-1.7 C
Vaslui
31-ian.-2023

VIDEO | La pariuri, pe banii statului! Mașina de la CJ Vaslui, transporturi speciale la Superbet

- Advertisement -
DIN BANI PUBLICI… Frații Marian folosesc mașina de la Consiliul Județean Vaslui pentru a pune bilete la agenția de pariuri sportive. Suntem curioși ce a trecut responsabilul cu foile de parcurs de la cabinetul vicepreședintelui Dan Marian, despre cursa făcută ieri la 14.58, pe ruta CJ Vaslui – Superbet, str. Traian.

INCREDIBIL… Dan Marian, proaspătul vicepreședinte reales al Consiliului Județean (CJ) Vaslui, dispune de bunurile instituției după bunul său plac. Ieri, una din mașinile înmatriculate pe CJ Vaslui, repartizată cabinetului acestuia, era condusă de fratele său, Iliuță Marian, care se grăbea să ajungă la agenția de pariuri de pe strada Traian din municipiul Vaslui, pentru a pune niște bilete. Zvelt, cu foile în mână, acesta nu a observat prezența jurnaliștilor, având grijă să intre cu dreptul în agenție, pentru a avea noroc. La ieșire, când a văzut că este filmat, nu a mai urcat în mașina CJ Vaslui, conștientizând că a fost prins cu mâța-n sac și, agitat, a început să vorbească la telefon. După ce s-a calmat, s-a dezlănțuit asupra jurnaliștilor, pe care i-a înjurat. Vremea Nouă a luat decizia să facă plângere penală atât împotriva acestui individ recalcitrant, dar și împotriva vicepreședintelui CJ Vaslui, Dan Marian, pentru abuz în serviciu, fiindcă dispune de banii și bunurile instituției după bunul său plac.

“Măi muistule, da’ de ce mă filmezi tu pe mine?”. Așa i-a “gratulat” fratele lui Dan Marian pe jurnaliștii de la Vremea Nouă care l-au surprins pe acesta în timp ce cobora din mașina CJ Vaslui, pentru a pune un bilet la o agenție de pariuri de pe strada Traian. Iliuță Marian, fratele vicepreședintelului CJ Vaslui, a fost surprins ieri, în jurul orelor 15.00, în mașina instituției, deși acesta nu lucrează la Consiliul Județean și nu are niciun drept de folosință a automobilului. Mașina pe care acesta o conducea este înmatriculată pe numele CJ Vaslui și are numărul de înmatriculare VS-09-WAT. Conform purtătorului de cuvânt al instituției, mașina este repartizată cabinetului vicepreședintelui Dan Marian.

Văzând că este filmat, la ieșirea din agenția de pariuri, acesta nu a mai urcat în mașina instituției. S-a apropiat de aceasta și apoi a virat brusc, conștientizând că săvârșește o infracțiune dacă urcă la volan. S-a scărpinat discret de dosul pantalonilor și s-a făcut că are treabă pe la magazinele din vecinătatea agenției. La un moment dat, a intrat într-o farmacie, iar după ce a vorbit la telefon, a plecat hotărât către jurnaliștii care se aflau pe partea cealaltă a străzii.

Reporterii Vremea Nouă au surprins modul în care acesta s-a adresat jurnaliștilor. În loc să explice ce caută în mașina instituției, acesta i-a înjurat: “Măi muistule, da de ce mă filmezi tu pe mine? Măi că…tule!”. Explicația i-o putem da acum. A fost filmat pentru că se afla la volanul unei mașini a unei instituții publice în timp ce își rezolva treburi personale, iar deplasarea s-a făcut din bani publici. Nu credem că există în fișa postului a vreunui angajat de la CJ Vaslui să ducă bilete la agențiile de pariuri în timpul programului. Pentru fapte asemănătoare, fostul comandant al Poliției Municipiului Bârlad, Vasile Chelaru, a fost reținut 24 de ore de procurori (n.r. pentru că s-a dus cu mașina instituției la o emisiune radio), iar fostului șef al IPJ Vaslui, Mihai Carp, i s-a făcut dosar penal, pentru că a folosit mașina instituției în scopuri personale (s-a dus la piață cu soția). Infracțiunea cercetată de procurori în cazurile de mai sus a fost abuz în serviciu. Suntem curioși dacă în acest caz procurorii vasluieni se vor autosesiza, mai ales că mașina repartizată cabinetului vicepreședintelui Dan Marian era condusă și de către o persoană care nu deține o calitate în instituția condusă de Dumitru Buzatu. Vremea Nouă a luat decizia să depună plângere penală, învățând din motivațiile pe care judecătorii vasluieni le-au dat în alte cauze în care redacția a fost acuzată de calomnie. În unul din procese, judecătoarea Diana Manole a spus că a scrie despre niște fapte pe care jurnaliștii le consideră penale devin calomnii, dacă nu sunt susținute în spate de plângeri penale. Reamintim că vicepreședintele CJ Vaslui, Dan Marian, și soția acestuia ne-au acționat în judecată, fiindcă am scris despre modul cum acesta a dat o țeapă uriașă Fondului de Garantare din România, iar apoi prin firma soției a încercat să cumpere activele firmei falimentate tot cu bani de la Fond. Adică, pe o parte țepuiești statul cu bani, ca mai apoi să-i ceri acestuia alți bani ca să cumperi aceleași active pe care statul le vinde pentru a recupera banii, o manieră pe cât se poate de “curată” a mafiei cu gulerele albe.

Dan Marian a venit pe jos și a ridicat mașina din fața agenției de pariuri

Iliuță Marian, când a văzut că este filmat, a făcut stânga-împrejur și cel mai probabil și-a sunat fratele de la CJ să-i povestească pățania. Spunem acest lucru fiindcă la o oră după ce acesta a ieșit din agenția de pariuri, pe strada Traian și-a făcut apariția marele vicepreședinte de CJ Vaslui, Dan Marian. În loc să dea explicații despre incident, dar mai ales să explice de ce fratele său pe bani publici merge cu mașina instituției pentru a pune bilete la agenția de pariuri, acesta, în aceeași notă zeflemistă ca a fratelui său, i-a tratat pe jurnaliști în aceeași manieră șmecherească: “Băi, dar cu ce te ocupi? Oi, ești fotograf!” După care acesta s-a adresat auditoriului: “Ăsta-i fotograf! Ha! Ha! Ha!”. Apoi, grijuliu, i-a spus jurnalistului: “Vezi că îți cade în …!”, însinuând că din copac e posibil să se trezească cu un găinaț de la o cioară. La întrebarea jurnalistului dacă știe cine era în mașină acum o oră, acesta a încercat să inducă ideea că el era la volan în momentul parcării. Numai că filmările puse la dispoziție de pe camerele de supraveghere ale Primăriei Vaslui îl contrazic. Nu acesta era la volan, ci fratele său, Iliuță Marian. O cameră aflată în dreptul blocului ANL a surprins acest moment. Șmecherește, acesta le-a răspuns jurnaliștilor, încercând să ascundă adevărul: “Ce, nu-ți place cum am parcat mașina?”. Acesta a vrut să inducă ideea că jurnaliștii filmau mașina vicepreședintelui CJ, fiindcă ar fi fost parcată într-un loc nepermis. Cam asta s-ar putea înțelege din declarația acestuia: “Băi, filmează și indicatorul ăsta, cu parcarea interzisă!”. Într-adevăr, la un metru de unde fratele lui Dan Marian a parcat mașina era un indicator cu parcarea interzisă, însă sub acesta era și indicația că este interzisă parcarea pe o distanță de 30 de metri, din locul unde era fixată și trecerea de pietoni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

 1. Unii chiar de au fost arestați tot nu s-au învățat, se cred stăpâni și nemuritori în funcție, folosesc banul public după bunul plac.

  • Stii ce am ras de Marean…era la o televiziune locală si unul a sunat si l-a acuzat că i-a furat porumbeii” porunbeii” :))) cum zic unii certați cu LB română.Sunt curios daca chiar era adevarat.Deci va spun, faza chiar s-a petrecut…cred ca La Antena 1 Vaslui.Va dati seama ce individ este acest Marean?Poate vede cineva si scrie.

 2. Mi-a plăcut ancheta jurnalistică! Mașina …vremii noi a stat o oră să vadă cine și cînd vine sa ridice autovehiculul consiliului județean! Tare de tot! Pai de ce nu ați anunțat poliția să constate parcarea interzisa??!!!O rezolvați pe loc,fără alte mărturii.
  Pe de altă parte, chestia asta cu…pusul biletelor la loterie folosind mașină instituției e doar un mizilic! Este de imaginat că mai mult de 50% din deplasări sint făcut strict in folosul personal și nu doar pe 1 sau 2 km ci pe distanțe de zeci de km.Si asta pentru că așa e la stat; privatul își pune benzina din banii lui și nu-i convine sa arunce cu banii in vînt ,deși nu sînt prea multi privați fara mașină! De exemplu,sînt cîțiva prin bazar care nu găsesc locuri de parcare pentru merțanurile lor cînd vin la ” serviciu” să-și vînda marfa,la fraieri, mai scump decît la Dedeman .

 3. Undeva, Marian are dreptate. Undeva!
  Vrn, Timo, chiar sunteți fraieri dacă credeți ca ati descoperit America un privința folosirii abuzive a mijloacelor de transport din primarii. Cu marea se întâmplă asta.
  Vezi Primaria Bacesti (PCB), chiar și a liberarilor din Negrești (PON).
  Ia stai Timo cu ochii pe ele și apoi revino cu un articol.
  Dar nu o vei face.

 4. Dacă știa ca nu a greșit cu nimic, nu-și mai chema fratele să vină să-și ia mașina! Alooo, doamnele instituții ale statului român, mai sunteți acasă?

 5. E ,, regulă de partid” …. Și primarul ,și vicele, și alții din ,,sistem” folosesc mașină primăriei Miclești pentru orice scopuri personale: cumpărături, bazar,plimbare, etc….

 6. Oricum treaba a fost făcută foarte bine.Asa ferată cu sunt ăștia? Nu au o tigaie de masina?Vai de mama lor.Mai joacă si la pariuri.Is morti de foame si puturosi, clar.Iaca rapanosii dinastia au fost pe la conducerea județului, a țării etc.Cum sa mai dai înainte? Boschetarii județului.Parca sunt boschetarii aia de pe la Independența și de prin alte locuri care joacă la pariuri sa aiba ce ” lucra” si bani de tigari( de contrabanda) si cafea la 2 lei.

  • De asemenea ar trebui sa știm și noi ce tot caută aproape zi de zi la CJ în clădire și intra de parca ar fi la el acasă la pizzeria doamnei… Dar chiar ce a mai fost și cu talentele de la pizzerie… Și acu au năvălit la Vaslui… Rușinos. Miliția ar trebui sa se sesizeze, părerea mea și nu numai a mea… Țepari

 7. :))) prietenul managerului spitalului din husi si a directorului sau financiar!! Si acesta s-a injurat cu vremea noua dupa cum scriau intr-un articol. Cred ca asa e linia de partid. Scriau ca se copiaza unii pe altii . Induc ideea de santaj , acum acesta induce ideea de nevinovatie. Bravo !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.