spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
25-feb.-2024

VIDEO| Noapte de coșmar pentru autoritățile vasluiene: autocare în șanț, mașini blocate pe trecerea de cale ferată, gravide izolate. Mai multe drumuri au fost închise!

- Advertisement -

Iarna și-a intrat, din plin, în drepturi în județul Vaslui, iar autoritățile fac față cu greu problemelor apărute din cauza zăpezii căzute în ultimele ore.

Potrivit prefectului Daniel Onofrei, în noaptea de luni spre marți s-au înregistrat mai multe intervenții de urgență în diverse zone de pe raza județului Vaslui. Primul apel la numărul de urgență 112 a anunțat că un microbuz în care se aflau 9 persoane a rămas blocat în zăpadă pe raza comunei Perieni. Persoanele blocate aveau provizii, iar mijlocul de transport dispunea de carburant. În urma coordonării cu Serviciul de Drumuri Naționale, a fost trimis un utilaj tip freză pentru deblocare. Conducătorul auto vinovat de nerespectarea interdicției instituite va fi sancționat conform prevederilor legale.

 

Intervenție de peste opt ore, pentru o gravidă de la Măscurei

În paralel, tot în cursul nopții trecute, a fost înregistrat un apel la numărul de urgență 112 din partea unei ambulanțe care se deplasa către o femeie însărcinată. Salvarea a rămas blocată în zăpadă pe raza comunei Pogana în timp ce se deplasa spre localitatea Măscurei. “În cursul nopții, ambulanța Vaslui a fost solicitată să intervină la Mascurei pentru o gravidă aflată la a patra naștere. A fost trimisă o ambulanță SAJ B2 din Bârlad care însă a rămas blocată în zăpadă și viscol. A fost trimisă de la ISU Vaslui o șenilată dar între timp cadrele medicale au ajuns la domiciliu cu ajutorul autorităților locale care au venit în sprijin cu un utilaj. Nașterea era declanșată, iar cadrele medicale au asistat gravida la domiciliu, această născând un băiat sănătos. Au încercat apoi să plece spre spital cu acel utilaj, au ajuns la ambulanță, între timp ajunsese și șenilata, dar viscolul puternic nu le-a permis. A fost trimisă o a doua ambulanța SAJ B2 care a mers cât le-a permis drumul apoi au mers pe jos peste jumătate de kilometru, au ajuns la prima ambulanță, au preluat în brațe nou-născutul, au reușit să ajungă înapoi la a doua ambulanță și în final au ajuns la Spitalul Bârlad  În schimb, gravidă a rămas în prima ambulanță cu primul echipaj până când a fost deblocat drumul de utilajele de deszăpezire. Au ajuns acum câteva minute și ei la spital cu gravida. În total intervenția a durat aproape opt ore” a precizat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui Un rol decisiv în acest caz l-a avut viceprimarul comunei Pogana, care a intervenit la caz cu mașina lui personală, cu tracțiune 4×4.

Mașini blocate, TIR-uri în șant

La ora 05:06, în această dimineață, a fost semnalată o altă situație de urgență: un autoturism a rămas suspendat pe pasajul de cale ferată de la Buhăești. Persoanele aflate în vehicul au fost evacuate în siguranță, iar în regim de urgență a fost anunțat personalul de la CFR pentru a preveni un posibil incident tragic. Autoturismul a fost ulterior scos de pe calea ferată.De asemenea, tot în această dimineață, la ora 05.13, a fost raportată o altă situație de urgență, un autocar înmatriculat în Republica Moldova a derapat și a rămas blocat în șanț, pe Drumul European, la intrarea în localitatea Târzii. Autoritățile au intervenit prompt pentru a gestiona situația, asigurând evacuarea pasagerilor și începând operațiunile pentru deblocarea autocarului și restabilirea circulației rutiere în zonă.

Mai multe drumuri închise

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, DN 11 A, tronsonul cuprins între kilometrii 68 și 94 (Căbești – Bârlad), este în continuare închis circulației. De asemenea, DN 24 B, tronsonul cuprins între kilometrii 35 și 47 (Huși – Albița), este restricționat pentru vehiculele cu o greutate mai mare de 7.5 tone. Totodată,  începând cu ora 7.30, s-a luat decizia închiderii DN 24 A, tronsonul cuprins între kilometrii 56 și 96 (Berezeni – Huși). Din cauza ninsorii abundente și a viscolului și DJ 242 F Trestiana-Grăjdeni-Vinderei este închis circulației. De asemenea și DC 74 Fruntiseni este închis. Probleme sunt și pe Drumul European 581, între Vaslui și Bârlad, unde pe porțiuni mari de drum, din cauza zăpezii viscolite, se circulă pe o singură bandă.

Crasna – Husi
Crasna – Husi
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Autoritati mai delasatoare, mai lenese si fara bun simt ca la Vaslui n-ai sa vezi. De oriunde vii din tara, cand intri in orasul asta parca intri in zona crepusculara. Incompetenti, indolenti si smecheri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.