31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

VIDEO | Revoltă pe malul Cacainei! Primarul Boroș, apostrofat de bârlădenii pe care i-a mințit în campania electorală! (FOTO)

SCANDAL… Oamenii s-au strâns la fața locului și și-au spus nemulțumirile, mai ales că altă soluție nici nu mai au, de vreme ce au adus situația în atenția primarului Dumitru Boroș de mai multe ori, inclusiv în cele două campanii electorale ale acestuia.

SCANDALOS… Mirosuri urâte, murdărie și risc de inundații! Cu asta se confruntă locuitorii municipiului Bârlad din zona Munteni și în zona Centrală, acolo unde pârâul Valea Seacă, știut mai bine de localnici sub numele de „Cacaina”, a fost lăsat de izbeliște de autoritățile locale, necurățat de ani de zile și cu tuburile înfundate. Mai precis, de când a demisionat fostul primar Titi Constantinescu! Adică din anul 2014! Oamenii s-au strâns la fața locului și și-au spus nemulțumirile, mai ales că altă soluție nici nu mai au, de vreme ce au adus situația în atenția primarului Dumitru Boroș de mai multe ori, inclusiv în cele două campanii electorale ale acestuia. Primarul Boroș însă le-ar fi spus pe șleau oamenilor că, în campania electorală, le-a spus lucruri care nu ar fi trebuit „crezute”. „Am zis eu că fac decolmatare?? Și tu chiar ai crezut?”, ne-a precizat o colegă de partid cu primarul Boroș, Maria Enea, care locuiește în zona cu mizeria la nas! Contactat de reporterii Vremea Nouă, Dumitru Boroș nu a găsit o soluție pentru problemă, ci… un țap ispășitor, și anume Aquavas Vaslui – Sucursala Bârlad. Fără să țină cont că pentru orice problemă de gospodărire locală ar trebui să existe o cooperare interinstituțională, primarul Boroș a părut că, dând vina pe Aquavas, și-a luat grija de toată mizeria provocată în zona Munteni și Centrală, de pârâul lăsat fără o minimă îngrijire și decolmatare. Oamenii s-au adresat și Prefecturii Vaslui, iar prefectul județului a precizat că se va implica personal în rezolvarea acestei situații… urât mirositoare!

Dacă prin centrul orașului primarul Dumitru Boroș mai ia ochii cetățenilor cu spații verzi, copăcei ornamentali și floricele, ei bine, zonele mărginașe în multe cazuri sunt lăsate vraiște. Este și cazul zonei Munteni, de pe străzile Învățăturii, Simion Bărnuțiu, Avram Iancu și tot așa, până la Podul Pescăriei, pe unde trece pârâul Valea Seacă zis, pe bună dreptate, și „Cacaina”. Un pârâu care în alte vremuri a fost „băgat în seamă” de autorități, mai precis de primarul Titi Constantinescu, dar de prin 2014 până în prezent nu s-a mai apropiat nicio autoritate de … Valea Seacă! Care a devenit, încetul cu încetul, coșmarul locuitorilor din zona Munteni și din cea centrală, de după podul din Centrul Bârladului, cunoscut ca Podul Roșu și până la Podul Verde din zona … Cotul Negru. De ce coșmar? Pentru că Valea Seacă s-a umplut de mizerie, de gunoaie aruncate de cetățenii iresponsabili, de câini morți și alte chestii aruncate pe apa Cacainei. Care acum nici nu prea mai curge, din cauză că toate tuburile care asigurau trecerea pe sub străzi s-au comaltat! Acum, că cetățenii sunt iresponsabili și aruncă toate alea pe gârlă, se știe de mult, dar că autoritățile locale sunt absolut indiferente la focarul de infecție și la pericolul de inundații la fiecare ploaie mai acătării, este prea mult! Mai ales că din 2016 s-a produs „schimbarea”, primarul PNL Dumitru Boroș promițând oamenilor care i-au adus la cunoștință grava situație, că le va rezolva problema!!

„Ți-am zis eu că rezolv? Și tu chiar m-ai crezut?”

Pe malul Cacainei, la podul pe sub care ar trebui să treacă pârâul Valea Seacă, dar nu poate fiind colmaltat tubul de sub pod, oamenii de pe străzile Simion Bărnuțiu, Învățăturii și Avran Iancu ne-au chemat să filmăm dezastrul ecologic, numit … Cacaina.

„Uitați, asta e ceea ce trăim zilnic! Mizerie cât cuprinde, este pârâul Valea Seacă – cel vechi, dar care-i plin cu mâl și mizerie aruncată de iresponsabilii care locuiesc pe malul pârâului. Am făcut nenumărate sesizări la domnul primar Dumitru Boroș, dar nimic! De când a fost primar Titi Constantinescu, nu a mai decolmatat nimeni aceast canal cu pârâul Cacaina! Am ajuns să-l regretăm pe fostul primar? Ne-am pus toate speranțele în primarul liberal! Și uitați, nimic n-a făcut! Și ne pune impozit la case pentru zona A! Iar nouă când plouă mai tare, ne intra apa în curți și broaștele în casă! Străzile noastre din zonă, nu au nici canalizare! Încă acum e frig, dar să vedeți vara cum miroare pe aici! Este înfundată țeava mare, nu curge deloc apa, rămâne așa, pe loc. Băltește în ultimul hal. Am fost la primarul Boroș, care este în același partid cu mine, chiar cum a ajuns primar în 2016, i-am spus, el a zis da, rezolvăm, a trimis și comisie pe aici, au văzut și au spus că se rezolvă! Când am văzut că nu se face nimic, l-am întrebat iar, peste vreun an sau doi, de ce nu s-a rezolvat! Și mi-a zis <<Am spus eu că rezolv?>>. Când i-am zis că da, el a zis <<Da’ tu chiar ai crezut?>>. L-am întrebat în ședință, iar când am văzut reacția lui am și plecat, că nu-mi venea să cred. Am contat pe cuvântul lui, dar se pare că…”, a spus Maria Enea, secondată de alte trei locatare pe stăzile din Munteni pe unde trece Valea Seacă.

Primarul Boroș a „rezolvat” – a aruncat pisica în curtea Aquavas Bârlad

Dumitru Boros

Solicitat de noi telefonic să ne spună ce știe de această situație, primarul Dumitru Boroș a precizat scurt:

„Fostul primar evocat avea bani atunci, noi nu prea mai avem. Dar mi-am notat problema. Eu vă spun acum ce trebuie să știe oamenii care s-au revoltat și ce trebuie să știe toți bârlădenii: canalele deschise din municipiu Bârlad, canalele închise, cele pluviale și cele menajere, sunt la Aquavas Bârlad! Mi-am notat și vom discuta despre ce trebuie făcut, imediat după cum voi găsi și niște bănuți, că nu prea mai avem, la ce cheluiteli sunt la primărie. Le avem în atenție și sperăm că o să se intervină, o să discut neapărat cu cei de la Aquavas Bârlad”, a precizat primarul Dumitru Boroș.

Oamenii cer prezența Gărzii de Mediu și a Prefecturii Vaslui

Daniel Onofrei

Prefectul județului Vaslui, Daniel Garicea Onofrei, care este și bârlădean, a fost înștiințat de cetățenii nemulțumiți de mizeria ce trebuie să o suporte zilnic de peste 6 ani de zile. Acesta a promis că va lua măsuri pentru a fi rezolvată această gravă situație.

„Cei de la Garda de Mediu urmează să fie înștiințați de cetățenii afectați. Problema am mai auzit-o prezentată de acești oameni chiar domnului primar, în ședințele de la PNL Bârlad, iar domnul primar a pasat problema consilierului său personal Costel Tudor. Domnul Tudor promitea mereu că se vor face lucrări, că se rezolvă, dar din păcate de 6 ani nu s-a mișcat nimic! Am avut discuții și eu cu doamna Maria Enea, care este în Biroul de Conducere din Bârlad, am auzit-o când i-a prezentat problema domnului primar. Acesta susține însă că orice canal deschis aparține Aquavas-ului. I-am propus atunci doamnei Enea să vină cu materiale filmate, dacă Garda de Mediu nu se sesizează, să ne trimită la Prefectura Vaslui o sesizare și o să ducem noi mai departe problema spre rezolvare. Ca bârlădean, cunosc bine această mizerie de pe Valea Seacă și mă voi implica să se rezolve, că de 6 ani nimeni n-a mișcat ceva. O vom face noi”, a spus prefectul județului Vaslui, Daniel Garincea Onofrei.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. Maimutele din videoclip ar trebui sa se intrebe
  cine arunca gunoaiele in cursul de apa.
  Vor multe dar curge jegul pe ele.
  Mirosul este de la „oameni”!

 2. Unde este activista cu mediu, dna Vintilă, că în campanie Bârladul era total schimbat, posibil ca a greșit programul electoral cu care se lauda.
  Lauda de sine nu miroase a bine.

  • Să vină doamna Vintilă să vă educe să nu mai aruncați mizerii peste tot? Doamna viceprimar chiar e un om cu care poți vorbi și te înțelege, dacă nici ea nu a făcut… Au venit să îi facă reclamă lui Titi Plângăciosu! A furat dar a și făcut, nu?? Uite ce biserică frumoasă a ridicat din salariul de primar! Mulți trandafiri pe metru pătrat în Bârladul ăsta!

  • Nu doar ca le-a marit dar a si inventat o taxa noua de 36 lei pentru fiecare imobil. Pai daca un cetatean are 10 proprietati trebuie sa plateasca 10 taxe ori fiind o singura persoana ar trebui o singura taxa? Si la cimitir e la fel, taxa se plateste pe numarul de proprietati, si poate fi platita de 10 ori, desi omul are un singur loc de veci sau paote nu are niciu unul. Asta nu e jaf?

   • Dacă ai 10 proprietăți plătește ca nu esti sărac! Nu mai există taxa de cimitir, dar va place sa va plângeti! Să știți că toate hotărârile se iau în consiliu și dacă au trecut au votat și pesedeii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here