spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

VIDEO | „Polițistul…curățeniei”, acțiune zgomotoasă în centrul Hușului: „nu se mai poate așa, chiar ne batem joc?”

- Advertisement -
ATENȚIE!… Un bărbat care, vrând să se urce într-un taxi, a azvârlit o cutie… unde a văzut cu ochii. Ciprian l-a zărit și modul în care l-a corectat a atras privirile din jur.

ATITUDINE… Hușenii nu au putut să nu observe că de o vreme, în oraș, a apărut un fel de… „Poliție a curățeniei”! Ciprian, un tânăr care a fost de mai multe ori văzut în acțiuni de voluntariat în privința curățeniei din târg sau împrejurimi, pare că nu mai are răbdare cu cei care, din indiferență sau obișnuință, aruncă pe jos tot ceea ce le prisosește. Dăunăzi, de pildă, a fost prins asupra faptului un bărbat care, vrând să se urce într-un taxi parcat în zona Romarta, a azvârlit o cutie… unde a văzut cu ochii. Ciprian l-a zărit și modul în care l-a corectat a atras privirile din jur. Ba, ca să înțeleagă dojana publică, tănărul a transmis totul pe internet, cu retorica „nu se mai poate așa, chiar ne batem joc?”. Dacă o asemenea atitudine are vreun impact pozitiv asupra aspectului urbei, se va vedea în timp, spun localnicii.

După ce a mobilizat și alți cetățeni, pentru a porni împreună în tot felul de acțiuni de voluntariat, fie la curățenia marginilor unui pârâu local, fie pentru a igieniza zona izvorașului din pădurea Dobrina ori pentru a culege toate deșeurile din cimitirul Sfântul Toma, tânărul care pare hotărât să facă puțină curățenie în zona Hușului pare că nu mai vrea să tolereze gunoiul aruncat de fiecare, pe unde apucă, s-a oprit și la… centrul orașului. Lăsând la o parte faptul că are o mașină de transport marfă și e cumva normal să stea mai mult în zona Romarta, în așteptarea celor care au nevoie de serviciile sale, tânărul Ciprian s-a gândit să transforme timpul de așteptare într-unul de veghe. Zis și făcut! Pânda nu s-a lăsat fără „roade” prea mult timp, astfel că l-a și zărit pe unul dintre sutele de oameni care aruncă tot ce au în mână, unde le vine. Mai exact, un bărbat care voia să se urce într-un taxi, a zis că poate scăpa de o cutie, dacă o aruncă unde se nimerește. „Hei, ia de acolo cutia! De ce ai aruncat-o acolo? E posibil așa ceva?”, a alergat Ciprian către autorul faptei. Nici taximetristul nu a scăpat de apostrofare, în timp ce, speriat, cel care aruncase ambalajul își îndrepta gestul, la îndemnul insistent al tânărului atent la curățenia Hușului. Imaginile au stârnit nenumărate reacții, mai ales că nu era prima dată când Ciprian punea mâna și curăța, singur sau alături de alți hușeni, locuri scăldate în gunoaie.

„Dacă unul aruncă o cutie, altul un obiect uzat, altul cine știe ce mai azvârle, unde ieșim?”

„Eu cred că trebuie luat exemplu. Nu știu ce l-a apucat pe acest băiat, să facă el curat, dar cred că intențiile sale sunt bune. E ceva din firea lui, care ține la curățenie, la ordine. E ceva rău? Mai bine ne luăm după el și începem și noi să punem ambalajele în coșurile de gunoi, mai ieșim să curățăm rigolele, malurile pâraielor. Să ne învățăm copiii să fie și ei atenți la curățenie. Așa ar fi normal. Unii îl critică pe Ciprian și tot întreabă ce interes are, de tot o ține una și bună cu curățenia. Dar știu că a fost prin alte țări și poate o fi văzut acolo că e frumos să faci curat și că aspectul civilizat ține de noi, de fiecare. Dacă unul aruncă o cutie, altul un obiect uzat, altul cine știe ce mai azvârle, unde ieșim? Nu poate doar primăria să facă. Ține mult de noi, de fiecare. El îl văd ca pe un om simplu, care face ceva bun. Nu stau să mă întreb: ce interes are? L-am văzut punând mâna și curățând, umplând sacii cu gunoaiele făcute de noi toți, nu? Că doar n-au venit vasluienii sau bârlădenii să ne facă dezordine. Noi facem. Deci, nu e doar gura de el, pune mâna și strânge gunoiul. Cred că avem de ce să îi urmăm exemplul, pentru orașul nostru, să fie frumos”, a scris Laurențiu, un hușean în vârstă de 31 de ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII