-0.4 C
Vaslui
27-ian.-2023

VIDEO | La înmormântarea adolescentului de la Văleni, 50 de confrați călare pe motoare și-au luat adio. Iată care a fost reacția celor prezenți! (FOTO)

- Advertisement -

REGRETE… Adolescentul din Moara Domnească care a murit în teribilul accident  de la Solești, după ce a condus iresponsabil o motocicletă, a fost condus pe ultimul drum. Curtea casei acestuia a fost plină ochi, iar când sicriul a fost scos din casă pe umeri, de prietenii acestuia, un val de emoție și durere i-a cuprins pe toți. Astăzi, mama acestuia ar fi trebuit să-și sărbătorească ziua de naștere și iată că acum a fost nevoită să-și ia rămas bun pentru ultima dată de la fiul ei cel mare. Trauma acestei mame este amplificată și de faptul că este însărcinată cu cel de-al treilea copil. Regretul că fiul ei cel mare nu-l va cunoaște niciodată pe cel de-al treilea membru al familiei este enorm. La înmormântare a venit și un grup de 50 de motocicliști care, turând motoarele, au vrut să aducă în felul lor nonconformist un omagiu celui care le-a fost un confrate. “Frumos ar fi fost să veniți pe jos, cu flori în mână, respectând astfel durerea acestei familii care-și trăiește drama pierderii copilului drag, în tăcere sau plângând, cu o anumită penitență, dar și cu regretul că dacă ar fi fost mai atenți această tragedie nu ar fi existat”, le-a spus fosta dirigintă a lui Ionuț David Bolboceanu, care a fost elev în clasa a XI-a la Liceul “Procopiu” din Vaslui.

După înmormântarea lui Ionuț David, norii negri s-au adunat deasupra cimitirului și a satului, iar o ploaie rapidă de primăvară a udat din belșug pâmântul. Este semnul că sufletului acestui adolescent i-a părut rău că s-a despărțit de trup atât de devreme. Colegii de clasă și prietenii lui Ionuț David au cărat sicriul cu trupul neînsuflețit pe umeri până la cimitirul din sat. Din urmă, în tăcere și cu ochii în lacrimi, familia acestuia, rudele, cunoscuții, dar și un grup de motocicliști l-au condus pe ultimul drum pe adolescentul care și-a pierdut viața într-un accident stupid. Unii spuneau că dacă ar fi purtat echipament de protecție ar fi scăpat, alții dădeau vina pe câinele care i-a sărit în față, cârcotașii spuneau că a avut viteză, dar nimic nu mai contează acum. Un adolescent ca o floare, cu un viitor în față, zace la doi metri sub pământ, fiindcă într-o seară cu ghinion i-a venit ideea să meargă cu motorul. “David Ionuț era în clasa a XI-a C, la învățământ profesional. Era un copil deosebit, educat, punctual, conștiincios la orele de studiu. Era prietenos cu colegii săi din clasă. Media într-un fel anume conflictele din colectiv și de aceea era respectat în clasă, unde era un lider. Caracterul său nobil se datora educației de acasă, fiindcă venea dintr-o familie frumoasă și de oameni gospodari. Din păcate, a plătit cu viața, din cauza unei imprudențe. Nu merita, fiindcă era un caracter frumos, atent la detalii și chiar stau să mă gândesc cum de i s-a putut întâmpla o așa mare nenorocire. Nu era dintre aceia care să exagereze și să facă lucruri prostești. Probabil că ceva s-a întâmplat cu el în acea seară. Mie mi s-a rupt sufletul când am aflat vestea dispariției sale, un nod în gât mi s-a pus și de fiecare dată când îmi amintesc de el mă pufnește plânsul. Un astfel de caracter frumos modelat rar întâlnești într-o viață la catedră”, a mai spus fosta dirigintă a acestuia, Mirela Suhan, ajunsă acum directorul adjunct al Liceului Procopiu din Vaslui.

Prezența motocicliștilor la înmormântare călare pe motoarele puternice, motiv de polemică

Drama familiei este cu mult mai mare cu cât ei au semnat ca tânărul să-și ia permisul de conducere a motocicletei de la 16 ani. Practic ei au consimțit că acesta poate conduce motorul pe drumurile publice și într-un fel îl aveau sub supravegherea lor. Acum că s-a produs această tragedie este normal să îi chinuie gândul că dacă nu ar fi semnat, astăzi, fiul lor ar mai fi fost în viață. Trauma mamei însărcinate care și-a condus fiul pe ultimul drum chiar de ziua ei, mai este amplificată și de această întrebare care în timp o va măcina. Cu toții, cei prezenți la înmormântarea fiului ei cel mare, au încurajat-o să treacă peste marele necaz, dar numai Dumnezeu va ști cum se va cicatriza în timp această rană în sufletul ei. Prezența motocicliștilor la înmormântare călare pe motoarele lor de zeci de cai putere a fost văzută de unii participanți la înmormântare cu o anumită furie. “Ce mai caută și ăștia aici?” sau “Nu e destulă suferință oare, ca să mai defileze și ei pe aici cu motoarele lor?”, spuneau bătrânele strânse la priveghi, care pentru ele, motocicliștii sunt semnul răului. Părinții adolescentului însă i-au primit cu brațele deschise. Au conștientizat că își iau la revedere de la fiul lor, în modul lor nonconformist. Doar fosta dirigintă a găsit calea de mijloc și le-a explicat motocicliștilor că frumos ar fi fost să vină pe jos la înmormântare, arătând astfel că empatizează cu durerea familiei și că, în semn de respect față de cel care a murit, fac și ei un act de penitență și lasă motoarele deoparte. “Eu înțeleg acest curent, fiindcă am și în familia mea un motociclist. Dar în astfel de momente trebuie să fim solidari cu familia. Aici toți se roagă pentru iertarea sufletului celui care și-a pierdut viața în teribilul accident. Unii în tăcere, alții plângând sau unii strigându-și durerea, jelind la căpătâiul celui mort. Mult mai bine ar fi fost ca motocicliștii să-și lase motoarele mai departe și să fi venit pe jos la căpătâiul mortului. Ar fi fost un gest care ar fi produs mai multă empatie, iar furia unora s-ar fi estompat. Cu toții dăm vina pe motoare când se întâmplă astfel de nenorociri, iar în momentul în care le ambalezi și faci ture după cortegiul funerar, pare mai degrabă un spectacol prin care promovezi mișcarea motocicliștilor, decât regretul că un confrate s-a dus la Cer după un accident de motocicletă”, a mai spus Mirela Suhan, care în ultimii trei ani a pierdut trei elevi, toți morți în accidente de pe motociclete. Și la priveghi a fost un moment tensionat. Câteva bătrânele s-au luat de motocicliștii veniți să aducă un omagiu confratelui lor, călare pe motociclete: “Nu vă mai liniștește Necuratul! Veniți aici călare pe drăcoveniile voastre să mai răsuciți cuțitul în rana acestor părinți. Plecați să nu vă vedem!”. La înmormântare au fost prezenți peste 50 de motocicliști, atât din Văleni cât și din municipiul Vaslui. Mulți dintre ei nu-l cunoșteau pe David Ionuț, dar au venit din solidaritate pentru mișcarea lor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

 1. Are dreptate diriginta!
  La înmormântare se merge în liniște, decență, cu flori, nu în zgomot tembel și infernal de motociclete!
  Dar de unde să știe 50 de confrați, cu creierul cât bobul de mazăre??

 2. S-au dus cu pocnitorile de parca n-ar fi fost la înmormântare ci se trezeau cu uratul de anul nou. Asta denota totala iresponsabilitate in primul rand și întărește ideea ca nu au ce cauta cu mijloace autopropulsate pe drumurile publice sub varsta de 18 ani. Atata timp cat au inca puf in anumite zone, trotinetele li se potrivesc mai bine.

  • Chiar 20 de ani și dovada absolvirii unei forme de învățământ.
   Serios.
   Prea multă figurație, cocalarism,…..
   E vorba de viitorul țării noastre, totuși.

 3. Numai articole scrise aiurea si fara sens ! Condus iresponsabil?! Ce ai putea face pe 2 roti cand iti apare un caine sau un obiect in fata… dar multi vorbesc in necunostiinta de cauza .. mai bine v-ati abtine din publicarea acestor stiri mizerabile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.