spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

VIDEO | Federatia Românã de Taekwon-do ITF a organizat, în premierã la Bârlad, douã stagii de perfectionare! (FOTO)

- Advertisement -

EVENIMENT SPORTIV… În perioada 3-5 februarie a.c., Bârladul a avut privilegiul sã fie în atentia Taekwon-do-ului din România. Pentru prima datã la Bârlad, Federatia Românã de Taekwon-do ITF, în parteneriat cu Asociatia Clubul Sportiv „Kwon Bârlad”, a organizat Stagiul National Regional de Perfectionare pentru Sportivi si Stagiul Taekwon-do Kids, evenimente conduse de cele douã comisii din cadrul federatiei: Comisia Tehnicã si Comisia Taekwon-do Kids. La eveniment au participat 196 sportivi de la 10 cluburi din tarã, fiind prezenti sportivi din Bârlad, Vaslui, Iasi, Constanta, Târgu Mures si Baia Mare.

Evenimentul a fost, atât prin prezentã cât si prin organizare, unul de exceptie, întreaga actiune fiind derulatã în Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad. „În cadrul celor douã stagii, sportivii participanti au învãtat si exersat o serie de tehnici, predate de cãtre lectorii prezenti la eveniment. Doar perfectionarea continuã în cadrul acestor stagii asigurã ulterior obtinerea celor mai bune rezultate sportive la competitiile de profil” ne-a declarat Eleodor Gheorghian, presedintele clubului de taekwon-do din Bârlad. „Mai trebuie sã mentionez cã absolut toti participantii veniti cu acestã ocazie prima oarã la Bârlad, au declarat despre Sala de sport, cã avem aici în localitate o salã extrem de frumoasã si cã o astfel de locatie face ca un eveniment sportiv sã fie cu mult mai apreciat într-o astfel de ambiantã. Pe aceastã cale, tin sã multumim profesorului Georgel Bradu, directorul institutiei de învãtãmânt, pentru faptul cã a fost o gazdã extrem de primitoare si sã îl felicitãm pentru modul cum întretine si pune în valoare aceastã bijuterie de salã”, a mai precizat Eleodor Gheorghian.

Examenul pentru centurã neagrã, evenimentul serii!

Evenimentul din week-end a culminat în seara de sâmbãtã, 4 februarie, când s-a desfãsurat un examen de centurã neagrã, examen organizat de Comisia Tehnicã. În urma acestui examen, la Bârlad s-a dovedit cã existã o pleiadã de alte patru noi centuri negre în Taekwon-do ITF. Dupã ani de muncã si de obosealã dusã la extrem, dupã douã zile de muncã asiduã în weekend (sãmbãtã, de exemplu, candidatii au participat la sase ore de antrenament, care au continuat apoi cu încã douã ore de examen), au promovat acest test bârlãdenii Florin Budãi (care în acest an face 50 de ani si care a fost felicitat în mod expres de Comisie si dat exemplu pentru modul cum s-a prezentat la examen atât teoretic, tehnic, dar si fizic), fiul sãu, Rares Budãi, de 15 ani, elev la Colegiul Codreanu, Cristian Ureche – 16 ani (Liceul „Mihai Eminescu”) si Gabriel Ungureanu – 17 ani, (Liceu Tehnologic „A.I.Cuza”).

„Pe acestã cale, tin sã-i felicit pentru modul exemplar cum au muncit si au promovat acest examen. De asemenea, multumim conducerii Federatiei care a avut încredere în noi, cã putem organiza un eveniment atât de important, dar si celor douã comisii prezente la Bârlad si care au reusit sã capteze timp de trei zile interesul participantilor”, a mai declarat Eleodor Gheorghian , care si el este detinãtor al centurii negre 4 Dan. „Mai vreau sã multumesc în mod special si frumoasei echipe de voluntari care au ajutat la amenajarea sãlii în vederea desfãsurãrii evenimentului în cele mai bune conditii. Fãrã ei, totul ar fi fost mult mai dificil. Si da, ne dorim ca succesul deplin al acestui stagiu sã se repete si cu alte ocazii”, a precizat Eleodor Gheorghian în final.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri