spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
26-mai-2024

VIDEO | Rampele de acces pentru persoanele cu dizabilități, motiv de critică pentru Huși!

- Advertisement -

CONSTATĂRI… Municipiul Huși a fost luat la ochi de cei din Neurodivers, o organizație care militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. O tânără din echipă a ajuns în oraș și a vrut să facă un experiment potrivit căruia persoanele care au probleme locomotorii și depind de un cărucior cu rotile, nu au acces în diferite spații comerciale, instituții publice sau chiar în parc, întrucât modul în care sunt concepute intrările adesea dețin mai mult formal acea rampă de acest pentru persoanele cu dizabilități sau accesul nu e posibil pentru ele.

Și poate că nu ar fi o problemă, dacă legea nu ar presupune obligativitatea asigurării acestor rampe pentru cei care se deplasează în cărucioare cu rotile, tocmai pentru a nu exista sentimentul de discriminare. Tânăra care face acest experiment (și care nu este imobilizată în căruciorul cu rotile, doar a vrut să facă această dovadă a situației constatate, n.r.) a precizat și ea că lipsa unor asemenea rampe, cu adevărat utilizabile de către persoanele cu dizabilități locomotorii, nu reprezintă o problemă descoperită strict la Huși, ci ea este valabilă pentru aproape toate localitățile din țară. Unii localnici i-au răspuns: „La Huși chiar s-au străduit. Am văzut magazine, sedii de bănci comerciale, frizerii ale căror patroni chiar și-au dat silința să facă acele rampe pe care să se poată circula cu căruciorul cu rotile. S-a făcut și la sediul primăriei, din ce am văzut. Deci bunăvoință există. Dar dacă pe unde ați trecut dumneavoastră, situația fizică a terenului, a amplasamentului nu a permis decât ridicarea unei rampe puțin mai în pantă, da, e un adevăr, dar nu e din rea-voință. Să știți că hușenii sunt oameni buni și dacă văd că un om în cărucior are nevoie de ajutor, chiar eu, personal, am văzut că sar imediat și îl ajută”, a fost mesajul Ralucăi. „Peste tot în România e la fel. Și la Focșani, unde eu mă duc des, tot rampe în pantă cu unghi de aproape 60 de grade am văzut. E imposibil să urci pe ele”, a accentuat și Larisa. „Legea trebuie respectată. Rampele trebuie făcute în așa fel încât să se poată asigura accesul, nu ca să fie acolo, de decor”, a conchis Amalia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. f multe rampe sunt nefunctionale , panta prea mare, ingusue ,fara bara de protectie sau mana curenta .unele rampe la intrare au un satiu f ingust unde nu incape caruciorul .institutiile abilitate ar trebui sa intervina !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.