9.2 C
Vaslui
27-mart.-2023

VIDEO | Familia lui Crionaș, decedată într-un accident din Cehia, ajunge acasă după șapte zile. Iar se va bloca la Băcești Drumul Național (FOTO)

- Advertisement -

BLESTEMUL PICULINEI… Băceștiul iar este în doliu, iar comunitatea fierbe la o intensitate maximă. Sute de oameni au întâmpinat trupurile neînsuflețite ale soții Vasile și Lidia Dumitru, morți într-un accident petrecut în Cehia. Povestea acestui eveniment teribil este una aparte, fiindcă familia lui Crionaș (numele după care era cunoscut Vasile Dumitru în comnitatea sa de rromi) venea la priveghiul Piculinei, femeia care a fost înmormântată săptămâna trecută și a cărei înmormântare a avut o audiență ceva de speriat. Se pare că Piculina a tras după ea  această frumoasă familie care muncea în Germania. Numai un blestem poate explica accidentul stupid petrecut în Cehia, când microbuzul în care erau cei doi a fost răsturnat din cauza unei remorci care era agățată de autovehicul și care a fost luată pe sus de o altă mașină ce circula cu viteză excesivă. Tulburător a fost și faptul că au trecut șapte zile de la moartea lor și de abia acum au fost aduși acasă. Ca și cum Piculina și-ar fi dorit, de acolo de unde e, ca înmormântarea ei să fie fără de egal la Băcești, măcar șapte zile. Spunem asta, fiindcă toată lumea se așteaptă ca la funeraliile  familiei Crionaș să fie de două sau de trei ori mai multă lume ca la Piculina. Blestem mai este și dacă luăm în calcul că trupurile  neînsuflețite ale celor doi au rătăcit prin frigiderele morgii spitalului din Cehia vreo șapte zile din cauza unor funcționari fără inimă, care au tratat cu dispreț durerea celor zece copii care-și așteptau acasă părinții să-i îngroape.

Dubla tragedie din Băcești s-a produs pe 10 iunie, când cei doi soți, rude ale Piculinei, înmomântată duminică trecută, au murit într-un accident în Cehia, când se îndreptau spre casă, la înmormântarea ei! Sâmbătă după amiază, au fost aduse la Băcești, corpurile neînsuflețite ale lui Vasile Dumitru, zis Creionaș (58 ani) și al Lidiei Dumitru (45 de ani), care au decedat într-un tragicul accident din Cehia! Cei doi soți se întorceau din Germania, la înmormântarea rudei lor, când a avut loc accidentul în care au murit trei români, și doi sunt grav răniți. Cei trei decedați sunt cei doi soți Dumitru Lidia și Vasile, din Băcești, Vaslui și un bărbat din Comănești, Bacău, care venea acasă să organizeze nunta fiului său. Se întorceau de la muncă din Germania, însă mașina lor a fost izbită pe autostradă de un alt vehicul. Nenorocirea a avut loc, acum șapte zile, pe Autostrada D1, principala șosea de mare viteză din Cehia, ce leagă orașele Praga și Brno. Cei cinci români erau într-o dubiţă. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere de pe autostradă, se vede cum o mașină vine cu viteză din spate și lovește din plin remorca de bagaje a dubiţei. Remorca în care se aflau cei cinci români a fost lovită de un șofer care circula cu viteză. În urma impactului, mașina cu ai noștri s-a dezechilibrat, s-a răsturnat, iar pasagerii au fost aruncați pe asfalt. Cele două victime, care sunt soț și soție, Vasile și Lidia Dumitru din Băcești, au fost duși cu elicopterul la spital, însă au murit la scurt timp, în ciuda eforturilor depuse de medici. Primarul comunei Băcești, Horațiu Cărăușu, a avut numai vorbe frumoase despre cei care au murit, tragedia impresionând toată comunitatea din Băcești. “Oameni cumsecade, oameni la locul lor. Își făcuseră casă aici. Toata familia lor e în Germania”, a spus Horațiu Cărăușu, primarul din Băcești.

Poliția este prezentă, pentru asigurarea ordinei și decongestionarea Drumului Național

La casa  celor doi soți decedați s-au adunat deja rude, prieteni și cetățeni din Băcești, comună cunoscută ca fiind una cu cea mai mare comunitate etnică din județul Vaslui. Pentru a-și lua “Adio” de la Lidia și Creionaș, vin deja mulți cetățeni de aceeași etnie din tot județul și din țară. Având în vedere că mulțimea de oameni poate duce la blocarea Drumului Național spre Roman și la producerea de accidente, IPJ Vaslui și Jandarmeria au monitorizează situația și au trimis în zonă atât polițiști cât și lucrători SAS.  ”Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Judetean Vaslui împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui monitorizează situația încă de la apariția primelor date despre eveniment. În acest moment, se desfășoară activități specifice în vederea asigurării și menținerii ordinii și liniștii publice”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

 1. Unde e poliția?purtătorul de cuvânt Gheorghiță este un mare mincinos,nu a fost prezent nimeni de la poliție
  S-au organizat oamenii,transformați în polițiști la rutieră care dirijau traficul…
  Tablou de țară,polițiști ascunși,drum național blocat,băieți cu veste reflectorizante și 3 clase dirijează traficul rutier pe un drum național cu risc mare de accidente…
  Rușine poliției și conductorilor de la judet

  • Tiganii sunt protejati prin lege , voteaza cuminte la alegeri pe cine trebuie , plus ca dau spagi bune din afacerile criminale din Romania si strainatate.

 2. Salut!Ar cam trebui sa revizuiti stirea este plina de greseli gramaticale ,a apropo ,ati vazut politia si jandarmii cand au adus mortii!????

 3. Presa da exact ce cere publicul, ce face ,audiențe, ce aduce lovele la redacție. Este trist sa vezi asemenea specimene dar dacă asta este nivelul de cultura asta este ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.