spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
25-feb.-2024

VIDEO | Revoltător: șoferul unui microbuz școlar a ignorat un copil înfrigurat care aștepta să fie luat la școală

- Advertisement -

CONTROVERSĂ… Situație de necrezut în comuna Duda Epureni, unde șoferului microbuzului școlar a refuzat să oprească vehiculul, ca să ia din stație un copil de clasa a V-a! Mama băiețelului acuză că nu e prima oară când micuțul este ignorat de cel care conduce microbuzul elevilor, ci s-ar fi întâmplat deja de trei ori până acum. Și poate că spusele femeii ar fi rămas doar la stadiul de vorbe în vânt, dacă o cameră de supraveghere din zonă nu ar fi surprins ieri dimineață întreaga scenă. Localnicii susțin că acolo este stația de la Novaci, iar șoferul nu ar putea motiva că nu ar fi putut opri din rațiuni care țin de Codul Rutier, de vreme ce acolo opresc toate autobuzele, atunci când sunt călători din zonă. Mama elevului care din acest motiv a lipsit ieri de la cursuri, susține că azi va merge la școală, ba chiar și la Primărie, ca să sesizeze cele întâmplate. Are însă și o convingere personală: „Eu știu că în mod intenționat nu este luat la ore băiatul meu. E vorba de politică. Dar am ajuns ca din cauze politice, să ne răzbunăm pe un copil de clasa a V-a? Nu este posibil așa ceva”, susține, revoltată, mama elevului, Carmen Boghiceanu.

Copilul care locuiește în satul Duda ar fi trebuit să ajungă la cursurile de la școala din localitatea Epureni, ieri dimineață, la 8:00. A venit la timp în stația numită Novaci (din satul Duda), unde așteaptă de obicei microbuzul școlar. Chiar s-a poziționat foarte aproape de marginea carosabilului, parcă anume ca nu cumva să nu fie zărit de șofer. Era îmbrăcat și cu o geacă galbenă, vizibilă de departe. De asemenea, avea și ghiozdanul în spate, semn că era pregătit de școală. Numai că, în mod ciudat, în jurul orei 7:35, microbuzul școlar a trecut pe lângă el de ca și cum băiatul nici nu ar fi existat acolo, în stație. Văzând că singurul vehicul cu care ar fi trebuit să ajungă la ore l-a ignorat, copilul nici nu a mai stat pe gânduri și a pornit înapoi spre casă. I-a povestit mamei ce s-a întâmplat, iar femeia ar fi sunat imediat diriginta băiatului, ca să îi relateze situația. Unii spun că, furioasă, mama copilul l-ar fi căutat și pe primarul Petrică Chiriac, consătean în localitatea Duda, dar nu l-ar fi găsit ieri, ca să îi reclame situația.

„Dacă ai ură pe mine, e una, dar copilul ce vină are?”

Faptul că e greu de crezut ca un șofer de microbuz școlar poate să ignore în mod intenționat un elev aflat într-o stație de autobuz, unde așteaptă înfrigurat să fie luat la școala din satul vecin, ar fi putut pune sub semnul întrebării cele reclamate de mama lui. Numai că întreaga scenă a fost surprinsă, întâmplător, de o cameră de supraveghere din zonă, iar imaginile nu prea lasă loc la nicio interpretare. Femeia este convinsă de intenția șoferului de microbuz de a-i ignora fiul, considerând că motivul ar fi unul… politic. „Nu este prima dată când îmi lasă băiatul în stație. E a treia oară. Eu știu sigur că e vorba despre o răzbunare personală. Eu am spus că nu l-am votat pe domnul primar și îmi susțin părerea, iar oamenii dânsului au prins ură pe mine. Dar chiar să ne răzbunăm pe un copil? Eu voi merge la școală, voi vorbi și cu domnul primar, pentru că nu e posibil așa ceva”, susține Carmen Boghiceanu, mama băiețelului. Dacă o fi sau nu acesta motivul real pentru ca un elev, iată, nu poate ajunge la cursuri, deși în comună este asigurat din banii comunității transportul școlar, rămâne de clarificat de către conducerea comunei, iar șoferul chestionat serios în acest sens. „Dacă ai ură pe mine, e una, dar copilul ce vină are? Dacă un elev nu se duce la școală, pierde, își ratează viața. Școala le asigură copiilor un viitor, nu trebuie să ne jucăm cu soarta lor. Din Duda sunt mai puțin de 15 copii care trebuie să ajungă la Epureni, la cursuri. E așa de greu să îi iei pe toți, că și așa sunt atât de puțini, și să îi duci la ore? Asta e profesia ta, plătită de la primărie. Dar cum se simte copilul meu, care înțelege totul, să vadă că nu e luat în seamă și abandonat pe marginea drumului?”, întreabă, supărată, mama băiatului. Femeia susține că în această dimineață va merge împreună cu cel mic în aceeași stație de la Novaci, ca să aștepte microbuzul școlar și să vadă dacă șoferul va evita și de data aceasta să oprească pentru a-i lua fiul la școală.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Faceti o reclamatie la Parchetul Husi, pentru neindeplinirea cu intentie a indatoririlor de serviciu ale soferului si solicitati sactionarea acestuia.Dupa cateva chemari pe la parchet ii sare atitudinea de vataf, din cap,soferului si nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.