17.6 C
Vaslui
06-iul.-2022

VIDEO | Proteste în „raiul” de la Pădureni! (FOTO)

PROTEST… La Pădureni a avut loc un protest inedit, poate pentru prima dată în istoria comunelor din județul Vaslui. Aproximativ 50 de tineri din comună au protestat împotriva primarului Temistocle Diaconu și i-au cerut acestuia să fie lăsați să se bucure de investițiile făcute de edil. Printre altele, tineretul a cerut acces liber pe terenul de sport, prețuri mai mici la piscina din localitate sau acces în parcurile pentru copii. În replică, edilul i-a trimis pe copiii unuia dintre protestatari să se joace în parcurile din Huși, pe motiv că acolo merg la școală. Se pare că întregul protest a pornit după ce edilul a decis să demoleze singurul loc în care tinerii din Pădureni se puteau aduna, pe motiv că în acea zonă vor avea avea loc lucrări de îmbunătățire a traficului pietonal și a zonei de protecție a drumului. Ceea ce nu spune, în schimb, edilul este faptul că primăria din Pădureni nu are dreptul să execute astfel de lucrări, ținând cont de faptul că vorbim de Drumul Județean 244 C, aflat în administrarea Consiliului Județean Vaslui.

Edilul Temistocle Diaconu se vede, încă o dată, băgat în corzi de către oamenii din comună. De data aceasta, tineretul a organizat un protest în fața primăriei prin care au cerut edilului acces la investițiile făcute. Mai exact, cei aproximativ 50 de tineri au cerut acces gratuit la terenul de sport, acces în parcurile pentru copii sau bilet la jumătate de preț la piscina din localitate. De fapt, lucruri firești ținând cont de faptul că investițiile făcute de primăria din Pădureni în parcuri sau terenuri de sport au fost făcute pentru cetățeni. În schimb, edilul a ales să le țină încuiate sau să taxeze accesul cu 60 de lei/h. Mai mult, întrebat de unul dintre protestatari unde ar trebui să se joace copiii lui dacă parcurile stau încuiate, edilul a răspuns că în parcurile din Huși pe motiv că acolo merg la școală. „Am organizat legal acest protest și am obținut toate autorizațiile necesare pentru că tineretul nu mai suportă restricțiile impuse de primar. Noi am vrut să organizăm protestul acesta în luna august, atunci când vin acasă, din străinătate, majoritatea dintre cei plecați la muncă, dar nu s-a mai putut. Tinerii din comună vor să aibă un loc al lor unde să petreacă timpul liber, acces pe terenul de fotbal fără să fie taxați și tot așa. În schimb, vezi lacătele puse pe toate acestea. Au cerut și discotecă pentru a evita să mai meargă la Arsura să se distreze. Au locuri aici, în Pădureni, dar toate stau cu lacătul pus și nu este normal. Mă gândesc că investițiile acestea nu sunt făcute pentru primar, ci pentru toți oamenii din Pădureni. De aceea am cerut deschiderea spațiilor publice către oameni și, mai ales, către tinerii din comuna noastră”, spun protestatarii.

Primarul Temistocle, prins cu ocaua mică

Temistocle Diaconu

RĂZBUNARE… Într-o perioadă în care se discută tot mai des de depopularea satelor, primarul Temistocle Diaconu face tot ce-i stă în putere pentru alungarea tinerilor din comună. Pe lângă faptul că investițiile făcute din bani publici și cu adresabilitate către tineri stau încuiate, edilul a pus gând rău și singurului loc în care aceștia se pot strânge pentru a-și petrece timpul liber. Este vorba de o terasă administrată de un tânăr care a avut curajul ca, la ultimile alegeri, să fie împotriva primarului. Se pare că Temistocle Diaconu nu a uitat lucul acesta și continuă șicanele. De data aceasta l-a somat pe administratorul terasei să o demoleze pe motiv că, în zona respectivă, vor avea loc lucrări de îmbunătățire a traficului pietonal și nu numai. „Vă somăm ca, până la data de 20 mai 2022, să eliberați terenul din domeniul public al comunei Pădureni cu toate materialele personale (autoturisme, pavele etc) pentru a se putea realiza lucrări de îmbunătățire a traficului pietonal și a zonei de protecție a drumului județean 244C. În caz contrar, vor fi luate măsurile legale”, se arată în somația trimisă de către Primăria comunei Pădureni administratorului terasei. Pe lângă războiul personal, edilul Temistocle Diaconu a pus gând rău și singurului loc destinat tinerilor. Dar, ceea ce nu spune este legat de faptul că administrația publică locală nu are niciun drept legal să intervină cu astfel de lucrări asupra drumului respectiv. Și asta pentru că DJ 244 C se află în administrarea Consiliului Județean Vaslui, singura instituție care are dreptul să intervină cu lucrări de orice natură asupra drumului și a zonei sale de siguranță. Sau, dacă primăria ar putea interveni, atunci acest lucru s-a putea întâmpla în alte condiții și anume, printr-o decizia a CJ, bucata respectivă de drum să fie cedată în adminstrare adminstrației locale, lucru ce nu s-a întâmplat și, conform unor surse, nici nu se va întâmpla.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

 1. DUPA CE NU O SA MAI FIE PRIMAR –TEMISTOCLE –SA FACETI POZA SI SA AVETI CA AMINTIRE –VINE TINERETUL FRUMOS SI LIBER CARE NU AU HABAR SA BATA 2 SCINDURI SI IN CEL MULT 2 ANI SE DISTRUGE TOT ––CITA MANIPULARE SI NEINTELEGERE INTRE EI –-PENTRU O BERE SAU O TUICA DE 2 LEI CARE O BAGI IN TINE SI NU MAI JUDECI –-HAI LA PROTEST–-MA UIT LA FOTOGRAFIE SI VAD TINERI CA VOR DISCOTECA –F BINE DAR AU MESERIE SA CISTIGE BANI SA-I CHELTUIE LA DISCOTECA –ESTE GREU CU DEMOCRATII DIN LOCALITATE –-SUCCES DATI-L JOS

 2. Pacat după ce a făcut acest om pentru acest sat! Dacă nu era el nu cred că ar fi fost asa satul si nu ar fi fost atat de cunoscut . Acum , probabil după ce” sacii sunt in caruta” se gasesc destui care sa arunce cu noroi . Pacat ca nu gandesc inainte de a lua hotarari proaste. Stiu cât s-a muncit până să se ajunga aici ,pentru ca am lucrat in comuna . Nu sunt prieten,nici rudă cu primarul vorbesc despre dreptate . Multi tineri din Padureni traiesc bine astazi datorită primarului de azi . Cel ce-o sa vina o să le dea de băut si o sa aiba unde sa-si cheltuie banii , dacă o sa-i aibă.

  • Dacă vrei să vezi o comună cu adevărat europeană, condusă de un primar, cu nu prea multă școală, dar gospodar în adevăratul sens al cuvântului, mergi la Hoceni.

   • E bine și acolo, e drept și asta.
    Și tocmai, că am ajuns să ne minunăm de… normalitate. Așa ar trebui să arate toate. Că este cu ce…..

 3. Investitii facute de ochii lumii , ca paravan sa si traga dom primar si dom presedinte si toti acolitii comisioane grase ! Nici daca ar fi mosia lui nu si ar permite sa faca atatea cheltuieli fara rost . In satele componente oamenii traiesc ca in evul mediu , dar vezi Doamne avem tabara si sat de vacanta !!! Intrebati cati bani au costat …dar mai ales cat valoreaza aceste investitii in realitate !!
  Asta am votat …. asta avem !!! Buzatu , Ciupilan , Temistocle …… Imbuibati si smenari de 2 bani .

  • Ai mare dreptate ! Și găselnița cu ” Fiii satului” e o mare sfidare față de noi, o mega marlanie, unde se întâlnesc o mână de bețivani, iar unii angajați din primărie le stau la dispoziție pentru servire !!! Unii dintre noi nu vor să înțeleagă că timpul lor a trecut. Jos dictatura !!!

 4. Nu contesc valoarea Dl Primar dar cred ca prea exagerează cu imaginea satului .Ar avea mai mult de câștigat daca s-ar bucura in primul rând consătenii de realizările lui .Dar ranchiuna bat-o vina continua , ar fi bine un dialog constructiv .

 5. Au dreptate! Temistocle nu e primar, e președinte de CAP! El taie , el spânzură! O persoană rămasă în epoca lui ceașcă. Dacă faci ceva pt satul tau da acces la ceea ce ai făcut. Nu sunt banii primarului, sunt banii din taxe și impozite a comunei. Ce relevanță are faptul că unii copii învață la Huși? Este cumva liceu sau vreo facultate la Pădureni? Primar bun pe timpuri dar fara nici un update pt ziua de azi.

 6. „da trebe să-l condiționați dumneavoastră să…”

  Da cine kizda ma-tii mârlan, primarul e chelea pwlii??

  Marlanoidul ar trebui amendat pentru tulburarea liniștii publice, iar primarul să facă plângere penală pentru obstrucționarea administrației unui organ public.

  Trebe zguduiți mârlănii din maneleală, poate se mai trezesc puțin.

  • Auzi tu persoană importantă ce te dai,mai ai 2 anișori să-i sugi p…la la primar!Zdrente ca voi sunt in orice primărie! Hai ia și postează pe publi24 niște poze cu prea sculptatul corp! Muie de la toți sătenii din Pădureni,că știi să primesti!🤪

 7. Dacă-i pui să pronunțe… vor zice „coscotecă”.
  Asta le trebe la mârlani.
  Și crâșmă.
  Și să aibă unde se scaldă când vin asudați de la sapă.
  Maine vor vrea să crape Jin roș in nijlocul drumului… Că doar „ea-l lor”…

  Prostia manelească….. fără limite…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here