17.7 C
Vaslui
16-mai-2022

VIDEO | La Ciocani, secretara comunei folosește interceptările telefonice în lupta cu primarul

IREAL.. Ședințele de Consiliu Local de la Ciocani par desprinse din scrierile lui Caragiale: secretara se visează primar, edilul încearcă să transforme comuna, dar opoziția se împotmolește.

SRI-ul E MINCIUNĂ… Ședințele de Consiliu Local din micuța comună Ciocani sunt un deliciu pentru cei care încă mai caută atmosfera de tip caragialian: o opoziție care se dorește puternică, dar când demarează se împotmolește, o secretară care se visează primar și un edil care încearcă din răsputeri să transforme comuna într-un cartier rezidențial al Bârladului. Într-o astfel de atmosferă, orice discuție se transformă în scandal și fiecare scandal se termină cu amenințări. Cea mai tare glumă de ieri, de la ședința de CL, în care s-a discutat despre taxe și impozite, despre o rectificare după ce Buzatu de la CJ a miluit comuna cu 250.000 și aprobarea unui inventar al domeniului public, a fost replica unui lider al opoziției către un taliban din tabara puterii condusă de primar: “Băi, tu de ce ai votat împotriva noastră (n.r. a opoziției). Și dacă pe acest personaj îl mai cheamă și… Hazu, chiar crezi că te afli într-o scenetă scrisă de marele Caragiale. Interesant e că secretara, în veșnicul ei război cu primarul, s-a folosit de două interceptări telefonice: una cu primarul însuși și alta cu un funcționar al CJ Vaslui. Ultima chiar a prins! Un proiect a fost retras de pe ordinea de zi.

La Ciocani, primarul a avut proasta inspirație să pună o ședință taman după Crăciun, când toată lumea era iritată de la kilogramele puse în plus de la cârnații și caltaboșii consumați de sărbători. Ședința a debutat cu un scandal monstru, cam fără motiv! Sursa zâzaniei a fost documentul care a convocat ședința. Secretara comunei, un partizan al Opoziției, încerca să convingă auditoriul că din cauza primarului a anunțat pe ultima sută ședința, cu niște puncte de care nimeni nu știa. După ce au țipat preț de 15 minute, și-au dat seama că discutau pe un document mai vechi, adică convocarea ședinței trecute. După acest moment penibil, s-a trecut la treabă, la primul punct de pe ordinea de zi. Era vorba despre aprobarea nivelului taxelor și impozitelor pentru anul 2022. Totul ar fi fost perfect, dacă președintele de ședință ar fi citit măcar inteligibil acea hotărâre. Dar cum nimeni nu a înțeles nimic, cum era și firesc, scandalul iar a început. Numai secretara comunei juca într-un alt film.Tot o ținea cu placa veche. “Ați făcut scandal fără rost. Eu chiar nu înțeleg. Vreți să denigrați imaginea mea!”, spunea Florentina Abaza, referindu-se la discuțiile aprinse din primele minute ale ședinței cu primarul, cele care vizau ordinea de zi.

Taxele și impozitele au trecut, un consilier al opoziției s-a abținut

Deși majoritatea a votat nivelul taxelor și impozitelor pe anul 2022, fiindcă nu era nimic de discutat, acestea păstrându-și cuantumul din anii anteriori, un consilier s-a abținut. Acesta era nemulțumit că la trei cetățeni li se ia taxa de gunoi, deși mașina nu îl ridică. Primarul, Gheorghe Călin, a intervenit și le-a explicat că la acei cetățeni nu poate intra mașina de gunoi, fiindcă riscă să se răstoarne și le-a propus ca până asfaltează acea bucată de drum, oamenii să fie scutiți de acea taxă. “Acolo este o problemă. Le-am spus oamenilor de la care nu reușim să luăm gunoiul să facă o adresă la Primărie și să fie scutiți de această taxă. Dar nici până astăzi nu au adus-o și, prin urmare, nu pot să vă supun dezbaterii CL anularea acesteia pentru acele trei familii, fiindcă nu am solicitare de la ei. Până atunci, cei de la 416 vor lua gunoiul”, a spus primarul. Consilierul opoziției nu s-a lăsat și a spus că de fapt e nemulțumit că la firma sa, Primăria nu a adus pubelă pentru gunoi, deși a plătit taxa. Chestia cu cetățenii nemulțumiți a fost doar pretextul. Degeaba le-a explicat cei din Primărie că firmele nu primesc pubele ca populația de rând, că a fost în zadar. Consilierii opoziției, arțăgoșI, o țineau pe-a lor, că primarul fură, că secretara e ostracizată, iar angajații din Primărie “stresați”.

Rectificarea bugetului a însemnat o ploaie de invective și calomnii la adresa primarului

Punctul doi pe ordinea de zi a ședinței a însemnat rectificarea bugetară, după ce comuna a primit o sumă destul de frumușică din fondul de rezervă al CJ Vaslui. Alte comune au plâns pe la ușile lui Buzatu mult, dar nu au primit nimic, în schimb comuna Ciocani a primit, iar Opoziția tot bosumflată a fost. “Ia zi, băi (n.r. așa i s-a adresat primarului), ce ai făcut cu banii. Unde dai tu 70.000 de lei din cei 250.000”, a spus liderul opoziției, consilierul PNL Ovidiu Tofan, un individ condamnat în prima instanță la o pedeapsă cu suspendare. Primarul i-a explicat că acei bani merg la firma EnergoConstruct, companie care s-a ocupat de rețeaua de apă din satul Crâng. Individul certat cu legea, cu o voce gravă și ridicată, a tunat: “Dom’le, dar nu mai există decât EnergoConstruct în județul ăsta. Eu știu de ce? Patronul de la EnergoConstruct vă este cumătru!”. Acuzația lansată de Tofan, deși trebuia să cadă ca o bombă peste primar, s-a întors împotriva acestuia. Un coleg de opoziție i-a spus: “Stai dom’le că le încurci, nu e adevărat. Altul e cumătrul său și nu are legătură cu apa”. Până la urmă, Tofan pare să înțeleagă, dar lansează altă torpilă. Spune, după ce s-a sărpinat adânc în cap, că Electricpet e firma cumătrului primarului și că acesta face revizia la …”lumină”. Calm, primarul îi explică că EnergoConstruct a câștigat o licitație și că nu are nicio vină că această companie a lucrat la rețeaua de apă. Opoziția, condusă din umbră de secretara Abaza, o ținea sus și tare: “Primarul fură, primarul face hotărâri ilegale și stresează angajații”.

Un proiect banal, retras de primar de pe ordinea de zi din cauza unei misterioase înregistrări telefonice

SECRETARA ȘI INTERCEPTĂRILE… Scandal a fost și la inventarul unor străzi din domeniul public. Opoziția credea că unele străzi unde locuiesc ei se vor închide. Primarul a replicat și le-a explicat că nimeni nu le închide nicio stradă și nu că nu și-ar dori, dar nu poate să o facă, fiindcă e vorba de domeniul public. Această frică probabil le-a fost inoculată de secretara comunei, care și-a depășit cu mult atribuțiile de funcționar public, fraternizând pe față cu opoziția. Aceasta s-a așezat strategic, chiar lângă grupul de consilieri ai Opoziției, cu care mai făcea schimb de hârtii, iar când consilierii trebuiau să semneze un document, doamna însărcinată cu legalitatea în Primărie citea atent, dădea din cap și apoi documentele se semnau de novici. Punctul a fost retras de pe ordinea de zi, fiindcă, spune secretara, a fost întocmit greșit. Pentru a se apăra, a pus la dispoziția Consiliului o înregistrare între aceasta și un funcționar de la CJ Vaslui (n.r. doamna Arcăleanu) care se ocupă cu astfel de inventare ale domeniului public. Victorioasă, secretara nu și-a dat seama că a folosit o înregistrare audio fără acordul persoanei înregistrate, ceea ce constituie o ilegalitate. E posibil să aibă probleme, dacă nu legale, cel puțin morale! Primarul i-a reproșat secretarei că, dacă a știut că proiectul e greșit întocmit, de ce nu a intervenit la funcționarii din Primărie pentru a rectifica eventualele greșeli și a venit așa cu el greșit în fața? Dar nu a primit niciun răspuns. Secretara comunei, Florentina Abaza, era prea preocupată să-și savureze victoria cu aliații ei din opoziție.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. D.
  Acest Călin e un hoț ordinar.
  A înșelat o Societate și o familie cu 5,3 miliarde lei.
  E sub protecția securității.
  Fură împreună cu familia sa, are activitate infracțională la greu. Dar e…securist !!!
  Secretara răspunde cu legile…

 2. Să înțelegem că ăsta e un articol, oarecum favorabil primarului,da? Același primar,care cu anii în urmă,era făcut ou cu oțet,de către CTP-ul de Vaslui (Cezara Mironica), cum îi place să se dezmierde singură. Ba că era dator la fratele său, ba că a plecat cu o gagică la mare. Acum modernizează comuna! Sic! Întrebare: cât a plătit din bugetul comunei pentru promovare? Se practică pe la comune!

   • Esti dusa rau si rupta de realitate! Persoana despre care insinuezi diverse nu mai lucreaza in Primaria Ciocani de vreo doi ani. Da’ tu nimic, o tii langa cu contabila!

  • Întocmai ! Elogiile aduse în ultimul timp atesta faptul că primarul s-a ” pus” bine cu presa liberă.
   Cezariana a contribuit în acest mod la creșterea veniturilor …vremii noi !
   Păi cum altfel ???? 😏🤗🇷🇴

 3. Este o mare rusine ce se petrece acolo.
  Cine o trage la raspundere pe secretara Abaza?
  Dosar penal, cercetare disciplinara?
  Cand a fost testata psihologic ultima data?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here