spot_imgspot_img
11.6 C
Vaslui
19-apr.-2024

VIDEO | Momente impresionante: Francisc, tânãrul sofer de camion mort într-un accident în Germania, întâmpinat cu aplauze, de sute de huseni si masini!

- Advertisement -

DUREROS… Un Husi întreg a vrut asearã sã fie parte din dureroasa poveste a tânãrului Francisc Cioloca, al cãrui trup neînsufletit a fost adus acasã! O multime impresionantã de huseni, cu sute de masini, l-au asteptat pe tânãrul de 29 de ani, în marginea orasului, în Dobrina. Când masina funerarã a ajuns, multimea a început sã îl strige pe bãiat si sã aplaude cu putere, ecoul ridicându-i numele spre cerul noptii, ca o ultimã rugãciune. Lacrimi curgeau fãrã sir pe obrajii celor veniti sã fie solidari cu durerea acestei familii, pentru cã nimeni nu ar fi putut sã rãmânã indiferent în fata unei tragedii ca aceasta. Cortegiul a pornit spre oras si a fãcut un ocol pe strada 1 Decembrie, iar claxoanele prelungite fãceau sã tresarã sufletele tuturor. Masina funerarã a ajuns la un moment dat în fata casei pãrintesti, acolo unde oamenii puseserã pe trotuar zeci de cadele aprinse si de flori. Multimea iar l-a strigat pe bãiat „Francisc, Francisc”, în aplauze puternice si în plânsul sfârsietor al celor care au trãit profund tragedia unor pãrinti, nevoiti sã îsi ducã copilul drag, o floare de bãiat, cu toatã viata înainte, pe cel din urmã drum.

Unul dintre prietenii lui Francisc, Ionut Cãtãlin, care are aceeasi pasiune pentru condusul masinilor de mare tonaj, a venit sã îl astepte la Dobrina cu un cap tractor, pe geamul cãruia a lipit o fotografie cu Francisc. Alãturi erau zeci de oameni, zeci de masini, care parcã se înmulteau de la o orã, la alta. Cu lumânãri si flori în mâini, cu lacrimi curgând pe obraji, dar si într-un zgomot de claxoane, care pãrea, în ecoul prelung, un strigãt de suferintã – asa a fost întâmpinat Francisc Cioloca, asearã, în Husul sãu natal, în dealul Dobrinei. Desi a plecat peste hotare zâmbitor, cu multe sperante, s-a reîntors acasã în sicriu, dupã un accident de-un tragism greu de închipuit. TIR-ul condus de husean pe o autostradã din Germania a intrat în coliziune cu un alt vehicul de mare tonaj, iar, în urma impactului extrem de violent, camionul condus de Francisc Cioloca a luat foc. Niciun fel de sansã nu a mai putut avea conducãtorul auto, de vreme ce, dincolo de rãnile inevitabile într-un asemenea impact, cabina sa a mai fost cuprinsã instant si de un foc mistuitor. Poate dacã nu izbucnea incendiul, ar fi fost scos în viatã sau ar fi iesit singur cu ultimele puteri, dar totul a fost ca o capcanã a mortii din care Francisc Cioloca nu a mai putut scãpa. Fiind în zonã mai multe vehicule oprite, au sãrit colegi soferi de pe alte TIR-uri sã încerce sã îl ajute, cu stingãtoare, cu ce au putut, dar totul a fost în zadar. Au venit în scurt timp si echipaje salvatoare ale autoritãtilor germane, dar era mult prea târziu pentru tânãrul de 29 de ani. La Husi vestea a fost una socantã. Sunt multi localnici tineri ca si Francisc, plecati la muncã pe TIR, iar o asemenea tragedie dã fiori reci acestora si familiilor lor. Poate de aceea reactia comunitãtii a fost una atât de implicatã în acest caz. Drept dovadã, dincolo de sutele de mesaje de condoleante si de încurajare pentru familia îndoliatã, localnicii au venit sã îl întâmpine pe Francisc în marginea orasului, într-un gest emotionant si plin de compasiune.

Trupul neînsufletit a fost adus pentru un ultim rãmas-bun, la casa pãrinteascã din Corni, înainte de a fi depus la capelã

Cortegiul funerar a pornit din dealul Dobrinei cãtre cartierul Corni, iar momentul în care sicriul cu trupul neînsufletit a ajuns în fata casei pãrintesti a fost unul aproape de nesuportat pentru pãrintii lui Francisc, dar si pentru toti apropiatii care nu si-ar fi închipuit niciodatã cã vor trãi asemenea clipe. A fost un ultim rãmas-bun pe care bãiatul si l-a luat astfel din locul cel mai drag. „Nu se poate spune în cuvinte. Oricine e pãrinte, numai dacã încearcã sã îsi închipuie asa ceva, se prãbuseste cerul pe el. Cum sã poti îndura asemenea tragedie? Fereascã Dumnezeu de asa ceva pe toatã lumea! Sã le dea Dumnezeu multã putere acestor oameni! Sã se ia cu gândul cã acum Francisc este un înger, care îi vegheazã de sus”, a spus unul dintre prietenii tânãrului. „Au venit si motociclistii din Husi, sã îl întâmpine pe Francisc, dar, întrucât cortegiul a întârziat, s-a fãcut searã, frig si motoarele au fost retrase. Oamenii însã au rãmas aici, ca sã îl întâmpine pe Francisc. Nu mai sunt cuvinte de spus în fata acestei suferinte. E cumplit!”, a spus Gabi Romila, verisorul lui Francisc. Trupul neînsufletit a fost depus la Capela Bisericii din Corni. Înmormântarea va avea loc pe data de 28 martie, la ora 11.00.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa-l ierte! Ca orice bun crestin,indiferent de confesiunea din care face parte,ca e catolic,sau ortodox etc ,regretam plecarea prematura a unui om,in imprejurari grave.Adaug un lucru care mi se pare deplasat,faptul ca s-a aplaudat,lucru care se face doar la personalitati marcante din cultura si la eroi,acei oameni care isi dau viata pentru tara.Aplauzele,in aceasta situatie sunt deplasate,erau suficiente,prezenta si decenta
    Condoleante familiei indurerate!

  2. Hai bai lasa-ma! Asta ce erau national mai este?? Ca sa vezi cat de proasta este natia asta imbecila si inculta… vine asta care a adormit la volan in țară ars marletii il aclama ..a murit dr Bourceanu un mare om al urbei ..unul dintre cei mai decenti si mai deosebiti oameni si niciun marlan obosit in semn de respect nu circ ieftin de asta .. nu face cordon de o parte si de alta a strazii sa tina un moment de reculegere si sa zica Dumnezeu sa-l ierte!!!

  3. Dumnezeu sa-l ierte!!! Pacat, mare pacat!

    Cat despre cocalarii ce l-au asteptat ce sa zic …. marlani sadea, il asteapta precum o galerie un jucator si dupa asta claxoneaza si deranjeaza un oras intreg, acelasi prost obicei ca la nunta inventat tot de marlani…

    Mai bine ati claxona conducerea orasului/ tarii cerand locuri de munca mai bine platite, sa nu mai fie copii ca Francisc nevoiti sa plece din tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.