spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
25-feb.-2024

VIDEO | UPDATE: Speranțe deșarte pentru Dumitru Buzatu. Mandatul de arestare a fost prelungit

- Advertisement -

UPDATE 15.50: După o pauză de mai bine de două ore, timp în care eliberarea lui Dumitru Buzatu părea iminentă, magistrații Tribunalului Vaslui au hotărât ca fostul șef al județului să mai stea o lună în arest preventiv. “Verifică și constată legalitatea și temeinicia măsurii arestului preventiv, luat față de inculpatul Buzatu Dumitru, în prezent aflat în Penitenciarul Vaslui. Menține măsura arestului preventiv luată față de inculpatul Buzatu Dumitru, care urmează să fie verificată periodic în termenul de 30 de zile. Verifică și constată legalitatea și temeinicia măsurii arestului la domiciliu, luat față de inculpatul Judele Radu. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare, se arată din decizia Tribunalului Vaslui.

UPDATE 14.45: După două ore de pauză, ședința a fost reluată. La final, instanța a rămas în pronunțare

După mai bine de două ore de pauză, ședința de judecată a fost reluată. Ca și până acum, apărătorii celor doi inculpați, Dumitru Buzatu și expertul Radu Judele, au cerut măsuri mai ușoare privative de libertate. De data aceasta, părea că apărătorii au dat lovitura. Ședința fusese suspendată pentru a verifica dacă, la dosar, există anumite ordonanțe date de către DNA. A fost verificată de instanță existența lor după ce apărătorii au invocat faptul că acestea nu s-ar afla la dosar. În urma verificărilor, s-a constatat că acele ordonanțe există astfel că ședința a fost reluată. La finalul ei, judecătorii au rămas în pronunțare privind verificarea măsurii privative de libertate a lui Dumitru Buzatu.

UPDATE 13.45: Ședința în care se judecă arestul preventiv al lui Buzatu, suspendată în mod ciudat! 

Situație bizară la Tribunalul Vaslui, unde astăzi instanța are de verificat legalitatea măsurii preventive în cazul lui Dumitru Buzatu! Ședința care a început la ora 11,00 a fost brusc suspendată după numai o jumătate de oră, iar acum, deși au trecut deja două ceasuri, ședința nu a fost reluată. Se pare că ce doi avocați ai fostului șef al Consiliului Județean Vaslui, ar fi dibuit o „hibă” în anteriorul mandat de prelungire a arestului preventiv a lui Buzatu, dispus în data de 12 ianuarie. Suspendarea ședinței ar fi venit pe acest fond, iar acum, spun surse apropiate anchetei, judecătorul de dreptul și libertăți ar verifica aspectele amendate de cei doi avocați ai inculpatului. Pauza care, iată, se prelungește suspect de mult, le sporește susținătorilor lui Dumitru Buzatu speranțele că acesta va fi scos de după gratii și lăsat fie în arest la domiciliu, fie sub control judiciar. Procurorii DNA Iași însă nu se lasă impresionați, așa că cer în continuare menținerea inculpatului în stare de arest preventiv. Vom reveni cu detalii.

STIRE INITIALA: Dumitru Buzatu, tratament special aplicat de angajații Penitenciarului Vaslui

ASCUNS… Se simte diferența locului în care Dumitru Buzatu stă închis, ca urmare a mandatului de arestare emis de judecători. În perioada în care acesta era închis în arestul poliției ieșene, jurnaliștii puteau să-l zărească și chiar să-i adreseze întrebări. La Vaslui, situația s-a schimbat radical. Adus, din nou, la Tribunalul Vaslui, pentru verificarea măsurii privative de libertate, Buzatu a avut parte de tratament special. Polițiștii de penitenciar care l-au adus au avut grijă ca acesta să nu mai fie văzut de jurnaliști și l-au ascuns bine de tot. Astăzi, fostul șef al județului dă piept, încă o dată, cu magistrații de drepturi și libertăți în speranța că va scăpa de arestul preventiv și acesta va fi înlocuit cu o măsură mai ușoară, arest la domiciliu sau control judiciar. Vom reveni cu amănunte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Îl protejează bine pe borfaș măfiuța de la bulău să nu cumva să-l vadă careva ……cu presa din VASLUI e grele cănd te înfrupți din ciordeală nu ai ce face vai și amar de noi !

  2. Va rog sa-i dati drumul sarantocului. Comparativ cu Iulian Dumitrescu de la Prahova, Buzatu e mic copil. Dumitrescu a cerut 47 milioane de lei spaga. Cineva spunea la tv ca guvernul ar trebui sa subventioneze mita in judetele sarace.

  3. Dar voi pezedeilor, slugile lui Buze Reci, cum stati? Politicienii pluii tale:) Nu iti place ce scriu ziaristii, nu citi, ca daca mai si scrii te faci totalmente de kko!! A, panarama esti tu cu tot cu ma-ta:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.