spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

VIDEO | PRIMARUL BOROȘ CONTRA BÂRLĂDENILOR: Cum își bate joc un primar de micii investitori!

- Advertisement -
PARADOX… Intri în vulcanizare să-ți schimbi un cauciuc și te trezești că îți spargi baia de ulei. Mulțumim, domnule primar!

HAOTIC… Mai mulți proprietari de afaceri din Bârlad au fost pur și simplu blocați de primarul Boroș pentru că la refacerea unei străzi nu s-a ținut cont de căile de acces. Și mai interesant este că atunci când oamenii i-au cerut socoteală primarului pentru această greșeală de proiectare, acesta i-a trimis la plimbare. Le-a spus să-și facă intrarea prin spate, ceea ce ar fi fost convenabil pentru toată lumea. Problema este că acest lucru este imposibil iar asta o știa și primarul Boroș. Mai mult, pentru că a îndrăznit să-și ceară drepturile, un om de afaceri a fost amenințat de primar și ulterior amenințarea a fost pusă în practică de polițiștii locali din Bârlad prin amenzi nenumărate și gratuite.

O situație generalizată se întâmplă în Bârlad pentru că noile renovări ale străzilor au blocat accesul mai multor bârlădeni, fie ei simpli cetățeni sau oameni de afaceri. Un astfel de caz se înregistrează pe strada General Vasile Milea, sau Varianta, așa cum îi spun bârlădenii. Renovarea străzii a venit la pachet cu blocarea mai multor afaceri din zonă, chiar dacă oamenii aveau toate autorizațiile în regulă, inclusiv dreptul la o cale de acces garantat de Primărie. Doar că una se întâmplă în acte și alta se întâmplă în ideile și acțiunile primarului Boroș.

“La implementarea acestui mare proiect, domnule primar, au fost transmise datele corect din teren?”

Dintre toți oamenii de afaceri blocați de Primărie, cea mai înverșunată să-și apere dreptul s-a dovedit Nina Toplicianu. Aceasta a făcut împreună cu soțul ei nenumărate adrese, demersuri și tot ce puteau face pe cale administrativă și legală. Fără niciun succes până acum!

“La implementarea proiectului de modernizare și mobilitate urbană din 2018, la articolul 24 se specifică că la proiectarea, execuția și intervenția asupra drumurilor publice se ține seama de categoriile funcționale ale acestora – factori economico-sociali, iar aici avem în vedere că execuția pistei de biciclete de pe variantă, dumneavoastră, domnule primar, nu ați ținut cont de funcțiunile din acea zonă, mai exact de societățile comerciale care dețin documentații cu autorizație de construcții și funcțiunile sale, amintind aici de căile de acces. Și dacă citiți, la articolul 53 se specifică “căile de acces realizate fără acordul administratorului drumului public vor fi desființate. De ce nu s-a ținut cont de activitatea acestor activități comerciale din zon pistei de biciclete care dețin căi de acces avizate de către Primăria municipiului Bârlad. La implementarea acestui mare proiect, domnule primar, au fost transmise datele corect din teren?”, se întreabă mai mult retoric Nina Toplicianu pentru că, de fiecare dată, primarul Boroș evită să răspundă direct la întrebare.

“Trebuie să înțelegeți că nu avem altă variantă”

În fapt, la toate audiențele care au avut loc pe această temă între primarul Boroș și oamenii de afaceri, primul a ținut să le atragă atenția că trebuie să fie cuminți și să nu facă tam-tam pentru că altfel “își pune oamenii în mișcare”. De asemenea, a insinuat că pentru această situație se face vinovată vechea administrație a orașului. “Cei care au fost la Primărie în ultimii ani au fost niște oameni înțelegători și au achiesat la stilul ăsta de muncă și v-au dat acolo ce vă trebuie. Acolo trebuia făcut un PUZ. Dumneavoastră trebuie să înțelegeți că nu avem altă variantă”, a transmis primarul Boroș.

Au toate actele în regulă, dar nu și posibilitatea de a-și derula afacerea

“Avem autoriație de construcție, sunt intabulate, sunt cu căi de acces date de administratorul drumului, adică Primăria. Primarul a zis că să ne facem prin spate intrarea, dar asta e imposibil. A spus domnul primar că fac scandal degeaba, dar eu îmi apăr un drept. N-am venit nici să cer loc de casă, nici ajutor social, nimic. Dimpotrivă, eu îmi plătesc toate taxele la stat și la primărie și mă simt îndreptățită să fiu respectată și nu să-mi fie închisă afacerea pentru că așa vrea domnul primar. În replică, domnul primar ne-a spus că nu ne faceți să-mi pun oamenii în mișcare, adică ne-a amenințat. Și ce credeți ? tot anul trecut, am fost vânată de Poliția Locală, am primit amenzi peste amenzi. Este o mare mizerie ce se întâmplă”, ne-a declarat Nina Toplicianu.

Răzbunarea lui Boroș, anulată de instanță

Pentru că soții Toplicianu au fost prea insistenți în ceea ce privește drepturile lor, primarul Boroș s-a răzbunat și a încercat să le blocheze o altă afacere, o spălătorie auto deținută de familia Toplicianu în Zona Industrială. Doar că aceștia s-au ținut pe poziții și la prima instanță abilitată, Tribunalul Vaslui au obținut o soluție favorabilă.
“Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta TOPLIED S.R.L. în contradictoriu cu pârâtul Primarul Municipiului Bârlad. Dispune anularea Deciziei nr. 16173 din 27.04.2023 emisă de Primarul Municipiului Bârlad. Obligă pârâtul la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum 2.050 de lei reprezentând taxă judiciară de timbru și onorariu avocat. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Vaslui, sub sancțiunea nulității. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 10.05.2024. Document: Hotarâre  127/2024  10.05.2024”, se arată în sentința dată de instanța din Vaslui.

Mesaj pentru primarul Boroș Dumitru, cel mai apreciat primar din toate timpurile!

Nina Topliceanu

“Vă place cum se lucrează la societatea noastră, pentru a ne putea plăti dările, angajații pe care îi avem și poate ne mai rămâne și nouă ceva? Să nu ne spuneți ca de obicei că :”nu am ce să fac, așa e proiectul!”sau “așa, și?”.Un proiect implementat fără a ține cont de activitățile comerciale din zona Vasile Milea și, vă rugăm, nu mai dezinformați opinia publică, cum ar fi:” că suntem chiriași ai CFR!” ! Noi nu avem drepturi? Avem, domnule primar Boroș, că doar nu a căzut din avion construcția unde funcționăm cu Vulcanizarea, sunt acte și acord de acces în vulcanizare, dar ați spus că :”nu au nicio valoare actele noastre, că sunt pe timpul fostului primar și să nu vă facem să vă puneți oamenii în mișcare”, ceea ce ați și făcut! Iar pe drumul oaselor, pe unde doriți să activăm din august 2024, când tot printr-o “gogoriță” ați mai dat un act că expiră contractul cu CFR și aveți dreptul să anulați autorizația de funcționare, asta o faceți pentru că sunteți un om care are o răutate și un dispreț față de oamenii de afaceri din orașul Bârlad, mai mici sau mai mari! Să vă amintesc și de fals în înscrisuri oficiale, care s-a făcut în primăria Bârlad , fapt care a dus la hărțuirea constantă a Spălătoriei pe care o avem în strada Vărăriei și unde poliția locală se prezenta în urma sesizărilor multe la număr făcute mereu de aceași persoană, dar nu constatau nimic, doar ardeau gazul și mi-au fugărit clienții cu controalele lor si cu formula de adresare “spargeți gașca!” Și încă ceva, daca a-ți uitat, chiar acestei persoane i-ați dat un inscris oficial fals și de care ați spus cu vorbele dumneavoastră ca este “penală această faptă facută în primăria pe care o conduceți!”. Nina Topliceanu

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

22 COMENTARII

 1. Feriți-vă de escroci! Miki Curelaru unul din cei mai mari escroci din Bârlad!!!!
  Dacă doriți un acoperiș strâmb,sa curgă apa în casă, apa sa stea în uluce….chemați escrocul…Miki Curelaru!
  Culmea este ca se oferă sa facă comanda de materiale,dar o parte din materiale le „palmează” La el acasă….cel mai mare escroc!!!!!!

 2. LU Fraeru….. ala …. ca muskii lui karte.. nu știe…. ca e neam din laba trista….. .și fomista care semnalizează….. … cu muia.. …ca instalația e arsa de cind e turnat rebutat … …. un laki flausat ….. minktor de kkt

 3. Mizeriei ordinară, manipulare ordinară, dezinformare ordinară, marcă înregistrată, Vremea Noua,fituica, unealta, pusă total în slujba politrucului impostor, groparul PNL, vicleanul Nelu Tătaru..Pe General Milea vor circula autobuze de transport public, este în mega programul de3 investitie Mobilitate Urbana, chiar dacă ar fi vrut,nu se putea,nu se poate să se lucreaze, să se facă intrare prin stradă..De fapt un singur „mare antreprenor”tot face vâlvă pe acest subiect, și evident,fituica, unealta lui Tătaru, atât așteaptă.. Mizerabile unelte propagandistice…

  • Bai P(R)ostolache ti s-a mai spus ca ori cate nick-name-uri folosesti tot o sa mirosi a balega de la Red Bull!

 4. RED BULL = RED PSD….. RESTUL NU CONTEAZA…… CLASA MUNCITOARE .. IL SIMPATIZEAZA…. CA RED BULL ….. ITI DA CU FLIT…. NU ARIPI…. CA LA PSD… . NU AU ARIPI….

 5. Cum sa faca Politia Locala si Mitica ceva impotriva firmei reclamate daca aceasta apartine nevestei primarului de la Primaria unde este angajata nevasta atestatului de la Militia Spirituala? Ce-a lucra acolo doar ea stie, sau poate stie si Red Bull care se pregateste sa o transfere la Primaria Barlad! sa traiasca si Oli Frei, care s-a facut luntre si punte pe langa primarul cu nume de presedinte american sa o angajeze pe denuntatoarea lui Buze Moi!

 6. Dar de varianta din Vaslui care se reconstruieste in ritm de melc nu ziceti nimic? Cate zeci de afaceri a afectat acea operatiune? Muncitorii care lucreaza la varianta in Vaslui nu respecta absolut nimic. Se apuca sa munceasca intr-o parte, dar practic abandoneaza lucrari neincheiate cu lunile. De santurile alea facute in fata motelului nu s-au atins de mai bine de o luna.

  • asta asa e.. ar putea munci noaptea dar pentru ca nu sunt din Vaslui, deparca in Vaslui nu erau firme.. Le e lene sa vina noaptea si sa munceasca si sa se deplaseze inapoi.

   Primaru e plecat nu-l mai intereseaza oricu..

   • Nu e treaba de a munci in timpul noptii. Aici vorbim de „muncitori” care nu muncesc cum trebuie si cand trebuie. Nu poti sa ai zeci de oameni care trag de timp ca sa treaca ziua de munca. Practic 2 muncesc si 10 se uita, isi dau cu parerea, masoara pentru a mia oara. In aproape 2 luni nu au facut mai nimic. Se chinuie sa bage o conducta pe cateva sute metri. Pai in ritmul asta de munca termina varianta la sfantul asteapta.

 7. Unealtă de produs minciuni ordinare, unealta lui Tătaru și Onofrei,Zu de zi își face datoria față de impostorul politruc Tătaru, și împotriva cui,a celui care mereu ia stat în gât Boroș.. Evident lingăi sunt pe recepție, ei fac materiale de propagandă ordinară împotriva lui Boroș, ei comentează..Și ore să se voteze între ei, că alții nu cred că sunt fraieri să voteze PNL.

  • Sunt mult mai mulți oameni prefăcuți de lângă Boros, care nu fac altceva decât să-și atingă scopul, lingăi, care comentează pe toate site-urile și dau detalii despre munca Primarului. Nu ghici ce îi în capul lor, doar ca unii vorbesc mai mult decât ar trebui.Ciocul mic dacă nu știi!

  • Bai P(R)ostolache nu mai posta ascunzandu-te sub diferite pseudonime ca puti a hot de la distanta!

  • Pai nu mai e bun pentru ca la intrarea in psd a luat si toate naravurile pesedistilor de frunte (aroganta, nesimtire, mitocanie). Nu trebuie sa tina pasul cu Solomon? Daca era sigur pe el si avea verticalitate ramanea independent. Ar fi castigat alegerile cu un procent mai mare si ar fi fost privit altfel de catre oameni. Iar tradarea nu poate fi iertata. Asa cum si-a tradat partidul, asa ii va trada si pe cetateni iar dupa alegeri toate promisiunile din campanie vor fi uitate.

 8. Acum intelegem de ce a fost premiat arestatul de la Politia Locala! Pentru ca face sluj in fata lui Red Bull si ca a transformat institutia in cel mai mare dezastru al administratiei publice din Barlad: orgii bahice in sediu, masini de serviciu folosite in interes personal, amezi date la comanda, procese verbale anulate din pixul lui ”El Comandante”, etc! Dac se poate ,cu Coldea si Dumbrava, la Bucuresti poate se sparge si caracatita barladeana (o fi justitie sau mafiuta?)

 9. Multi dusmani si a facut Boros asta, inseamna ca e doar prefacut si alearga dupa voturi.Este de inteles acum fuga lui in bratele lui Solomon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.