25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

VIDEO | La Vaslui, au început să fie sparte și spălătoriile cu fise. Hoții nu aveau bani de “păcănele”

DISPERAȚI…Nici hoții nu mai au onoare în orașul lui Pavăl. Au atacat o spălătorie cu fise, crezând că dau lovitura. Au plecat cu 1000 de euro, pe care probabil au încercat să-i multiplice la “păcănele”

SPARGERE… La Vaslui, hoții au devenit disperați. Au atacat o spălătorie automată, în care clienții pun bancnote într-un “tonomat” și-și spală singuri mașinile, crezând că vor pleca cu o pradă bogată. Dar nu au reușit să fure decât maxim 1.000 de euro. Trist este că hoții au acționat în liniște, fiind protejați de ochii lumii de un gard viu, plantat chiar de Primărie. Deși zona este una destul de frecventată și în timpul nopții, hoții au spart casetele cu bani destul de relaxați, fără să fie văzuți și auziți de nimeni. Au stat în acea locație cam vreo 12 minute, fără să fie deranjați. Proprietarul crede că locația a fost aleasă de hoți, tocmai din cauza acelui gard, care le asigura protecția: “Am cerut de mai multe ori primăriei să-l tundă sau să-l scoată, dar nu am avut cu cine discuta. Acest gard viu e plantat pe terenul meu și numai necazuri îmi aduce”, spune păgubitul. Proprietarul crede că lovitura este dată de indivizi antrenați în spargeri, care probabil au rămas fără bani de păcănele.

Sâmbătă seară, o spălătorie automată de tipul self service (clientul își spală signur masina) din Vaslui a fost prădată de doi hoți profesioniști care au golit casetele cu bancnotele adunate de peste zi. Suma furată este mică, în jur de 1000 de euro, însă paguba este destul de mare, fiindcă hoții au distrus acele casete în care proprietarul încasează banii, iar costul uneia este destul de mare, în jur de 300 de euro. În total, aceștia au distrus vreo cinci astfel de dispositive, inclusiv cel de la aspiratorul industrial, iar costul total al pagubei se ridică undeva la 2,500 de euro. Interesant este modul în care aceștia au acționat. Cu cagule pe față și cu răngi, au intrat în locația spălătoriei prin spate, făcând o gaură în gard. În timpul operațiunii, aceștia au acționat fără nicio emoție, mai ales că din stradă nu puteau fi observați, fiindcă exista un gard viu înalt de doi metri. Așă că hoții au acționat în liniște, fără să fie observați de cei care tranzitau zona. Polițiștii veniți la fața locului au ridicat probele și speră să-i prindă pe hoți destul de repede, chiar dacă aceștia s-au ferit să lase urme. Au venit echipați cu mănuși din piele pentru a nu lăsa amprente, iar fețele și le-au acoperit cu gluga și cagule. “Au intrat prin spate. Probabil s-au dus pe digul râului și, la adăpostul întunericului, au pătruns în incinta spălătoriei. Au golit casetele cu bani și s-au făcut nevăzuți. Nu știm exact câți bani au furat, dar noi estimăm în jur de 4.500- 5.000, fiindcă erau încasările din acest weekend, când lumea vine și-și spală mașinile mai des decât de obicei”, spune proprietarul spălătoriei.

Proprietarul este supărat, fiindcă plătește degeaba impozit la Primărie

Spălătoria prădată de hoți este la ieșirea din Vaslui, înspre Bârlad. Acolo, Primăria Vaslui a instalat acum câțiva ani un gard viu care acum a crescut și măsoară peste doi metri. Hoții au acționat în liniște la adăpostul acestuia. “Am rugat pe cei de la Primărie să vină să curețe gardul, dar nu au venit. Când am vrut să mă apuc eu, au răsărit ca din pământ doi polițiști locali care mi-au interzis. Acum, iată că hoții au acționat fără nicio teamă, chiar dacă spațiul este prevăzut cu cameră video, așa cum prevede legea. Polițiștii locali demult nu mai patrulează prin zonă, așa că mă întreb de ce mai plătesc impozite la Primărie. Dacă mașinile care ies din spălătorie lasă apă pe carosabil sunt amendat, la un moment dat au venit să mă verifice unde se scurge noroiul pe care-l lasă mașinile. Acum ar trebui ca eu să le imput paguba, fiindcă hoții au acționat la adăpostul gardului pus de ei. Dacă reprezentanții Primăriei nu taie gardul așa cum prevede legea la 1,5 metri, cum acesta este plantat pe terenul meu, o să-l scot cu toate consecințele. Nu se mai poate. Muncim doar să plătim taxe și impozite, iar când vine vorba de profit ne prădează hoții”, spune proprietarul spălătoriei K-9, destul de supărat din cauza furtului.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Da intradevar dacă era pnl la guvernare ,nu mai erau hoți în acest județ, da Pavel e de vina da ,dacă era pnl poate prindea si „Umflatu” un post mai bun nu mai stătea sa bage shaorma în sediu toată ziua da .

  2. Lăsați spălătoriile! Cine a permis și de unde au aprobare cei care s-au ocupat să taie copacii de pe strada Traian,in fața celor 2 farmacii. Primii 2 din fața Recumed, de lângă trotuar, au fost tăiați săptămâna trecută. Și nu erau bătrâni, se văd la bază. Ați înnebunit de tot? Are habar primarul,sau cine se ocupă de arborii din oraș? Ii taie oricare firmă vine în oraș pt canalizare sau ce lucrări se fac? Arborii aceștia au crescut în mulți ani și voi ii tăiați intr-o zi ticăloșilor!

    • Da Radu… si pe mine ma supara vremea, ca nu ploua mai des. Si soarele asta de ar fi un pic mai dulce la amiaza. O nenorocita si vremea asta. Sigur primaria si guvernantii sunt de vina, ca nu ploua. :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here