VIDEO: Pacienţi daţi afară cu urlete din spital din cauză că nu au respectat distanţarea socială

Un scandal a izbucnit, marţi dimineaţa, la secţia de oftalmologie de la SJU Bacău, unde mai mulţi pacienţi au fost daţi afară din spital pentru că nu au respectat distanţarea socială. Personalul medical, printre care şi un doctor, a ieşit din cabinete şi a-nceput să dea afară din spital pacienţii, pe motiv că în sălile de aşteptare e prea multă lume şi nu sunt respectate restricţiile anti-COVID.

Ieri dimineaţă însă, era ger în Bacău, afară erau -7 grade Celsius. După ce au ieşit din incintă, pacienţii au rămas grupaţi la uşă, fără niciun fel de distanţă între ei. Printre pacienţi se aflau mai mulţi bătrâni şi persoane operate cu o zi înainte, care s-au prezentat la medic pentru consultaţia postoperatorie.

Bacău.net a publicat filmarea cu dialogul dintre personalul medical şi oamenii care aşteptau să fie consultaţi.

Angajată a spitalului: Toată lumea afară!

Pacient: Stai să-mi dea reţeta…

Angajată a spitalului: Dumneavoastră ce problemă aveţi? Haideţi afară!

Pacientă: Da, doamnă, dar cel puţin să ne luaţi şi nouă trimiterea şi cardul. Stau de la ora 8:00!

Angajată a spitalului: Ieşi afară! Ieşi afară! Ieşi afară!

Pacientă: Staţi, doamnă…

Angajată a spitalului: Afară! Toată lumea afară!

Pacient: Staţi dumneavoastră afară, să vedeţi cum e afară.

Angajată a spitalului: Chem paza!

Potrivit conducerii SJU Bacău, incidentul s-a produs pe fondul aglomerării în secţia de oftalmologie. Aceasta este de tip pavilion şi nu are control de acces. Aici, sunt programaţi la consultaţii doar pacienţii operaţi, însă de obicei se prezintă şi persoane fără programare, pentru a ocoli policlinica, în speranţa că vor fi văzuţi de un medic, lucru care de obicei se şi întâmplă. Marţi, numărul celor fără programări a fost mai mare decât de obicei şi s-a produs o aglomeraţie foarte mare. Soluţia pe viitor este blocarea accesului pacienţilor fără programare la consultaţie, conform conducerii SJU Bacău.

SURSA: ziaruldebacau.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ