, a fost arestat la sfârșitul săptămânii trecute, fiind bănuit că împreună cu cei doi fii ai săi au practicat camăta și șantajul. Bărbații sunt acuzați că în perioada 2021-2024 au acordat sume de bani cu titlu de împrumut, fără a fi autorizați, percepând dobânzi ilegale de până la 100% din valoarea împrumuturilor. Mai mult, aceștia recurgeau la șantaj, amenințând cu acte de violență pentru nerestituirea banilor în termenul stabilit. Vineri, în data de 10 mai, polițiștii au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, la adrese din orașul Negrești, fiind indisponibilizate mai multe arme albe și sume de bani, în valoare de peste 26.000 de lei. În aceeași zi, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii din Negrești au luat față de Costică Lupu, Narcis Lupu și Elvis Iosif Lupu măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Sâmbătă, cei trei bărbați au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a arestării preventive pentru 30 de zile.

STIRE INITIALA: Consilierul PSD din Negrești și fiii săi, acuzați de camătărie și șantaj, aduși la Tribunalul Vaslui

PRINȘI… Consilierul PSD din Negrești, Costică Lupu, și cei doi fii ai săi, Elvis și Narcis, au fost duși astăzi în fața judecătorilor Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă, pentru două acuzații extrem de grave, camătă și șantaj. Politicianul social-democrat a ajuns în atenția anchetatorilor după ce el, împreună cu fiii săi, și-au făcut o adevărată afacere din cămătărie, dând oamenilor aflați în situații dificile bani cu împrumut și pretinzând apoi înapoierea într-un timp extrem de scurt sumele dublate. Cei care nu reușeau să respecte „termenele” impuse de indivizi, erau amenințați cu bătaie și terorizați, s-au plâns victimele. Ani la rând, spun localnicii din Negrești, această familie a recurs la asemenea practici ilegale. Instanța Tribunalului Vaslui are de decis azi asupra propunerii de arestare preventivă a celor trei. Ședința de judecată a început la ora 12.00 și rămâne de aflat ulterior verdictul judecătorilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Justiția din VASLUI este în subordinea buzatului încă considerat președintele hoților, tâlharilor , bătăușilor, criminalilor, șpăgarilor. Urgent trebuie o noua revoluție sa înceapă din Vaslui din fata Judecătoriei, împotriva judecătorilor care dau verdicte în favoarea acestor asa ziși politicieni.

  2. Nimic surprinzator,i s-a aratat pisica si omul s-a conformat.Acum avem certitudinea ca noua gasca de la butoane joaca dupa alte reguli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.