spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

VIDEO | Nuntă în stil UK, între blocuri la Vaslui, cu triluri de fanfară și la concurență cu slujba de duminică de la Biserica Sf. Parascheva (FOTO)

- Advertisement -

AROGANȚĂ… Petrecere de nuntă de prost gust printre blocuri la Vaslui, la doi pași de Primărie! O familie venită din UK a ținut să le arate vecinilor opulența în care se scaldă cu banii câștigați la muncă, în străinătate. Așa că, la concurență cu slujba de la biserica Sf. Parascheva, au organizat o petrecere la scara blocului, cel mai probabil cu ocazia gătitului miresei. Ineditul situației a fost acela că cei 12 instrumentiști ai fanfarei au fost destul de matinali. Au dat deșteptarea în cartier la ora 10.00, de dimineață. Cei care și-au permis să lenevească în paturi într-o zi superbă de duminică au fost sculați de acordurile melodiei “Hora Muzicuțelor”, cântată un pic cam fals de instrumentiștii aduși cu microbuzul la eveniment. Pentru a fi o petrecere cu ștaif, organizatorii au scos în stradă un cort roșu pe care l-au așezat în mijlocul aleii pe unde circulă oameni și mașini, sub care au așezat o masă cu dulciuri, sucuri și șprițuri, pentru muzicanți sau cască gură. În acest decor tipic vasluian  se învârteau două persoane, probabil nașii, îmbrăcați la patru ace cu accent londonez și cu limuzina cu numere de UK, trasă la scară și gătită corespunzător pentru nuntă.

Polițiștii “obraznici” care au stricat cheful “londonezilor” s-au stropșit și la polițiștii primarului

După vreo 40 de minute de cântat a apărut și un echipaj de Poliție sosit la fața locului, în urma unei reclamații de la locatarii din zonă. În batjocură, formația a început să cânte “Marșul”, ca și cum polițiștii care au descins la eveniment erau musafirii de onoare așteptați. La un semn al organizatorului (sau al nașului) fanfara a încetat să mai chinuie urechile locatorilor din zonă. De la biserica aflată la o sută de metri de blocul nuntașilor, se auzea în surdină “Tătal Nostru”, semn că Sfânta Liturghie s-a terminat. Polițiștii au întrebat cine este organizatorul și acesta și-a făcut apariția, mândru ca un cocoș. Era tocmai acea pesoană, îmbrăcată la patru ace, care se tot agita printre lăutari. S-a legitimat și le-a spus polițiștilor că are aprobare de la Primărie. Un polițist local mai durduliu a intervenit și le-a spus că documentul pe care-l au ei, nu este o aprobare și un act prin care li se aduce la cunoștință că nu au voie să tulbure linistea și ordinea publică. Acel act fusese eliberat de conducerea Poliției Locale, după ce organizatorii evenimentului au făcut o cerere la primarul orașului, Vasile Pavăl, care ulterior a fost dirijată către structura sa de Poliție. Polițitul de la Poliția Municipală s-a stropșit la polițistul local al lui Pavăl și l-a invitat să părăsească zona: “Mergeți vă rog mai departe” a spus autoritar acesta, făcându-l pe polițistul durduliu al lui Pavăl să plece capul și să degajeze terenul.

Discuții inutile între polițiști și așa zișii “organizatori”, stranieri puși pe harță, capabili doar de celebra replică, “La voi aici, în România!”

Polițiștii hotârâți să curme acest eveniment zgomotos din centrul orașului au făcut doar figurație, chiar dacă au venit însoțiți și de o patrulă a Jandarmeriei. Aici s-au izbit de obtuzitatea organizatorului, dar mai ales de acea hârtie pe care organizatorii o tot fluturau. Dialogul dintre polițist și organizatori a fost parcă copiat din filmul lui Horațiu Mălăele, “Nuntă Mută”. Replicile soției celui care și-a asumat eticheta de organizator au fost de film. Îmbrăcată într-o rochie scurtă, dar cu un fel de trenă de păun a zis: “Ce fac cu toți oamenii aceștia? Am făcut o masă, o să vină acuși și cameramanul. Ce să fac? Opresc distracția la oameni?! Au cheltuit niște bani (n.r. probabil mirii) și noi (n.r. probabil că sunt nașii, în fața polițiștilor și-au asumat doar rolul de organizatori ai evenimentului)”. Polițiștii “intransigenți” au încercat  și au continuat misiunea, dar nu prea le-a ieșit. Totuși le-au pus în vedere celor prezenți, dar mai cu seamă organizatorilor că discuția lor este înregistrată, audio, video. Și cam atât, fiindcă auzind cele spuse, organizatorul s-a întors cu spatele și pe un ton zeflemitor a spus celor care s-au strâns ad-hoc la petrecerea de la scara blocului: “Uite vine și Jandarmeria, băi! Câte echipaje…(n.r. se miră). E o intervenție puternică, deci cheamă toată Poliția. Că, deh! E o intervenție puternică!”.

Apoi, acesta și-a dat seamă că, cămașa îl strânge la gât și cu un gest de lord englez și-a așezat elegant papionul, care se încăpățâna să stea așa cum își dorea stăpânul. Adrenalina i-a dilatat acestuia jugularele de la gât și normal că-l incomodau din cauza gulerului scorțoș al cămășii. Cu o voce gâtuită a mai spus sfidător: “Hai, să mai dăm telefon să mai vină două mașini de jandarmerie!”

Oficial, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale, dar nu știu dacă au fost amendă sau avertisment

Între timp, polițiștii îi explică soției organizatorului că hârtia “pe care au au la mână” nu este o autorizație de spectacol, ci doar un document care le permite acea adunare, cu condiția să respecte prevederile Legii 61 și anume să nu mai tulbure liniștea publică. Respectuos aceștia i-au anunțat  pe nuntași că au primit doar un avertisment verbal, iar dacă mai vin a doua oară, nu va mai fi în regulă și vor fi sancționați contravențional. Au plecat ferm convinși că s-au făcut înțeleși, dar în urma lor  organizatorii iar au dat tonul la fanfară. Așa că mașinile s-au retras de la eveniment pe acorduri lăutărești. Deși fanfara a mai cântat încă o oră și jumătate polițiștii nu au mai venit la fața locului, să aplice sancțiuni, lăsându-i să tulbure nestingheriți liniștea publică. Ulterior, prin vocea purtătorului de cuvânt, reporterii Vremea Nouă au aflat că la acest incident polițiștii veniți au aplicat sancțiuni contravenționale, dar nu au specificat dacă a fost vorba de amendă sau avertisment. Cert este că intervenția polițiștilor a fost nulă, fiindcă fanfara tocmită de londonezi a cântat trei ore, exact cât au cerut ei prin adresă la primarul Vasile Pavăl.

Soția organizatorului, probabil nașa mare, discurs de stranier frustrat că România nu le permite să facă ce vor când vin în concediu

Și soția organizatorului s-a dezlănțuit, după aroganța soțului care cerea la fața locului mai multe echipaje de Poliție. Aceasta a ținut un discurs de față cu polițiștii, de parcă ar fi făcut un live pe Facebook pentru toți “urmăritorii” din Vaslui: “Da’ ce! Am spânzurat pe cineva? Așa-i în România! Uite cum e în România! Bă (n.r. adresându-se mulțumii). Cine a sunat? Cui nu-i convine, acolo la Poliție, ce facem noi aici? Avem foaie la mână! Care-i dușmanul acela? Vin și eu o dată pe an acasă și mă trezesc cu reclamații. Dați-o dracului de treabă!” Cineva din public a completat dezaprobarea stimabilei și imediat aceasta a mai completat: “Nu-i nici oră târzie și am și foaie la mână!”

Surpriza celui care a făcut reclamație… I s-a spus că deranjarea liniștii publice nu este o urgență și să nu mai sune la 112

OPINIE… Locatarii din blocurile situate în spatele Primăriei au avut surpiza să fie deranjați încă de la primele ore ale dimineții de duminică de “trilurile” unei fanfare care falsa destul de penibil. Parcă nu le-a ajuns că de o săptămână zona e răscolită de excavatoare și picamere care lucrează la schimbarea conductei de apă. Așteptau acest sfârșit de săptămână pentru a se odihni, dar nu a fost cu putință din cauza petrecerii londonezilor, care au ținut ca gătitul miresei să fie la concurență cu slujba de duminică, de la biserică. Unii dintre ei au sunat la 112 și nu mare le-a fost mirarea să fie bruscați, după ce operatoarea de la Serviciul Unic le-a făcut legătura la Poliție. “Domnule, trimit un echipaj acum acolo, dar vă rog ca de acum să nu mai sunați la 112, pentru astfel de evenimente. Faptul că e zgomot mare, în accepțiunea noastră, nu este o urgență. Așa că, pe viitor, vă rog să sunați la Poliția Locală, la telefonul 0235.303.404!”. Oamenii s-au conformat și nu au mai avut curaj să sune la 112, chiar dacă petrecerea a mai continuat încă o oră și jumătate după plecarea echipajului de Poliție. Și nici la Poliția Locală nu au mai apelat după ce au văzut cum a fost bruscat echipajul acestora, de colegii mai mari de la Poliția Națională. Prin urmare, londonezii și-au făcut numărul, folosindu-se de acea “țidulă” dată de primar. Ce-i drept, în acea hârtie nu scria că nuntașii au voie să petreacă cu fanfară la scara blocului trei ore, deranjând locatarii din zonă, dar a fost suficient ca londonezii care fac obiectul acestui articol să se comporte de această manieră. Și aceasta, în condițiile în care primarul este destul de sever când vine vorba de liniștea publică. Terasele sunt închise la ora 22.00, parcurile și locurile închise și sigilate noaptea, cum s-a întâmplat cu cel de peste drum de Poliția Județului. Mai mult, începând cu 1 Mai, nuntașii care-și doresc să le fie oficializată căsătoria în alte locații decât în sediul Primăriei li s-au interzis până și acest drept. Dar unii au voie să facă ce vor, inclusiv petreceri la scara blocului cu fanfară, la primele ore ale dimineții, la concurență cu slujba de la biserică. Probabil sunt protejații acestui oraș, acoperiți de politicienii aflați vremelnic în fruntea administrației publice locale. Ei sunt cei care fac parte din categoria “mândri că sunt vasluieni”, fiindcă altfel nu se explică cum de într-un oraș unde numai pensionarii au drepturi poate cânta fanfara la o scară de bloc, trei ore, pentru o banală petrecere de nuntă. Alții, fără pile, își gătesc miresele pe melodii cântate în surdină la acordeon, la mică înțelegere cu vecinii de pe scară, alții o fac la scenă deschisă cu o fanfară de amatori, dar dotați cu instrumente cumpărate din fonduri europene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

25 COMENTARII

 1. ALO PUPINCURISTULE DE CE VORBESTI IN NUMELE ALTORA DIN BLOCURILE VECINE –-CA DERANJEAZA POPULATIA NU POATE SA DOARMA –-DACA ESTI OBOSIT SI AI MUNCIT TURA DE NOAPTE DORMI CA PORCUL –-DAR RAUTATEA DIN TINE CE VREI SA DEMONSTREZI –-ASA LE ESTE OBICEIUL LOR –-MAI RAU CA A FACUT DE RIS SI POLITIA –A VENIT COMANDANTUL POLITIEI –TAM –MAJOR CU JANDARMI MAI CEVA CA LA CRIMA –-UNDE SE BAT SI FURA CE FAC EI –-ALO NENEA PAVEL VINE CAMPANIA ELECTORALA IAR PLINGI PE LA CASELE LOR

 2. Din `UK`…?? LOL
  și vii cu o jerpelită de fanfară de 2 lei de pe vremea lui Cioroi cvintul…
  Păi unde ați văzut voi așa ceva în Anglia? poate la pakistanezi :))
  salam alecum!
  Nici o treabă!

 3. DRAGI STRANIERI! (pentru cei cu rațiune – adică ptr cei care judecă sau cum se mai spune la noi, ptr cei cu minte/creier).
  Suntem in anii 2000 și pretențiile civilizației sunt altele! Pentru evenimente private, nunți, botezuri, praznice, onomastice s-au inventat săli de evenimente, unde îți poate bubui muzica in cap până ce ieși amețit de cap din acel local. Spațiul public-domeniul public, NU este al primăriei, al poliției sau al altei autorități, este al nostru al tuturor. Dar! Nu poți tu cetățean (indiferent de unde ești și de unde vii) să obligi pe altul (minimum unu) sau mai mulți să îți suporte ție zgomotele. Nu are nicio importanță genul muzical. Acesta in spațiile publice, deschise, este INTERZIS așa cum prevede legea 61.
  RUȘINE POLIȚIEI CARE TOLEREAZĂ!
  Indiferent că ești stabilit in România sau in străinătate, poliția ar trebui să fie fermă, poliția ar trebui să patruleze și să constate singură astfel de fapte, poliția ar trebui să aplice ferm – din prima, sanctiunea maximă in astfel de cazuri (NU AVERTISMENTUL). Astfel poți descuraja astfel de fapte. Dacă nu ești autoritar din prima, rezultatul se vede… unii râd de tine ca instituție, alții prind curaj și copie și ei același tip de comportament, alții rămân in suferință.
  Acest caz prezentat de VRN , nu face decât să cufunde in rușine POLIȚIA, fiindcă petrecăreții și-au realizat interesul.
  Poate VRN va trece si in serile de weekend prin Băcești să vadă și acolo cât de autoritară este poliția (trafic blocat, grătare în mijlocul străzii etc ca doar este luna august-luna stranierilor – iar noi proștii trebuie să suportăm) .

  • Aveți perfecta dreptate. Poliția trebuia să fie fermă, să dispună imediat degajarea zonei și sa nu plece până nu se strângea calabalâcul și se reinstala ordinea. Și să aplice amenda maximă pentru tulburarea ordinei publice, nu să negocieze ca la piața cu „organizatorii”. Poate în acest fel îi descuraja pe alții să mai organizeze paranghelii pe domeniul public. S-a demonstrat o dată în plus că politia este o instituție slabă, populată de amatori. Polițiștii „negociatori” or fi fost felicitați de șefii lor pentru intervenție? Da domnu primar Paval ce părere o fi având de polițiștii locali prezenți acolo?

 4. Ce pretemtii sa ai de la oarece cocalari de emigranti?Aia,de se rușinează și pământul ca ii fac umbra.Atâta știu,atâta fac.Nu cunosc cuvântul DECENTA dar,nici nu au cum.Oricum sunt analfabeți.Și mire/mireasa de eram in locul lor,nu acceptam asemenea circ.Iar cocalarul Sef …..MARSH la fecale vit-o…Nuuuuuu,nu Mercedes.Marsh cocalarilor.

 5. Ce atâtea comentarii ? Sa fie clar: nu si voie sa deranjezi liniștea publica ! Ce crezi ca ai în plus dacă vii din străinătate? Nimic! Ca te insoti? Mare scofala! E problema ta și tu,mire cu tot cu nevasta ta( casa de piatra sa aveti) nu aveți voie sa deranjați indiferent cine credeți ca sunteți! Dacă aveți acordul locatarilor……altfel se schimba problema dar asa….ca ești tu, ca te crezi smecher, nu tine! În străinătate asa faci?

 6. Nu stiu de ce faceti acuzatii la adresa lui Sorin Saizu ! El este o panarama de om , care face articole de rahat,fara a sti in totalitate despre ce e vorba. El scrie doar ce aude de la altii,preia poze tot la fel de la altii,in rest il sustine socru-su !

 7. Marele politist a dat un avertisment si a terminat treaba dar locatarii nu s-au putut odihni. Bine ca s-a odihnit el cat a fost jandarm si a dormit in post noaptea ca ziua facea rebus.

  • MANINCI CACAT BOULE ,EL SI-A FACUT TREABA. A FOST JANDARM,A AJUNS POLITIST CA E DESTEPT,NU C-A TINE UN PIRLIT CARE NU STII NICI SA SCRII !

   • Se vede ca esti politist, tu nu stii sa scrii, scrii cu litere mari si cratima ai pus-o cum i-o pui nevestei tale. Ca tine de prost nu mai este nimeni.( ca se scrie legat nu cu cratima).

 8. Apropo ,domnule ziarist ,de ce nu spuneti cine a facut apelul la 112 daca tot stiti raspunsul operatorului.
  D voastra ati facut apelul Saizu parca va cheama ,mai si stateati acolo si faceati poze imediat ce a sosit Politia ,daca stiau nuntasii asta ,sigur va tavaleau pe acolo ,desi ar trebui sa stie nuntasii cine le a stricat petrecerea ,vecinul ziarist de la scara A de la parter .
  Ca na ,a vrut si el un subiect .
  Jenant sa va pretati la astfel de lucruri ,sunati politia si le urma filmati ca si cum nu ati fi stiut ,daca nuntasii au filmat si ei ,va gasesc repede in poze .

 9. Ce sa povestim , dacă nu erau numerele de UK nu mai făceați acest articol . Cum au rezistat atâtea zile in zgomotele lucrătorilor , puteau rezista și câteva ore ascultând muzica și bucurându-se de fericirea celor doi însurăței . Sunt curioasă cum vă permiteți să vorbiți atât de urat despre organizator și soția acestuia . Nu va place rochia ei , nu o priviți , dar nu faceți comparații de prost gust . In tot articolul asta arată cât de frustrați sunteți ! Felicitări “Londonezilor “ pentru că și-au făcut nunta pe placul lor și au continuat să se simtă bine in ciuda celor ce au făcut plângerea !

  • Cocălari needucați ce sunteți! Asta faceți și „în afara”. Daca auzi un zgomot în cele mai liniștite și speciale locuri, e de la manelele „românașilor”. Sunteți o rușine.

 10. Organizarea de petreceri in mediul urban este bine reglementată in Lg 61, la art 27. Poliția trebuie doar să vrea să aplice sancțiuni conform acestor prevederi.

 11. N-a venit si pulica de Ignatie si chirvasie sa ceara bani!!! Veniți cu toții în Zapodeni sa vezi cum raspopitul de Huluba cum cere bani….din orice, halal credinta… afara din biserica … căndva o să dai socoteală nemernic si puhlama împutită….bani si iar bani , Huluba căcăcat împùțit

 12. Slabiciunea primariei, slabiciunea politiei, slabiciunea statului roman!
  Aceasta este expresia/imaginea statului roman! Un stat SLAB, lipsit de autoritate.

  Cat despre apelararea serviciului 112 pentru tulburarea linistii publice, ar trebui ca operatoarea STS sa se mai documenteze profesional, in sensul ca reprezinta o urgenta. A se vedea: https://www.sts.ro/ro/apeluri-la-112, sectiune ”Sunați la numărul de urgență 112 dacă sunteți martor sau sunteți implicat într-una din situațiile de tipul celor exemplificate mai jos: (…)”, respectiv structura tabelara de la mijlocul paginii web ”(…)Tulburări ale liniștii și ordinii publice (…)”.
  Asadar, Vremea noua ar putea aprofunda problema pentru ca mentiunea operatoarei STS o descalifica total, ba chiar ar trebui sa fie data afara pentru o asemenea dezinformare!
  Va rog sa recititi raspunsul operatoarei, din textul articolului:
  “Domnule, trimit un echipaj acum acolo, dar vă rog ca de acum să nu mai sunați la 112, pentru astfel de evenimente. Faptul că e zgomot mare, în accepțiunea noastră, nu este o urgență. Așa că, pe viitor, vă rog să sunați la Poliția Locală, la telefonul 0235.303.404!”.
  Adica, ea-operatoarea trimite echipaje cand vrea ea??? Sa se mai documenteze sau sa plece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.