spot_imgspot_img
6.8 C
Vaslui
04-mart.-2024

VIDEO | Frații Buzdugan, cei care au privatizat Bâlciul lui Pavăl, au dat o lovitură de 100.000 de lei clubului Viitorul (FOTO)

- Advertisement -

PROSTEALĂ… Bâlciul la Vaslui s-a privatizat anul acesta. Primarul Vasile Pavăl a anunțat încă de la Zilele Vasluiului că anul acesta, la Vaslui, nu va fi bâlciul de Sf. Maria, dar iată că el se face. Cei drept, nu de Primăria Vaslui, ci de niște investitori “strategici” de la Huși, ajunși în Vaslui pe axa de partid: Ciupilan – Buzatu-Pavăl. Frații Buzdugan nu numai că au reușit să fure evenimentul Primăriei, dar fac și afacerea vieții lor. Acesta a închiriat peste 9.000 de metri pătrați, adică suprafața terenului de antrenament de lângă Bazar care aparține Clubului Sportiv Viitorul, condus de Alioșa Axinte, cu o sumă modică, pe care o vor și subînchiria la prețul pieței la cel puțin 7 parteneri. Prețul de subînchiriere va fi și de 5 sau 7 ori mai mare decât cel cu care au închiriat ei de la CS Viitorul Vaslui.

Familia Buzdugan din Huși, celebri în Moldova pentru numărul de carusele și alte utilaje specifice bâlciurilor, au dat o lovitură la Vaslui. Anul acesta bâlciul este organizat de aceștia, după ce primarul Pavăl a renunțat la eveniment, spunând că locația unde se organiza în trecut bâlciul nu mai este liberă, aceasta fiind predată Companiei Naționale de Investiții pentru ridicarea unui teren de sport. Întrebat de reporterii Vremea Nouă, primarul Vasluiului a spus că nu e de acord să mute bâlciul în alte locații, fiindcă acestea sunt mici și improprii, iar mulți comercianți ar rămâne fără spații și nu vrea ca nimeni să fie discriminat. Si pentru a se evita scandalul, preferă fără bâlci. A mai motivat spunând că nici orașul nu e pregătit, fiindcă e plin de gropi din cauza lucrărilor și că o aglomerare a orașului din cauza acestui eveniment nu e de dorit, mai ales că începe și școala pe 5 septembrie. Numai că nu s-a ținut de cuvânt. În spate, pe furiș, de la Huși au ajuns în Vaslui, niște intreprinzători care au închiriat un spațiu destul de mic, de la CS Viitorul și iată că evenimentul se ține. Chiar primarul Pavăl a dat verde directorului clubului, Alioșa Axinte. “Da, noi le-am închiriat terenul, fiindcă calendarul nostru competițional s-a cam terminat, iar niște bani în plus nu ne-ar strica. L-am sunat și pe domnul primar și ne-a spus că ar fi bine să-i lăsăm, fiindcă lumea cere acest bâlci și astfel s-a împăca și capra și varza”, a spus Alioșa Axinte. Numai că ce a uitat directorul CS Viitorul să spună este prețul derizoriu la care a închiriat terenul.

Primăria ar fi încasat la tarifele standard aproape 100.000 de lei pe o astfel de locație, Alioșa ia doar 15.000 de lei

La Vaslui, comercianții și cei care dețin utilaje pentru bâlci plăteau niște tarife fixe pentru evenimentul de Sf Maria. De exemplu, cei cu caruselul plăteau 8 lei/mp pe toată durata bâlciului, iar comercianții cu terase și chioșcuri, 15 lei/ mp. Alioșa Axinte le-a dat cei peste 9.000 de metri pătraț de teren, cu doar 15.000 de lei, adică cu 1,6 lei/mp, de cinci ori mai mic ca cel practicat de Primăria Vaslui. Dintr-un foc, clubul va pierde mai bine de 80.000 de lei, bani care vor ajunge la frații Buzdugan, în buzunar. Fiindcă după încheirea contractului cu CS Viitorul, Iulian Buzdugan a cerut acordul subînchirierii spațiului pentru șapte firme. Vremea Nouă vă prezintă documentul în excusivitate. Reporterii ziarului au vorbit cu reprezentanții acestor parteneri ai lui Buzdugan, care au spus că vor plăti ca de obicei, adică între 8-15 lei/mp chiria, numai că acum banii îi vor încasa partenerii lor. “Am închiriat cu 15.000 de lei și nouă ni se pare o sumă foarte mare. Cei drept, am cerut inițial 25.000 de lei, dar domnul Buzdugan nici nu a vrut să audă. Acum aud de la dvs. că Primăria închiriază metrul pătrat între 8 și 15 lei pentru astfel de exenimente, dar eu nu am știut. Și vă spun, nu cred că noi am fi putut lua banii aceștia. Da, e adevărat că le-am permis și subînchirierea, dar tot la niște firme de ale lor”, a spus nevinovat Alioșa Axinte, directorul CS Viitorul. Acesta s-a apărat spunând că din partea clubului negocierea s-a făcut de către o comisie, iar el nu a făcut parte din aceasta.

Partenerii lui Buzdugan dau prețul pieței pe terenul ocupat

Printre cei care au subînchiriat este și o firmă care face gogoși și vinde băuturi răcoritoare de la Roman. Aceștia sunt obișnuiți cu bâlciul de la Vaslui și spun că prețul pe care-l vor plăti lui Buzdugan este cel obișnuit, adică de 15 lei/mp, cum încasa și Primăria în trecut. “Noi de abia am venit, suntem la cazare. Ne-a chemat domnul Buzdugan și am răspuns prezent. Nu am discutat prețul pe chirie, dar din câte am înțeles e cel practicat de Primăria Vaslui ca în fiecare an. Noi vom plăti la Buzdugan, că el a făcut contractul. Noi ne înțelegem între noi. Nu știam că acum terenul s-a luat mai ieftin”, a spus unul dintre intreprinzătorii care au voie să subînchirieze, conform contractului încheiat cu CS Viitorul. Iată, așadar, că frații Buzdugan vor face profit doar din închirierea terenului către parteneri, fără să mai punem la socoteală faptul că aceștia au și ei utilajele lor.

Copiii sunt puși să muncească la ridicarea utilajelor de bâlci. ITM doarme

NEREGULI… La firmele care au descins pe terenul de antrenament al sportivilor de la CS Viitorul lucrează și minori. Reporterii Vremea Nouă au surprins cum copiii sunt puși să monteze carusele sau să care greutăți. E posibil ca aceștia să fie rude al celor care dețin utilajele pentru bâlci, dar inspectorii ITM ar trebui să facă verificări. De asemenea, verificări ar trebui să facă și cei de la DSP Vaslui, fiindcă în acest spațiu nu sunt toalete mobile și nici sursă de apă. Ieri, în zona Teatrului de Vară și în tufișurile de la sala de sport, au fost suprinși cei care montau sculele făcându-și nevoile. Și cei de la DSVSA vor avea de lucru pe perioada bâlciului, fiindcă vor fi terase cu mâncare și gogoșerii ambulante.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

 1. Soluția este una simpla pentru cei ce înțeleg aceste mecanisme.Boicotarea.Sunteți conștienți ca aceste “bâlciuri” sunt exact ceea ce sunt acum?Mizerie,alcool,batai,iar mizerie,toxiinfecții,insalubrele toalete,manele,specula,frauda fiscală….mediul perfect pentru copiii noștri.NU VA TARITI PRIN MOCIRLA NEMERNICILOR INDIFERENT DE CULTURA ȘI APARTENENȚA LINGVISTICA ORI …GENETICA.Nu va lăsați copiii și nu va duceți sa cheltuiți banii munciți cu truda.Copiii pot fi duși la un spectacol,concert,oriunde intr-o-o plimbare la Iași,P Neamț,la Suceava,la bunici….oriunde numai nu in mizeria denumită BÂLCI. Faceti-i sa piardă bani.DOAR ASTA II DOARE PE ȚIGANI,COCALARI,HOȚI,ESCROCI…Na c-am zis-o pan’ la urma.

 2. Wăiii „vreme noua”,pina la urma este o inițiativă privată, cîștiga și organizatorul și clubul sportiv și administrația locală!
  Se mai distrează și copiii localnicilor!
  Deci toată lumea are un beneficiu!
  Voi sunteți Gică – contra chiar la tot ????

 3. Stați liniștiți! Paval are burtica plină!
  Străzile sunt varza! Cu Farmazon nomis și viacons ne-am lămurit in ultimii ani! Cu Popel Edi Talent ne-am lămurit cum se lauda el cu realizările altora! ultima fiind cu munca angajaților Anif care au făcut lucrări cu fonduri Europene fara să aibă vreo treabă sau contribuție Popel și Buzățel,

  Salariile jegoșilor din primărie sunt asigurate din taxele și impozitele fraierilor.
  Și colac peste pupăză mai vine și juristul puiiiii din primărie să spună că angajații primăriei au voie să își mărească lefurile pentru ce ei citez” se autofinanțează” din pizdaaaa mașinii!

 4. Jumătate din populația orașului sunt securiști usr iști, pensionari și bugetari și se mira prostii de ce buzdugan face pe șmecherul..banul vorbește..

 5. Chiar așa. ITM – ul doarme de atâția ani? Și ANAF – ul la fel? Familia Buzdugan este mai mult decât protejată. Aceste autorități taie în carne vie când este vorba de unele firme mici și iau multe șpăgi de la carusele. Rușine!!! D. G. A. mai există?

 6. Eu sper doar ca stfel de evenimente să dispară ptr totdeauna. Poate cineva in țara asta își va permite să facă un parc de distracții la norme de siguranță maxime, fără toate fierătăniile bune doar de reciclat.

 7. Faza cu organizatul balciului privat…mizerii specifice PSD, Primăriei Vaslui și lui Paval. Aliosa a executat un ordin, anume sa vina doar Buzdugan si în conditii cât mai ieftine.
  Nu făcea Aliosa de capul lui.
  Toată lumea trebuie sa fie mulțumită, Paval, Ciupilan, Buzdugan, Aliosa și … poporul pentru ca va avea mici și circ, așa cum spune reteta din vremea romanilor. Ca nu vor fi toalete și sunt folosiți minori la munca, Astea sunt fleacuri.

 8. Ma baieti, mai uitati-va odata la ce cerea primaria la chirii. Primaria cerea 10 lei mp pe ZI, pentru cei care vand bauturi si mancare si 8 lei mp pe ZI pentru instalatiile de divertisment. Pe un mp de mlastina din locatia obisnuita se platea chirie ca la Palas Mall din Iasi. 50 Euro mp/luna. Primaria incasa in fiecare an cu ocazia Balciului peste 1 milion de Ron numai din chirie. De banii astia n-au putut nici macar un WC ca lumea sa amenajeze. Aici nu e fraierit Aliosa, fiindca el a incasat niste bani, pe care primaria nu i-a vrut si el oricum nu-i incasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.