15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

VIDEO | Poveștile vânătorești ale primarului Ciupilan și ședința secretă din pădure a PSD-ului (FOTO)

STĂPÂNII DIN PĂDURE… Acum 10 zile, pe 14 ianuarie, în pădurea de la Oprișița, în cabana lui Ceaușescu, PSD a organizat o ședință secretă, mascată de o petrecere vănătorească, organizată de primarul Hușului, Ioan Ciupilan. Reporterii de la Vremea Nouă au obținut imagini de la acest eveniment ascuns de ochii lumii, iar surpriza a fost uriașă, în momentul în care aceștia au început să afle cine au fost invitații speciali, pe care pesediștii i-au avut la acea locație secretă. Au fost prezenți lideri importanți ai PSD din Moldova, dar și o mini-delegație de la București, de la sediul central de partid și nici unul nu a respectat vreo regulă impusă de pandemie, deși se aflau într-o locație de alimentație publică. La acest eveniment se spune că ar fi trebuit să participe și președintele PSD Marcel Ciolacu, însă nu a mai ajuns. Acesta era în izolare după ce a fost contact direct cu un membru al Guvernului, care a fost infectat cu Omicron. Reporterii Vremea Nouă nu au reușit să afle ce s-a discutat la această sindrofie pesedistă, iar participanții care au fost întrebați despre ce s-a discutat acolo, au fost foarte nervoși, amenințând ziarul că va fi acționat în judecată dacă va aborda acest subiect. 10 zile le-au trebuit reporterilor Vremea Nouă să descopere figurile marcante din PSD care au participat la eveniment și, în cele din urmă, au reușit să afle câteva nume. Este vorba despre Marcel Popa, președintele PSD Iași, de Ioan Stat, longevivul senator de la Suceava, Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, dar și doi parlamentari vasluieni, Edi Popica și Irinel Stativă. Singura necunoscută o reprezintă cei doi indivizi care au venit de la București, cu mașina înmatriculată pe PSD București.

Fără măști și într-un număr destul de mare, mai mulți pesediști au făcut o petrecere într-o pădure, la o cabană a Direcției Silvice Vaslui. Inițial, cabana a fost închiriată pentru o vânătoare unde trebuiau să participe maxim șase persoane, numai că la „ședința tehnică” de dinaintea vânătorii au fost prezente vreo 15 persoane, care au mâncat, au chefuit după ora 22.00, când toate unitățile de alimentație publică erau închise. Evenimentul s-a dorit unul strict secret și, din acest motiv, paza a fost asigurată chiar de unul dintre angajații Ocolului Silvic Vaslui, șeful pazei, Adrian Ventoneac. Petrecerea a început undeva pe la orele 18.00, pe 14 ianuarie, și rând pe rând s-au strâns mai mulți invitați. Au fost prezenți Dumitru Buzatu cu șefa sa de cabinet, Ana Maria Obreja, Marcel Popa, președintele PSD Iași, doi parlamentari vasluieni, cu tot cu șofer, doi reprezentanți ai structurii centrale de la PSD, care au venit cu o mașină Skoda, ultimul model, senatorul de Suceava, Ioan Stan, primarul Hușului, Ioan Ciupilan , Adrian Ventoneac de la Ocolul Silvic Vaslui, care a venit cu mașina de serviciu, încă un agajat al Direcției Silvice, care a fost de asemenea la masa liderilor PSD și încă două persoane rămase neidentificate. La eveniment au fost prezenți și alți trei angajați ai cabanei, care s-au ocupat de musafiri. În total, la masă, au fost prezente 15 persoane, fără personalul tehnic al cabanei.

Petrecerea a fost top secret, nimeni nu a respectat nicio regulă de combatere a pandemiei, impusă după 8 ianuarie

În Vaslui, la acea dată, Poliția făcea razii și închidea barurile din județ, în timp ce în pădure, departe de ochii lumii, liderii politici ai Moldovei petreceau în voie fără să respecte vreo regulă impusă în pandemie de cei din Guvernul României. Reporterii Vremea Nouă au aflat cu mare greutate identitatea celor care au participat la eveniment, dar nimeni nu a suflat o vorbă despre ce s-a discutat acolo. L-am întrebat și pe organizatorul evenimentului despre ce s-a întâmplat la acea masă vânătorească, dar acesta a preferat să ne amenințe, ba chiar a spus că i-am filmat mașina ilegal și că am încercat să i-o spargem. La un moment dat, reporterii Vremea Nouă au și fost agresați verbal de șeful pazei de la Ocolul Silvic, Adrian Ventoneac.

Ioan Ciupilan

Iată ce a declarat primarul Ciupilan, despre petrecerea din pădure: “În afara programului meu de serviciu, orice întâlnire este privată și pot să mă întâlnesc cu cine vreau, unde vreau, când vreau și să fac ce vreau cu banii mei și cu timpul meu. Petrecerile sunt restricționate dacă participă mai multe persoane, însă noi am fost într-un loc unde nu erau mai mult de patru sau cinci persoane. În plus, nu putem vorbi despre o petrecere. O petrecere se face cu o formație de cântăreți, cu muzică. Dacă eu m-am întâlnit cu un prieten sau doi în weekend, dumneavoastră îmi spuneți că nu am voie să mă văd cu ei? Nu a fost nimic oficial, dacă era, anunțam presa. Pe cererea mea de închiriere a cabanei au fost trecute cinci persoane, printre care și eu, iar cabana are șase camere. În plus, sala de acolo poate permite, respectând distanța de 1,5 m, până la 50 de persoane. Dacă cineva avea informații că noi încălcăm legea la acea cabană, trebuia să sune la 112, să anunțe Poliția că la Oprișița se face mare chef, iar instituțiile abilitate ale statului să constate dacă cele reclamate se adeveresc sau nu. Concluzionând, vă spun că atât timp cât respect legea, cred că pot să fac ce vreau. Era timpul meu liber, sunt un cetățean cu drepturi egale ca toți cetățenii acestei tări, nu cred că îmi este interzis să mă văd cu câțiva prieteni în afara orelor de serviciu”.

Dumitru Buzatu a fost cel care a spart petrecerea de pe 14 ianuarie

PETRECERE SAU ȘEDINȚĂ?… Primul care a plecat de la sindrofie a fost Dumitru Buzatu și șefa sa de cabinet. Buzatu a urcat în dreapta, fiind condus la mașină de organizator și de cei doi tipi de la București, veniți cu mașina înmatriculată pe PSD București. S-au îmbrățișat și s-au despărțit. Prima mașină care a plecat a fost a Anei Maria Obreja, un SUV marca Mercedes, cu Buzatu în dreapta, apoi imediat s-au pus în mișcare și cei de la București. Au plecat spre Vaslui împreună, după ce reprezentanții de la PSD – structura centrală au schimbat cu cei de la Vaslui mai multe pungi de cadouri. Ceilalți petrecăreți au stat până după miezul nopții, o parte înoptând la cabană. Din informațiile pe care le deținem, senatorul de Suceava, Ioan Stat, nu a mai stat la vânătoarea de a două zi, ci a plecat dimineață. Probabil ce a fost important de discutat, s-a discutat la masa la care a fost și Buzatu. Doar liderul de la Iași, Marcel Popa, a rămas la vânătoare. Sâmbătă seara, pe 15 ianuarie, la masă nu au mai fost 15 persoane, probabil vreo cinci sau șase, însă organizatorul s-a sesizat că reporterii Vremea Nouă sunt în parcare și l-au trimis pe Ventoneac, șeful pazei de la Ocolul Silvic, să ne fugărească. Acesta a încercat să ne intimideze, însă fără spor. Menționăm că reporterii Vremea Nouă au stat în permanență în parcarea cabanei de la Oprișița și nu au intrat în incinta acesteia.


Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

 1. Ziar de rahat.
  Sterg comentariile care nu convin unora.
  De ce nu lasati toate comentariile,ce daca acestea se refera la unele persoane sau personaje?
  Unde a fost scris numele Idriceanu in comentariu acesta a fost sters.
  Ia sa vedem daca stergeti si pe acesta:
  Stiti cine a mai fost la vanatoare? Paul Stanescu-pesedistul nr.2.
  Hai cu stersul!
  Sictir!

  • Daca tot stii atatea detalii, zi cum Idriceanu le-a dat pontul astora de la vrn, nu fi timid. Stia tot ocolul de la Idri, ca are gura cât șura. Pana si omul de serviciu aflase

 2. Dar au fost bine păziți de politie 😉poate va spun cei de la județ cine au fost invitații de la cabana, ca na doar au avut grija sa îi păzească la întrarea în Oprisita 😉n-a ca v-am vândut încă un pont

 3. Au dreptate oamenii când spun că PSD este de fapt un grup infracțional organizat. Acești mafioți orchestrează la aceste întâlniri noi jafuri din banul public, angajări de neamuri, si alte prostii pentru a plăti caracatița. Nu o sa treacă mult pana o sa ajunga sa se lichideze intre ei, o sa trăim ca in SUA anilor 50-60, dar nu ca si condiții si infrastructura ca nu am ajuns încă la condițiile lor de atunci ci cu mafioți pus pe jaf.

 4. Se zice ca, neamul ce-și uita trecutul risca să-l parcurgă iarăși. Protipendada comunista a căzut în dizgrația poporului exact pe motive similare celor relatate. Beneficiarul calității de „persoana publica” ar trebui sa fie decent în afirmații despre „timpul liber”. Sunteți falși, meschin, josnici în toate. Toți.Comunistii erau „parfum de femeie” pe lângă voi. Trogloditi parveniți. Primul vânător al tarii a căzut răpus de gloanțe. S-au răzbunat vietățile pădurii. Acum însă, îmi doresc sincer sa se aplice ceea ce s-a scris mai sus. Da Doamne, sa se repete. De la Ceaușescu tara nu a văzut o centima din conturile familiei. De la voi însă, tara poate plăti pensii de 1500 de lei la 1 500 de oameni timp de 10 ani. Tine cineva pariul?Hai Doamne…. Au așteptat căderea comunismului 44 de ani. Au trecut 33…..Hai Doamne, dacă nu ei,atunci odraslele…. Roata-i roată….

 5. ,,Buzatu papă hapul „….oare nu știa ca serviciile au amplasate microfoane la cabană? . .Vom vedea sau auzi și noi oamenii de rand ce s-a discutat /planificat acolo sau doar serviciile? !…..care vor folosi informațiile doar ca monedă de schimb……Acum câțiva ani parcă D.N.A-ul făcea o descindere în biroul lui Buzatu de la Cj, însă nu s-a mai schimbat nimic. …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here