11.4 C
Vaslui
26-mart.-2023

VIDEO | În toiul scandalului cu locurile insuficiente pentru preșcolari, hușenii au descoperit grădinița distrusă înainte de a fi finalizată

- Advertisement -
DISTRUSĂ… Construcția începută aparent trainic a ajuns cu pereții de la nivelul al doilea dărâmați. Această unitate de învățământ a fost prinsă într-un proiect cu fonduri europene, în valoare de 5,1 milioane de lei.

FONDURI EUROPENE… Supărați că sunt copii care nu mai încap în grădinițele din Huși, pe motiv că ar fi prea mulți în raport cu numărul de locuri din unitățile preșcolare, hușenii și-a exprimat nemulțumirea, fiecare cum a putut. Dacă unii au criticat situația în comentarii ample pe internet, alții au mai sesizat problema aleșilor locali, iar cîțiva au căutat să vadă la fața locului ce-o mai face Grădinița nr. 8 din Corni, care, spuneau autoritățile cu câțiva ani în urmă, va asigura 40 de locuri pentru preșcolarii din zonă, într-o clădire modernă, pe două niveluri. La momentul acesta, grădinița respectivă este într-o anumită fază a construcției cu fonduri europene, însă vecinii spun că lor li se pare a fi de fapt “abandonată”. La fața locului însă, lucrurile se dovedesc a fi de-a dreptul grave, căci pereții de la nivelul superior, zidiți și lasați așa, s-au prăbușit. “Eu am 61 de ani și cred că de prin 2009 – 2010 se tot chinuie Primăria să facă aici o grădiniță nouă. Cred că mor eu și gridiniță nu se mai face. Dacă au zidit ei pereții, apoi i-au lăsat să se prăbușească, ce pretenție să mai ai? O fi vântul, o fi vreo mână intenționată, nu știm, dar e vraiște”, a spus Constantin, unul dintre hușenii din Corni.

Dacă tot este în actualitate tema grădinițelor în care, iată, nu încap toți copiii care au nevoie de educație preșcolară, unii împlinind 3 ani în cursul acestui an, unii localnici și-au amintit de Grădinița nr. 8 din Corni. Această unitate a fost des în discuțiile aleșilor, unii spunând că o grădiniță cu 40 de locuri, într-un cartier cu o populație numeroasă precum este Corniul, e binevenită. Numai că situația de fapt oferă un adevărat șoc privitorilor. Construcția începută aparent trainic a ajuns cu pereții de la nivelul al doilea dărâmați. Cum s-a putut întâmpla una ca asta? Greu de spus. Oamenii care stau în zonă susțin că ba vântul, ba vreo mână rău-intenționată…. “Eu nu știu decât că vorbea lumea în stradă că s-a dărâmat grădinița. Nici n-au terminat-o, că s-a ales praful de ea. O fi doborât vântul ditamai zidul? Nu știu, e posibil. Vecinii de pe aici spuneau că lucrarea a fost făcută de mântuială, iar vântul a dat jos peretele. Nu știu ce să spun, așa e la noi”, spune unul dintre hușenii care locuiesc în proximitatea grădiniței. “Eu refuz să cred că a dat vântul jos un zid cu armătură, cu bolțari, etc. Eu cred că cine știe cine a avut nevoie să fure materialele de construcție și a dărâmat pereții, ca să poată lua mai ușor bucată cu bucată”, a fost o altă părere.

“Nu știm de ce a ajuns așa clădirea grădiniței”

Unul dintre hușenii care au mers la grădinița prăbușită încă din faza de construcție, este Ciprian Gavriliță, cunoscut pentru faptul că transmite “live”-uri cu tot felul de situații de prin oraș și împrejurimi. La fața locului, situația arată că mai e mult până când Grădinița nr. 8 va deveni funcțională, mai cu seamă că a început a se prăbuși deja…. Dincolo de reacțiile emoționale stârnite de situația în sine, adevărul este că această unitate de învățământ a fost prinsă în proiectul numit “Regenerare cartier Corni din municipiul Huși prin realizare/dotare infrastructura educaționala pentru educația preșcolară și modernizare spații publice urbane” cod SMIS 125731”, care a primit o finanțare de 5,1 milioane de lei, fonduri europene. În proiect a fost cuprinsă modernizarea a 4 străzi din zonă și a grădiniței cu 40 de locuri. „Nu ar fi fost rău deloc dacă acest proiect ar fi dus la finalizarea grădiniței, pentru că, uitați ce nevoie de locuri pentru copii este. Asfaltarea a făcut-o Primăria, suntem mulțumiți, șoseaua principală e foarte bună, sunt și alte drumuri prin Corni reabilitate, făcute frumos, dar grădinița nu știm de ce a ajuns în acest hal. Poate că nu au mai fost bani de terminat lucrările, se mai întâmplă. Când se face ceva, ne bucurăm, dar trebuie să mai și înțelegem situația”, au spus, împăciuitori, alți locuitori ai cartierului Corni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. eu nu vad numele doml primari pomenit in artcol. De ce comentati aiurwa deel? Un oras e condus de Consiliile locale desteptilor. Consilierii
  dorm pe rupte niumic nu fac. eu nu iam, vazut facand ceva . pe ciupilan l am mai vazut prin oras pe ei nuuu
  care consilier a venit cu o propuneri idee ceva sa faca va rog aud? Nimeni. Primarul nu e cel vizat de art ca peretii nu ia daramat el
  Politia ar trebui sa faca cercetari si sa faca dosar penal ptr distrugere
  ce ati votata armata de consilieri care dorm acolosa aiurea? ptr ce??
  un om tre sa aiba politie
  politia locala ce a pazit??
  cine a daramat acolo?
  sariti cu comentarii a prost care eu daca am 8 ani de strainatate am vazut ft bine cum se face treaba adevara ta in spania italia franta tot.

 2. Eu sint convins ca cei din Corni au daramat intentionat peretii facuti cu bani husenilor ca sa se ia mai usor boltatii.
  Botarii sint f buni la fiecare casa. Imi pare rau sa spun dar nu cred eu ca vantul facea daramatura asta.
  Asa am daramat ceapeurile si tot, ca sa vedem ca acum aqr fi fost bune. Pacat.
  Numai de furat ne tinem. mare pacat.

 3. Așteptați pana la următoarele alegeri. Un lucru de remarcat aceeași ziarista care pana mai ieri, alaltăieri a scris de manager acum la luat pe primar în vizor. Sunt curios cu ce i-au greșit aceștia ca pana nu demult îi vorbea numai de bine. Ca de știut știe toată lumea ce le poate pielea la amândoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.