-1.7 C
Vaslui
31-ian.-2023

VIDEO | Greva de la Confecții a dat rezultate: toți salariații vor lua tichete de masă cu o valoare mai mare! (FOTO)

- Advertisement -
PROTEST… Curtea SC Confecții SA Bârlad a fost scena unei greve spontane, unde peste 100 de salariate au ieșit să strige „Vrem salarii, vrem tichete de masă”, întrerupând lucrul.

SUPĂRARE… Peste 100 de salariate la SC Confecții SA Bârlad, în frunte cu lidera de sindicat Talabă Balașa, au pornit ieri de dimineață o grevă spontană, prin care au cerut salarii mai mari și tichete de masă. Conflictul a pornit de la nivelul salariilor, care față de anul trecut au crescut anul acesta cu 120%. Supărarea mare a salariatelor de la Confecții a pornit în special de la tichetele de masă, care erau acordate în funcție de cât la sută se realiza norma de lucru. Directorul fabricii de confecții, ing. Constanța Popa, a negociat cu liderul de sindicat o nouă grilă de plată a salariilor și o altă distribuire a tichetelor de masă, astfel că nu se mai ține cont de realizarea normei. Conducerea fabricii dorește stingerea litigiului, deoarece miercuri, 11 mai, se așteaptă o delegație care vine la Bârlad pentru a emite comenzi mari, ce vor asigura munca salariaților până la finalul acestui an! Greva „pusă” de salariați se pare că a fost bine gândită, pentru că a forțat serios mâna conducerii pentru ca la venirea delegației de miercuri, să nu fie „zarvă” în fabrică și să fie pierdut contractul care le asigură munca până la sfârșitul anului. S-a ajuns la un consens între sidicat și conducerea de la Confecții, fiind acordate tichete de masă la toți salariații, fără a mai fi obligați să muncească 100% ca să le primească integral, iar nivelul tichetului de masă a crescut de la 15 la 17 lei.

Curtea SC Confecții SA Bârlad a fost scena unei greve spontane, unde peste 100 de salariate, la îndemnul liderei de sindicat Balașa Talabă, au ieșit să strige „Vrem salarii, vrem tichete de masă”, întrerupând lucrul. Constanța Popa, directorul SC Confecții Bârlad, a negociat cu sindicatul revendicările, mai precis a ajustat salariile și a scos obligația de a îndeplini norma peste 80% pentru ca toți salariații să primească tichetele de masă (în valoare de 340 de lei). Până azi, tichetele de masă erau date la cei care aveau norma de 50% îndeplinită – în valoare de 150 de lei, iar cei care aveau norma de 80% – 100% – 300 de lei. Trebuie spus că doar 8-9 salariați din toți muncitorii nu au luat tichete de masă deloc, deoarece nu lucrau cu normă, însă acum vor lua toți, indiferent dacă se realizează sau nu norma.

Iată soluția privind acordarea tichetelor de masă, propusă de ing. Constanța Popa:

„Propunere de modificare a condițiilor de acordare a tichetelor de masă: Se acordă tichete de masă pentru toți salariații direct productivi, indiferent de cât face din normă. Valoarea tichetului de masa crește de la 15 lei/zi la 17 lei/zi”, a propus conducerea SC Confecții SA Bârlad, ing. Constanța Popa – director și Emil Copceag, președintele CA al SC Confecții SA Bârlad.

„Prin propunerea de acordare a tichetelor de masă fără impunerea realizării normelor, se asigură cîștig egal 2850 lei (2550+340 lei) pentru toti salariatii. Noua propunere nu stimulează realizarea normelor de muncă. Aplicarea noii propuneri se face după încheierea Actului Adițional de modificare a Contrcatului Colectiv de Muncă”, se mai precizează în negocierile înaintate de conducerea SC Confecții către sindicaliștii care au declanșat greva. Acum se așteaptă ca sindicatul de la Confecții să aducă la cunoștința salariaților negocierile, care vor ridica astfel salariul de la 2550 de lei la 2890 de lei. Negocierile s-au încheiat aseară, urmând a fi aduse la cunoștința salariaților pe 10 mai, de liderul de sindicat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.